Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.317
    Допаѓања:
    10.400
    Менструални болки ќе имаш цел прв триместар, во глобала многу честа појава е ваков исцедок во прв триместар, секоја втора има. Покриена си со терапија, само опушти се и одмарај.:hug:

На Dzoka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    136
    Da go napraviv super e top.Duri i me iznenadi efektot bas e dobro i ne potis so nego nitu mirusa.

На Eho и Mila0000 им се допаѓа ова.
  3. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    328
    На Mila0000 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  4. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    146
    Zenski koi se najdobri vitamini za pienje za prvo tromesecie na bremenost? Dali fembion1 ama neznam dali vo niv folnata e metilirana?

5. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    956
    Во фемибион 1 фолната е метилирана како метафолин.
    Баш ми е мило, ептен се радувам. Сега уживај во бременоста и повеќе одмарај.

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    146
    Vo red i na primer togas nema potreba posebno da se pie folna? samo fembion e dovolno? ili moze fembion i dopolnitelno posebno metilirana folna od 1000 ?

7. specificone

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    956
    За тоа мора со трансфузиолог да се консултираш, најчесто се пие и метилирана фолна од 1000mcg и пренатални( во нив има најчесто 400mcg) кај тие што имаат мутации. Ти имаш испитано генетски мутации?

8. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    146
    Imam ispitano ama ne mi imaat spomnato nesto posebno, mi rekoa imalo nekoi mutacii dalecni sto ne pravele problem, poslem imav spontan pa mi bese kazano od pozitiven test za bremenost da se bockam so kleksani.

9. specificone

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    956
    Таков одговор ти даде трансфузиолог? Затоа што си имала спонтан оди со резултатите кај др. Јани, доста е фален на темава, зависи на што имаш мутација и дали се хомозиготни или хетерозиготни.

10. Violapelli

Violapelli Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам да ми предложите најдобар доктор за мислење каде и да е низ државава Многу сум очајна
    Бремена сум 7+6, на 7+4 бев кај приватен гинеколог ми кажа дека нема срцева акција, дека за неделата што сум не се развил доволно, дека прстенот му е трипати поголем од што треба да е, дека оваа бременост ништо нема да бидне, или ако биде плодот ќе биде со аномалии под итно абортус. Истиот ден матичната ме прегледа ми честита бременост и ми кажа за 2 недели контрола. Бев и на трето мислење утредента каде што ми потврдија срцева акција и ми кажаа дека моментално нема простор за паника и по Велигден повторно да ме види за да види дали напредува ембрионот. Инаку ембрионот бил една недела помал од гестациската што сум.
    Дали некој имал слично искуство и ве молам кај кого да отидам за уште едно експертно мислење?

Последна измена: 19 април 2025
  11. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    480
    Скопје Ремедика Д-р Котларова
    Само не знам дали ќе можеш да најдеш термин кај неа

На Violapelli му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    176
    За предлог не знам кој да ти препорачам, само сакав да ти кажам да пробаш колку што можеш да си смирена и со позитивни мисли. Може си имала подоцна овулација па ради тоа не одговара со неделата, тоа често се случува. Ако е 1 недела подоцна и не е чудно што нема срцева акција, може едноставно било рано за да се слушне. Некои доктори ради тоа дури во 8ма недела закажуваат преглед за да се слушне и срце. Не требало толку одма да те испаничи првиот доктор, подобро да ти кажел дојди за 1 недела пак...
    Држам среќа, се надевам ќе биде сè во ред :hug:

На Anaroz1 и Violapelli им се допаѓа ова.
  13. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    2.009
    7+4 сум дали е нормално да имам како затегање на стомакот, мислам дека е стомакот и имам потреба да се истегнам:?:
    Ова ми се случува додека спијам и кога ќе ги истегнам нозете се будам.
    Да ве прашам и ова дали вие доле тврд стомакот?
    Мене од сабајле ми е нормален , потоа како почнувам да движам да пијам вода да јадам, така се подувам . Осекам само лево кај папукот кога е подуен да е малку потврд.

14. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.996
    Допаѓања:
    4.467
    Да, нормално е. Така ќе биде цело време. Со лесно.

На Mila0000 и bokace1 им се допаѓа ова.
  15. Danny M

Danny M Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    238
    Sepak pobaraj mislenje uste edno
    Toplo ti go preporacuvam dr Pavle Dimcov od Sistina najdobriot dijagnosticar za anomalii vo rana bremenost.
    Jas za zal imam edno neubavo iskustvo isto taka docnese so razvoj edna nedela. Kaj mene anomaliite se potvrdija i na nipt test, pa ne sakav da prifatam i barav uste 3 mislenja i za mir na dusa napraviv i horion biopsija i na toa se potvrdi se isto kako na nipt i zavrsiv so abortus vo najteskiot period 5 mesec. Site sme razlicni ne mora ova da bide slucaj i kaj tebe...no sto pobrgu tolku podobro za tebe bez razlika kakov i da e ishodot. Se nadevam deka kje bide se okey i nema da bide ishodot kako vo mojot slucaj

На Violapelli му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    2.009
    Бев во слична ситуација пред некоја недела.
    Мој совет тие да си почекаш и да одиш на контрола кај вториот доктор. Знам дека е стресно чекањето но ништо друго нема освен да почекаш .
    Исто кај мене е една недела назад па имав две различни мислења.

На Violapelli и Danny M им се допаѓа ова.
  17. plavataprinceza

plavataprinceza Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Zdravo devojki, jas sum 5ta nedela i od denes pocnav da imam dijarea, dali e normalno toa ili treba da odam na lekar, inace pijam Femibion 1 i Abopholic Meta

18. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    2.009
    Имав јас скоро 10 дена, не се плаши ќе помине . Пиј повеќе течности да не дехидрираш.

19. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    694
    па нормално е некој ги фаќа дијареа некои имаат запек, јас сум од вторите само 1 ден имав дијареа, пиј течности нз да видиш дали смееш електролити или смекта, банана ориз ... и со лесно

20. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    243
    8 недела сум, ми рекоа плодот од едната страна се одлепувал од матката имало поголеми шанси за спонтан дали сте запознаени со вакво нешто ?