Дури и кај една жена две бремености се различни. Ама на се ова би додала и многу многу мнгоу позитивни мисли, ние го заслужуваме ова, овие бебиња и да бидеме среќни со нив
Јас сум во 13та па уште ги имам болките како менструални во долниот дел на стомакот посебно кај јајниците но повремено и не често. Пиете нешто за болки?
За болки во грбот и половината пијам магнезиум но не секој ден и многу сум задоволна ме опушта скроз посебно навечер.
Ај вака сега, пак јас. Апликацијата каде што запишувам циклус ми вика дека сум 6+1. Инсталирав апликација pregnancy plus ми вика дека сум 5+1. Последна менструација ми беше 03.мај Како да рачунам?
Фалаа, значи џабе се упаничив минатата недела на ехо што се виде толку мало и празно сакусче, сум била 4+4 а не 5+4 како што ми рачунаше апликацијата
Исто добра апликација е pregnancy app зелена со две стапалчиња, има и хрватски јазик, топ е. По последен циклус си 5+1 И докторите така рачунаат од последен циклус. Како и да е со лесно и да си имаш школска бременост.
Јас со последна менструација на 04.05, вчера на преглед ми покажа според големината на плодот 4 недели и 4 дена а пресметано од послелдна менструација 5+1
И јас сум така спрема последна менструација и спрема плодот не одговараат истите недели. Разлика од една недела и два-три денови. Плодот се развива нормално спрема неделите иако не одговараат со последна менс. Тоа било така затоа што не се знае точно денот кога е оплодено. Кај мене беше во доцна овулација. Кога мислев дека ми се плодните спрема календарот излезе дека ми се скоро цели две недели подоцна. Јас добивав циклус од 28 до 30 дена а некогаш и 32 до 34 дена. Овулацијата тогаш не е на 14-ти или 15-ти ден туку е од 18-ти ден па цела недела натаму.Кај мене овај пат беше и нешто плус подоцна дури на крајот на месецот кога сум останала. Но со тек на развојот плодот ќе се изедначи така да нема простор за паника.
Исто и јас сум.по менструација треба да бидам 5недела а сум 4недели и 5 дена.Доцна овулација па затоа е подоцна зачнато
Devojki vie so ste so ivf.. 9ta nedela i 4 dena sum. Detevo bese bolno od gradinka donese bakteriska infekcija sig nekoja 150crp i leukociti visoki pija Pancef seuste, mazotmi se razbole isto so temperatura i toj pocna od denes da pija Pancef. Od denes pocnav i jas da cuvstvuvam bolka vo celo telo kako koskite da me bolat i kako zestina vnatresno, se napiv paracetamol pijam i tecnosti. 37 so 6 izmeriv temp ama cuvstvuvam kako da mi studi i kako topol vozduh da izdisuvam. Sto ste pravele vo ovaa situacija dali prepisuvaat antibiotik nekakov za bremeni utre ke odam sekako kaj maticnata.. no dali vecerva da bidam rajat ke poludam sovet nekakov ve molam
Jas imam drugarka sto vo rana bremenost i dadoa Pancef, se zavisi od situacijata kakva ti e.. moze prvo kje ti predlozat nesto po lesno pa ako nema podobruvanje nekoj antibiotik, jas se razbolev okolu 7ma-8ma nedela site doma bea bolni i mene me fati ama doktorot mi kaza probaj prvo so inhalacii i mi projde poslem 3 dena
И јас сум со циклус од 30 ден и според моите пресметки овулацијата ми била на 19 ден.. иако докторот ми рече дека ќе биди порано.. на 17 ден бев да ме види и фоликулите сеуште не беа пукнати
Жени, имате ли искуство со малку крв во повраќањето? Генерално 2 пати имам само убаво повратено, повеќе ме мачи нагонот, се напињам и плунка исфрлам повеќе. Ама на 2 пати имаше како малецка крвава трага. Не знам на што се должи тоа. Дали ми се иритира хранопроводот од нагонот, или што е работава....?