Поздрав до сите Ја почнавме ние и шестата недела. Денес закажав за прв преглед на гинеколог во четврток. Не можам да дочекам да отидам и да го видам нашето бебенце. <3
Zenski denes imav kafen iscedok doktorot mi kaza deka se e vo red so bebceto deka normalno se razviva megjutoa deka ne sum 6 ned. i 2 dena tuku 5 i 6 dena megjutoa srceva ta reakcija rece deka e malku poslaba sto me zagrizi i mi dade dabroston 2×1 pojacano namesto 1na den pa me interesira posto mislata mi bese kaj maloto srcence dali na sekoi 12 casa se pijat ili?
Da, na 12 h se pijat. Inaku za goleminata ne se sekiraj. Sekoj doktor razlicno ke ti go izmeri. Mene vo sabotata mi go izmerija 7+5, a denes (po 3 dena) mi go izmeri doktor vo remedika-8+5 kolku sto i treba da bide.
Jas ic ) samo pocna da mi se gadi ovie denovi. Mnogu retko, moze 1-2 pati vo dnevno, ama pocnav da osekjam. Koja nedela si ti sega?
Fala ti @izmislena primetiv bas deka ne go izmeri bas dobro no i ne mi e bitno cim srcenceto mu cuka sto mnogu se izraduvav
@Ellyy не се секирај ѕоа е свитканоо а за срцеѕо дека слабо можеби дека е рано 6та недела. Полека полека ќе биде се добро
Da imas pravo. I kaj mene poslabo se slusase -t.e. potivko, a ne pobavno. Toa deka epten rano, vo kraj na 6ta nedela. Eve denes vo 9ta ushi da ti pukne ) I brzo...
Ne mi kaza no mene mi izgledase soodvetno spored onie snimki na youtube so gi ima verojatno mislese ne soodvetno so nedelata Spored ona sto go gledav na ekranot sigurna sum deka bese 120-130 otcukuvanja vo minuta nemoze da e pomalce no on ne ni pusti da go cueme
i da ne e soodvetno so nedelata, se dodeka ne e epten golema razlika - od nedeli, a ne denovi - ne e strasno. a zaso be ne vi pustil da go cuete...ogromna radost e toa sleden pat da si pobaras da si slusnete
Жени само позитивно и со добра мисла секогаш, се ќе биде во ред, мора да биде и треба така водете се. Секој организам, фетус човек е различен затоа не треба да се водиме многу по туѓото искуство да знаете. Секој е прича за себе во случајот бременост. Јас освен нагони на спиење и длабок сон ништо друго немав, мачнини повраќање немав никакви тоа е индивидуално кај секого и не се возбудувајте и плашете ако сте "спротивни" од некого бидејки не сте исти. Со лесно нека ви е и само напред, пред вас има претстојни прекрасни труднички денови исполнети со клоцање и многу љубов да знаете. И крвта колку што е страшна толку и не е но сепак секогаш при крварење треба да си посетите лекар и најважно да мирувате, многу пати е нормална и е стара крв, многу пати е својствена и нормална во почетните месеци, секој е различен и различн го доживува страното тело во него имајте на ум. Но при се нешто што ве мачи се оди на лекар освен при тапи и ретки болки што се нормални во текот на целата бременост. Ели само смирено и позитивно. Многу е рано реално ..откуцаите се оспознаваат тек после 6 та недела па и 7 и 8. Најверојатно фетусот е премал, опуштено и гали мешко се ќе биде во ред.
Утре ако слушнам срценцето да му чука не верувам дека ке можам да ги задржам солзите А и сега кога пишам ми идат <3<3<3
Здраво нова сум на форумов.Вечерва неочекувано изненадувачки дознав дека сум бремена.(сеуште неможам да верувам бидејки 3 години се обидуваме и ништо и ова си дојде ненадејно природно).Многу сум збунета и се плашам бидеќи пред два дена утрото имав мала розе боја проток и по 1 час кафено светло и истиот ден ми прекина сега немам нисто.Но од понеделникотдо денес имам диареја и тоа по 3-4 пати на ден се што ке каснам одма во вц . несум слушнала за ваков случај дали некој сте сретнале до сега.П.С Така и дознав ке одев на болница за диарејата на инфуз бидејќи се изтоштив и ми казаа прво направи тест.Ви благодарам ... Утре имам закажано на гинеколог но сакам да слушнам и искуства
јас исто имав дијареа таа недела кога требаше да добијам... направи тест пред да одиш на гинеколог, затоа што гинекологот може да не види ништо ако е многу рано - ова повеќепати го пишувам во темава...ама тест ќе покаже сигурно