Во првата бременост за 9 месеци еднаш ми даде да направам крвна слика и тоа негде 4-5 месец и во 8ми брисеви ми земаа. Сестра ми ми вика како од планина дојдена па од позитивен тест право на порагај Ама што да се прави прва бременост ќе правиш како ќе каже доктор. Е сеа со оваа на прв преглед ми рече крва слика, торч да проверам со резултати на втор преглед. Сега ми рече крвна слика пак и тироидна да проверам. Денес сум на конторла ќе видиме што е следно од испитувања. Можеш да му се јавиш да го прашаш дали има потреба од крвна слика да направиш ама чим не ти кажал на прв преглед ќе ти каже следниот пат.
Пред колку години вака ти воделе бременост? Кај мене матичната од прв преглед ми даде лабараторија, секој месец проверувам лаб и секој месец одам на преглед на 3 недели + дополнително се што се следи во бременоста, прв скриниг, втор, трет, брисови, д-димери, мерење грло.
Прет точно 5 години Знам смешно е т.е трагично е ама ајде помина среќа се во најдобар ред. Среќа па секој месец идев на преглед т.е на 4 недели и детално се прегледуваше и скринизи се ама за анализиве...
Zdravo , pred nekolku dena doznav deka sum bremena , bthcg bese Kako za 3ta nedela. Denes imam kafeav iscedok , ne e mnogu no go Ima I imam bolki nisko vo polovinata , dali nekoja imala vakvo iskustvo I bilo SE vo red , zagrizena sum mnogu
Здраво феминки Бремена сум 7 + 2, но денес на лабораториски резултати испадна дека имам уринарна бактериска инфекција (веројатно ешерихија, чекам резултати од уринокултура). Дали некоја друга се соочила со вакво нешто, премногу сум испаничена и вознемирена ?
На обична анализа на мокрача излезе дека имаш бактерија? Јас минатата бременост особено, а и оваа ми се деси еднаш до сега, покажува бактерии, уринокултура чиста. А и да имаш бактерија, ќе пиеш антибиотик, ништо страшно.
Да на обична, покачени ми се и одредени вредности. Тогаш да се надевам на добар исход, многу се исплашив денес. Ти благодарам за одговорот❤️
Јас денес бев на прв скрининг. Многу убаво чувство во моментот кога гледаш дека се е добро, иако претходно веча недела нит можев да спијам нит ништо. Стрес левел 100к И пол ни кажа ама вика за месец ќе се знае точно, не сакаше многу да шпекулира
Да, нитритите се позитивни и кетоните надвор од референтни вредности, но не драстично. Леукоцитите исто така се благо покачени, но не надвор од референтни вредности.
тогаш можеби ќе има бактерија, но почекај резултат. Не се плаши другарка моја мн често имаше уринарни, пиеше антибиотици. Бебка со е супер 3месеци е веќе
не се секирај и јас во 6та пиев антибиотик за стрептокока, има безбедни антибиотици за бременост. Фала, исто
Zdravo zenski , pred Edna nedela doznav deka sum bremena , napraviv bthc bese 143 do vcera SE si bese vo red koga naednas prokrvariv , bev na bolnica nisto ne mozese da se vidi , imase nesto Sto nalikuva na sakus ama spored poslena menstruacija ili 5nedeli ne odgovara na nedelite MN e Malo. Ponoviv bthcg bese 433 doktorkata rece malku e , ke pocekame eventualno da e pokasno zacnato. Krvarenjeto SE namaluva od vcera , temno kafeno e I go imam samo malku na vloska. Imav eden spontan pred ova mnogu sum zagrizena , imal nekoj vakvo iskustvo so poniska beta a da bilo SE ok?
Од 10/11та па натаму кога сакаш, иако најдобро да не се одложува. Најдобро од 11та, за да има доволно фетална дна во крвта.