Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    514
    Фала ти и тебе честитки и со лесно!

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.802
    Дали чуствувате нешто доле, кога дознавте дека сте трудни? Јас осеќам само подуеност и некој притисок на левиот јајник, дали е океј тоа за 5+1 недела ?

3. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    200
    Јас исто немам никакви други симптоми
    .. Инаку сум со два спонтани и тромбофилија сега сум 5та недела односно 5+2 и одвреме навреме половина гасови мали вртоглавици...не се плашам немој ни ти

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    2.809
    Исто и јас осекам ко да сум 7ми месец а не 5та недела и од едната страна наболува де од другата онако тапа мала болка.

Јас да прашам дали и колку се во ред одностие во прво тромесечие? Претхоната бременост немавме односи првите 2 месеци откако дознав дека сум бремена, сега желбава на најјако пуштена. :whew:

На Larea му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    6.239
    Jas imam normalna bremenost i od 10 do 23 nedela imav normalni odnosi

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    218
    Ако немаш некој конкретен проблем не гледам зошто не би имала
    Мене ми е јасно кажано дека не може
    Од зачеток
    ете немам никакви односи и претставувам до крај ќе биде така
    :?:
    Поради повеќе фактори

7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    1.662
    Генерално до 10та/12та недела се избегнува да не случајно има некое хематомче или плодот не е зацврстен сеуште бидејќи е мн мал па да се случи некое крварење. Иначе било кој доктор за здрава бременост без хематом и нормално поставен ембрион ќе каже дека нема никаква пречка за секс … нормално нежно и убаво со усул (fingers)

На fragaria и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  8. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    2.809
    Фала ви на сите за одговорите. 5та недела сум немам уште закажано преглед па викам да прашам иако ќе се воздржиме бар до преглед тоа секако.

Со апетитот како сте? На почекот? Ја ич немам ми крчат црева а уста не ми се отвара. Со сила јадам.
    И овие емоцииве ролеркостер, де неќам да сум трудна де се радувам едвај чекам да се роди. Лудило

9. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    946
    Со апетитот истата приказна сум. Осеќам глад ама кога ќе ми текне на некоја храна ми се гади. На прсти се брои храната што можам да ја јадам. Денеска и вчера водата Изворска ми имаше чуден вкус.:shake::?:

10. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    145
    Мислев само јас сум вака :D
    Ептен 'смотано' се осеќам. Ми се гади, ми се гади, и некако наеднаш почнувам да осеќам огромен глад ко да мора во секундата да земам да јадам или ќе припаднам од глад. Ама што и да ми текне да јадам - ми се гади. И најчесто јадам нешто скроз едноставно (лепче со сирење, лепче со јогурт, ѓеврек, тестенини со малку сирење и кечап). Колку по-лебесто, толку полесно е да го прифати организмот. Не е баш најздраво само лебови, малце грижа имам за тоа... :sweat: Кога сум поокеј можам да јадам овошје, зеленчук. Ама некогаш буквално ништо не можам...

На MorskaSirena и specificone им се допаѓа ова.
  11. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    946
    Јас така вечерта осетив огромен глад. Се мислев, се мислев и на крај една чаша јогурт се напив и супер ми беше. И јас јадам неутрално само леб можам да јадам, до пред некое време леб и ајвар јадев ама ајвар повеќе не можам да јадам. Сега најчесто јадење ми е тост со кашкавал или ѓеврек. Од благо се и сешто можам да јадам ама гледам помалку да внесувам. И јас имам грижа на совест што вака лошо се хранам ама навистина не можам, не повраќам ама ми се гади од самата помисла, што за мене е чудно затоа што сум голем гурман.

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    262
    Самиот организам си кажува што му треба а што не, во тој момент. Па макар и само леб јадела, тоа поминува до кај 12 13 недела. Немој на сила да јадеш ништо, само ќе ти се лоши и ќе повраќаш.
    Мене и луѓето ме нервираа тогаш што ми солеа памет, мораш ова да јадеш, мораш она. Ај ти јади да те видам ако црева превртуваш од нешто, какви идиоти. Па уште некоја кога ќе ми каже, аман па тебе од се ти се лоши, мене од ништо не ми се лошеше, демек сега сите иста бременост треба да имаме. Без усул.

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.923
    Јас од утре ја почнувам 5та, и исто сум апетит ич засега. И емоциите ми се лудило јас после тестот два дена неможев да се смирам само си плачев.

14. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    2.809
    Исто исто, денес скоро цел ден си плачам. Ќере ме гледа ми вика мама зашто имаш солзи во очите.
    Ми поремети планови ама само се молам да е се во ред и да можам да си дојдам МК.

15. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.833
    Допаѓања:
    16.673
    И јас на почетокот имав гадење, не повраќав. Обично од сабајле и навечер, ништо не ми се јадеше, појадував само печено лепче и јогурт, месо неможев да смислам да јадам, дури и благо не ми се јадеше, а јас денот без благо не го минувам. Сите поблиски ми кажуваа, што можеш тоа јади. Некаде 15- 16 недела, може и порано ми се врати апетитот, ама баш онака ми се јадеше, мислам дека јадењето никогаш послатко не ми било. Сабајле ќе станам овошје ќе каснам, абе мислам првпат овошје јадам, толку ми се сладело чудо некое.

На fragaria, Eho и specificone им се допаѓа ова.
  16. Danny M

Danny M Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    204
    Zdravo devojki
    Denes bev na ginikologija za da mi prodolzat boleduvanje
    Doktorkata vide sakus no bez embrion vnatre, se gledalo samo zolta kjesa. Posledniot ciklus mi bese na 22.02 a transfer na 13.03 a beta HCG mi bese na 14 ti den 1219... Dali seuste erano za da se vidi embrion...nekoj so vakvo iskustvo dali ima da mi pise damikaze sto i kako.
    Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo ili slicno?

17. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    218
    Нели ти е рано за ехо? Мислам дека на 5нед треба
    На 6-7 се слуша срцева
    Не знам можеби треба да почекаш...или второ мислење да побараш

18. Danny M

Danny M Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    204
    Morav zaradi boleduvanjeto da mi napravat eho vo bolnica...i jas mislam deka e rano

19. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.802
    5+3 недели кичмата ме боли и не знам дали грчеви се во матката и кркорат цревата. Денес цел ден сум гладна.
    Во Понеделник имам закажано ехо, измешани емоции иден куп и малку паника . Немав време ни бета да проверам ни ехо да направам , морав на пат да заминам .
    Ова ехо ќе ми биде прво после позитивниот тест и стискам палци да е се во ред.

На Eho, Nuny, Joanna28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. navyforever

navyforever Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    787
    Здраво девојки, 5+5 недела, никакви симптоми. Во Понеделникот бевме на гинеколог, докторката кажа се дека е океј. Следно ехо за 2 недели, сигурно за срцева реакција, па сакав да прашам дали на некој истото му се случува. Обично навечер ме фаќаат кризи за јадење и не знам да прекинам. Освен тоа све е океј и чат-пат знае да ме заболат јајници ама повеќето е на десна страна. Инаку јас сум паничар а не сакам да и ѕвонам на докторката на секои 2 минути. Со лесно на сите :inlove:

На Eho и Nuny им се допаѓа ова.