Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Dali smee elektorliti da se pijat? Od vcera povrakam mnogu i vodata ja isfrlam

2. fragaria

fragaria Истакнат член

Смее
    Пиев јас еднаш во бременоста
    Аптекарката ми ги даде тие за деца од Бекутан
    Прашај си ако мислиш кои ама смее

3. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Здраво, како ги ставате вагиналетите? Дали може да наштетат на плодот ако се стават подлабоко како што пишува во упатството? Прв пат користам и страв ми е:sweat:

4. Eho

Eho Активен член

Не верувам дека може да наштети, докторите свесно даваат вагиналети, верувам ќе предупредуваа ако има опасност. Јас користев cyclogest на почетокот од бременоста, и ги ставав најдлабоко што можев, не ни помислив дали може да наштети. Дури мислев и подобро да е повнатре за да се абсорбира повеќе. Тие секако беа и меки како сапунче, дури и во ставање почнуваа да се растопуваат. После ми дадоа 3 вагиналети за лечење на кандида, тие беа цврсти како таблета, со плочеста форма. Во кутијата имаше пластичен додаток за вметнување на вагиналетата и во упатството беше единствено нагласено во бременост тој да не се користи. За ставање отприлика слично ставав, колку што можам повнатре.

mrsfreak likes this.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

јас читав на нет 1/2цм да ставам во длабочина. Не верувам дека можеш да направиш нешто, баш напротив:)

Mila0000 and mrsfreak like this.
  6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

До кај можам со прст да бутнам, до таму. Ако ја ставам плитко ми излегува. Нормално лежечки со нозете кренати. Инаку не влегува ич.

mrsfreak likes this.
  7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Тие се ставаат вагинално, не одат до плодот, плодот си е вгнезден во матката.

Mila0000, mrsfreak and Anie93 like this.
  8. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Devojki sabajle na brishenje imav malce ko kafenk , sw se mislam od vaginaletki sto stavam da ne se imam povredeno , poshto samo sabajle mi besbe i sega mn malce , pokriena sun so terapija ,inaku sum 8+1 po aplikacija

9. Вереничка

Вереничка Популарен член

Здраво, до кога може да се толерира/да се чека при дијагноза празен сакус? Кога најдоцна може да се појави ембрион? Благодарам

10. nice-girl

nice-girl Популарен член

зависи може си покасно останата бремена до кај 6-7 недела најдобро ќе ти каже матичниот

Вереничка likes this.
  11. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Имам светлозелен исцедок, микробиолошките се ок и уринокултурата е ок, што може да е?
    Не сум сексуално активна

12. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Здраво дали пред да се проверува мокрача треба да се прекини користење вагиналети или нема врска?

13. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Нема врска.

14. srce-9

srce-9 Популарен член

Здраво на сите идни мами
    Јас денеска после позитивниот тест од пред два дена излегов до приватен гинеколог во местото кај што работам затоа што матичниот сменски работи за да потврдиме.
    Докторката ми потврди бременост која одговара на 5та недела точно,вагинално ме гледаше сакус има но нема уште развиен ембрион,за две недели контрола. Ми рече да ставам вагиналети, фолна да пијам и фемибион1.
    Повремено имам грчеви, исцедок бело жолтеникав и како нагон на повраќање наутро.
    Баш се израдував но сепак е рано и треба да чекам за да видиме дали ќе се формира срценце :l:

bokace1, Eho, specificone and 4 others like this.
  15. ЕленаЛК

ЕленаЛК Нов член

Здраво девојки Сега сум 13+1 недела бремена, а уште од 5та недела имам гадење, лошење и повраќам 1-2 пати на ден. Ми кажуваат дека кај повеќето тоа поминува околу 12-13 недела, ама кај мене се уште не стивнува. Дали некоја имала слично искуство и кога ви помина? ❤️

16. ЕленаЛК

ЕленаЛК Нов член

Јас пијам повремено, фармацевтите ми рекоа дека може да пијам, притоа по 1-2 голтки, малку по малку, да не е наеднаш.

17. Eho

Eho Активен член

Знам колку ти треба утеха, и јас бев иста... мене ми викаа дека негде до 14-15 можело да трае. Се тешев, си броев(waiting). Ама мене не ми прекина тогаш, 21 недела и уште повраќам (поретко е сега, еднаш на 2-3 дена). Се надевам кај тебе ќе се смири, знам дека не е ич пријатно... држи се :hug: Јас викам како и да е, и до крај да повраќам, ќе се издржи, само да е сè во ред :hug:

ЕленаЛК and Puffy2019 like this.
  18. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Со првата бременост цели 9 месеци имав гадење и повраќање бар еднаш во денот.
    Сега со оваа гадење,повраќање ми помина негде измеѓу 14 и 15та недела.

ЕленаЛК and Puffy2019 like this.
  19. srce-9

srce-9 Популарен член

Здраво на сите
    Само што излегов од преглед, според последниот циклус 7ма недела денес. Еве го резултатот. Нема сеуште ембрион и срцева акција, сеуште било рано но наодот бил добар.
    Да продолжам со вагиналетите уште некоја што ми остана па да продолжам со дабростон.
    Ми рече не му се допаѓало тоа што идам на работа да земам боледување и да останам дома, препорачува цела бременост да не одам.
    Ме загрижи некако, со првото немав никаков проблем цела бременост патував и работев.

Attached Files:

20. Eho

Eho Активен член

Има време за срценце :hug:
    А што ти кажа, зошто да не работиш? Разбирам сега ради жешково да не се малтретираш, ама зошто така те испаничила, цела бременост да ја тераш така :|