Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    203
    Ти посакувам де најубаво и со лесно... Се ќе биде ок.. Јас сум исто колку тебе утре треба да видам дали е се ок.. И здравје Боже с слушниме срценце..

На bokace1 и Eho им се допаѓа ова.
  2. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    203
    И јас исто немам никакви симтоми ваљда е нормално сеуште е мало.. Ти посакувам со лесно и се убаво да биди... Не сакам да повраќам и се на се во мои 32години дали двапати сум повратила... Еднаш во лето изедов сладолед едно утро на гладно ги смрзнав цревата абе се истурив од повраќање... Вториот пат мрсни ќофтиња од компир се накркав и вечерта не ми се свари убаво храната и тогаш се истурив од повраќање... Повеќе не... Исцрпувачки е и многу се тресам кога повраќам

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    147
    Уште еден паничар тука :hai::D
    И јас имав болки само од десната страна, кај јајникот. Му спомнав на докторот пред прегледот, откако ме виде кажа сè е океј, за болката ништо не ми кажа. Па доста читав, на едно место прочитав некои жени имаа пишано дека исто имале болка или од лева или од десна страна, им било кажано дека најверојатно болел јајникот што испуштил јајце клетка (ова мислам на reddit го читав). И почнав да си се тешам дека до тоа е и кај мене :D Последниве дена сум океј, немам болки, да не се заречам, пу пу :D Ако (не дај Боже) почне да е јака болка или да трае подолго време - секако оди на доктор. Штом имаш апетит јади си, немај гајле. Јас последниве 2 недели почнав да имам гадење, претходно убаво сè си јадев, баш се радував :sweat:
    Јас се осеќам скроз безвеза... Синоќа пред легнување осеќав голем глад, а од сè ми се гадеше. Каснав малку свежа салата, се напив 2 голтки јогурт и тоа беше. Си мислев ај ќе заспијам ќе помине. Арно накиснав овес со млеко и замрзнато овошје, за сабајлево... среде ноќ се разбудив прегладнета, ајде зедов да јадам овес. Каснав, па легнав пак. Почнаа киселини од овошјето :sweat: Не знам кога сум заспала, се разбудив уште еднаш, пак гладна :) Се напив јогурт и легнав. Сабајлево пак прегладнета се разбудив. Колку глупаво чувство, да ти се јаде многу, а да не можеш да јадеш ништо :sweat:
    Тестирав уште еднаш сабајлево со овошје, дефинитивно ми прави киселини. Ај ни тоа не можам да јадам веќе... :(

4. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    203
    Јас не сакам да паничам утре ќе гледам да сум најопуштена ако ми е страв... Немам симптоми само стомакот од време навреме ме наболва ако стојам на нозе половината и цел ден зеам ко ненаспана

5. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    147
    Ќе биде сè во ред, само смирено и со позитивна енергија :hug:

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    203
    Дај Боже ќе јавам што ќе ми речат не мислам на лошо

7. Danny M

Danny M Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    205
    Се гледа сите паничарки сме станале.
    Како да ми се губи болката во градите, А мачнините нагонот за повраќање и металниот вкус во уста ми останува
    Дали на некоја од вас и се има случено болката во гради да се изгуби... На 13.03. ми беше трансферот, имам веќе позитивна бета од 27.03 која беше1219 и сакус со жолта ќеса од вчера од ехо. Има ли место за паника или се случува нормално е...

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    147
    И мене веќе 1 недела не ми се осетливи градите како што ми беа на почетокот. Кога ќе притиснам пак чувствувам, ама многу помалку. На почеток и на најнежен допир ми беа преосетливи. Се надевам дека е нормално :hug:

На Danny M му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.810
    Бев на ехо , душа мајкина одговара за 6+1 срце малечко чука ли чука:inlove: имам хематом одма под бебето е , и ми дадоа утрогестан 3×2 да пијам и што повеќе да одмарам .

Во Хрватска сум и што скапо е преглед 110 евра но, не жалам битно бебе супер е :clap:

На Puffy2019, Nuny и Eho им се допаѓа ова.
  10. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.810
    Јас имав болка два три дена пред тестот, направив тест и болката ја снема, немав два три дена па отекоа па имам како грутки и само на допир се осетливи.

11. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    613
    Болката во градите понекогаш ќе ја нема, понекогаш ќе е потенцирана. Барем кај мене беше така, терам 28недела

12. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    203
    Мала душа... Се изрдував се надевам дека и јас утре ќе споделам убави вести.. Господ сите да не чува и да слушаме убави работи

13. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.810
    Ќе биде се во ред :l:

На Eho, Nuny и Danny M им се допаѓа ова.
  14. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    203
    Ти благодарам на поддршката се читкаме утре веднаш ве известувам штом добијам било какви вести..

15. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    71
    Здраво.
    Положбата на спиење дали е битна за прв семестар.
    Јас обично најмногу на грб спијам.
    9 недела.
    Но осеќам стомакот почнува да расте па се прашувам како несмее а како е најдобро да се спие.