оо јас ги минав една недела ме мачеше грлото и тоа само со овошје бев на лимони поеќе ама ќе мини не е опасно
E fala ti a za krv nezz dali me zakaza kje se javam da ja prasam samo mi rece otkako kje zavrsam kaj nea deka kje idam krv da mi zemat vo drzvana i nisto drugo So lesno i na tebe
Vidi na upatot sto pisuva.kaj mene pisuvase transfuziologija doktor toj i toj i pisese vo kolku sAat.ako pisuuva taka znaci si zakazana preku moj termin.mene me zakazaa i trebase da cekam 2saati.ama nemSe guzva i mi zemaa odma krv ne cekav do terminot.a i mislam deka maticniot zakazuva taka da ne se sekiraj.ama zivci da ima covek treba posto te maltretirat odi vamu odi tamy
Здраво мамички. Честитки на сите. Мене ми е прва бременост.Уште не сум била на преглед и сакав да ве прашам кога ви беше првиот преглед на лекар. Треба да сум 3 или 4 недели бремена па мислев наредната недела да закажам преглед. Да не е доцна или многу рано??
So sreka mlada mamicke da si imas lesna bremenost.jas prv pat bev na pregled 10dena od kako mi kasnese.znaev deka sum bremena ama pocekav za da se vidi ubavo.negde bev 7nedela koga pojdov.i srce slusnav.moj sovet da pocekas uste nekoja nedela za da se vidi ubo pa i srce moze da se slusne.baknez i dobredojde vo klubot na mamicki
Најпрво честитки и со лесно бременост почнува најубавипт период во животот за тебе како што кажа и @mikimaus123 најдобро ти е после 6 недела појди за да си слушниш и срцева акција и даде вит поубаво ќе се види све земи си фолна магнезиум и све убаво нека ти е а сега ако појдиш ќе ти каже за две нед пак да одиш .. Првиот преглед е најобичен се слуша срцева акција одредува термин и те праќаат на најобични анализи за крв ..
Zdravo , jas sum nova tuka i sakam so vas da spodelam sto mi se slucuva. Jas sum 6ta nedela vo bremenosta i uste nemame utvrdeno srceva reakcija duri slednata nedela treba da odam na ginekolog za da vidime. E sega uste nesto imam da kazam a toa e deka minatata godina imav spontan abortus tocno pred 1 god. Den pred da odam za da vidime srceva reakcija jas doma sama vo wc go isfrliv plodot imav nenormalni menstrualni bolovi a ne bev ni svesna sto mi se slucuva. A sega jas uste na pocetokot na 5ta nedela pocnav da imam macnini, kiselini i povrakjanje i uste mi trae toa znaci nekoi jadenja ne mozam da gi smislam a ne pa da gi gledam ili jadam a toa povekje se odnesuva za mesoto . Minatata god jas nemav problem so nisto znaci i alkohol mozev da pijam i da pusam (a ne sum pusac), a sega se nesto mi smeta okolu jadenjeto i mi se spie i valjda toa e normalno vo ovaa nedela za razlika od lani sto nemav nisto od ovie simptomi. i se nadevam deka ovoj pat se ke bide vo red, ne sum negativna i stresno ne go prifativ toa sto mi se sluci no ne bi sakala i vtor pat. pa taka so gospod napred. ako ima nekoja od vas sovet nekoj za kiselinive ili bilo sto bi bil dobredojden. Pozz
Доколку делов со алхохолов се однесуваше на првата бременост...јас би се воздржала од негово конзумирање во оваа, независно дали ти осеќаш дали пречел или непречел. Честито и со лесно.
Prvo maci so lesno i moj sovet ne se sekiraj i jas sum 6ta nedela i jas si gi imam istite maki znaci deka se e vo red so bebenceto... i jas narednata nedela ke odam so mm da go vidime babceto kako napreduva a i srcenceto da go cueme
da so prvata no ne sum nekoja alkoholicarka tuku ete togas imavme nekoi svadbi i casa vino ne mislev deka moze da steti a sega ne mozam da pomirisam voda a za drugo da ne zborime.
@Fluffy1989 честитки и имај лесна бременост. Она што сакав да го додадам во врска со алкохолот е дека смееш по 1 чаша вино или пиво без грижа. Ова ми го потврдија искусни гинеколози. поздрав...
Epa se nadevam narednata nedela so dobri vesti ke bideme mislam deka ke moram i jas da zemam ali da pocekam do slednata nedela koga ke odam za da go cueme srcenceto,pa da mi prepise posto ova ako trae cela bremenost tesko ke e, no najprvo da go potvrdime nie najbitnoto za bebusceto pa mama ke se snaogja nekako ke zemam i jas samo da vidam prvo so bebceto i srcevata reakcija pa ke pijam se sto treba za da mi bide podobro, inaku doktorot mi prepisa dabroston pocnav da gi pijam posto imav pred nekolku dena bledo kafeav iscedok i vednas kaj nego toj mi kaza deka pocnal da se oformuva plodot. a apcinjata kako sto citav vo upatstvoto pokraj drugi rab sto pisuvase isto taka e i za tie sto imale spontan pa tuka se najdov jas i valjda mi gi dade za da ne dojde do toa pak ,ne mi objasni toj nareden pat ke go prasam. pozz
Тоа р прогестерон и се дава за поддршка за бременост за да се задржи плодот. се што ќе ти каже др. слушај он најубаво знае го гледа бебчето