Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    10.547
    Има да, обично и потекуваат нозете. Ама и не мора да значи. Јас немав, ама ко крофна бев отечена:rofl: повеќе хидрирај се, и одмарај. Сега иде топло, има хормоните да те шекнат. Дознавте ли пол? :inlove:

2. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    332
    Дознавме да, машко е :wasntme: а секогаш си мислев дека првото ќе ми биде женско, ама тоа е, само нека е живо и здраво и да истераме до крај :l:

На bokace1 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.578
    Допаѓања:
    7.469
    Јас на втор скрининг имав зголемен отпор во двете артерии, и тоа со помош на чет џпт сфатив, докторката ми рече се е ок. Двата други доплери ( на плацента и нз уште што) ми беа ок. Ме изеде змијата, не примам никаква терапија, испитав ддимери 649 ми беа. Не знам што друго можам да проверам или да превенирам. За 2 недели ќе го прашам баш и матичниот. Првата бременост пиев аспирин секој ден после 2 скрининг поради notch на артерија, сега ништо. Ваљда следат докторите, шо знам веќе..

4. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    332
    Да, ваљда знаат што прават, и доколку нема простор за загрижување, не креваат паника..
    Мене ми направија и едно испитување, нешто во врска со плодовата вода мислам дека беше, и тоа излезе дека е ок, и ми кажаа само да продолжам со истата терапија, дека нема потреба за аспирин секој ден по 150 мг.
    А освен ддимерите дали си правела и хемостаза?

5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.578
    Допаѓања:
    7.469
    Да да, сосе тие времињата. Едно ми беше на долна граница ама сите ми беа во границите. Пак ќе правам за некоја недела па ќе видам што ќе излезе тогаш. Не знам од што друго може тој отпор да се јавува..

6. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    332
    Па и мене ми беше чудно, со 2 клексани на ден и со ок ддимери и хемостаза, освен едното време овој пат ми беше на долна граница, а претходниот пат ми беше скратено, и пак го имав тој отпор..

7. kekberg

kekberg Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво, на 3 ден доцнење направив тест кој излезе позитивен и betaHcg 975.
    Закажав преглед но бидејќи немаше веднаш термин, ме копка да прашам тука. Според резултатите би требало да е 5та недела (сега веќе 6та),но јас немам некои изразени симптоми
    Единствено од време на време ме заболува стомакот како за време на циклус. Дали е тоа нормално?

На MorskaSirena и Joanna28 им се допаѓа ова.
  8. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    3.249
    Нормално е. Нормално е и скоро па цел прв триместар да те боли стомак како за добивање.
    Нормално е и да немаш никакви симптоми, или подоцна да се појават.
    Јас до 8ма недела само стомак ме поднаболуваше. Е после тоа почнаа и градите да ме болат, гадење, повраќање итн.
    Така да уживај си гали меше и чекај терминче да го видиш бебуш

На kekberg и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  9. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2022
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    332
    Нормално е, првите недели имаш болки како пред добивање.
    Јас симптоми скоро и да немав, после 6 недела имав болни гради и гадење до кај 9 недела и после ми ги снема и тие симптоми.
    Единствено немав воопшто енергија, цело време ми се спиеше, и тоа уште ми трае :lol:
    Со среќа и со лесно :l:

На kekberg му/ѝ се допаѓа ова.