Ти даде ли некоја поддршка да пиеш за бременост или вагиналети? Сега е потврдено дека не е вонматерична но можеби тој излив да биде хематом , не знам не сум паметна . Оди на уште едно мислење
Користам утрогестан вагинално едно навечер. Не ми спомна матичната за хематом. Ќе гледам да најдам термин некаде за 2ро мислење.
Да си одиш и да си бидеш сигурна. Мене на првото ехо докторката ми виде хематом , бременост што одговара на 6 недели и дека има и срцева реакција , пиев утрогестан 3×2 7 дена и на контрола кај друг доктор испадна дека нема хематом и дека плодот е 5 недели. Ме извадија од памет цркнав до следна контрола. Така да не се оставај со едно мислење за тој излив
На сликава не разбирам баш, така што ако има некој стручен тука да ти одговори, или најсигурно прати ја сликава на докторот и нека ти каже.
I jas sakav istoto da prasam, eve denes skoro ic ne gi osekjam, nekolku dena mi se povrakjase mnogu, deneska sum dobrA. 6+3 sum denes Si napraviv termin utre kaj maticnata da me vidi na eho ..
Дали и кај вас кога се шири матката осекате притисок кај срамната коска ? Чувство на печење стегање , не знам како да го објаснам тоа чувство и дали ве заболува лево десно околу јајниците ? Како препознавате инфекција ?
Здраво 13 недела сум и примерив на стомакот почна да ми пука кожата. Што сте користеле за да спречите појава на стрии во бременост?
Јас го користев маслото на Еуцерин. Пре задоволна бев, ниедна стрија немав. Е сеа тоа малку зависи и од самата трудница, знаат да мачкаат па пак да имаат стрии, ама како за превентива јас маслово го користев и супер ми се погоди.
Мене премногууу ме боли коската… два пати пијам сега магнезиум неам појма дали има подобрување. Јајници не ме заболуваат толку колку што ме боли коската и препонот..
Ако мислиш на кератински третман за коса (трајно исправување на коса) - не ти препорачувам. Еднаш правев (не бев бремена) многу јак, неподнослив мирис на хемикалии за време на самиот процес. И отпосле некое време косата ми го имаше тој лош мирис и ми сметаше (особено на влажна коса се осеќаше). Според мене подобро човек да не се изложува на такви работи во бременост. А ако прашуваш за нешто друго тогаш не знам, и се извинувам за мислењето.
Не сум сигурна дали е истото, јас го правев со цел исправување на косата. Ми кажаа дека е и за потхрана. Ми ставија нешто како маска (кератинот е тоа валјда, не се разбирам многу многу). Тоа ја имаше таа непријатна миризба. Подобро прави си некои природни маски дома.
Original pavloviceva Dr.pavlovic pomesana so maslo od eucerin ili bilo koe drugo na sabajle i navecer i obavezno posle kapenje
Еее одамна ме нема да пишам во групава, имавме некои дешавки… Ама добри сме фала му на Господ до сега.. Моментално 16 недела и 2 дена Нифти тестот беше ок, скринингот исто така.. Во врска со тој отпорот на утерината артерија, др Јани ми кажа дека сум била покриена со 2 клексани на ден и да не се грижам… што знам.. Инаку вака генерално добро се осеќам, ми се врати енергијата, само што доколку стојам подолго време на нозе, а последно време поради дешавкиве и ми се случуваше да стојам цел ден на нозе, ми потекуваат нозете… не знам дали има врска со таа прееклампсија или не..