Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    155
    Dali smee elektorliti da se pijat? Od vcera povrakam mnogu i vodata ja isfrlam

2. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    662
    Смее
    Пиев јас еднаш во бременоста
    Аптекарката ми ги даде тие за деца од Бекутан
    Прашај си ако мислиш кои ама смее

3. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    146
    Здраво, како ги ставате вагиналетите? Дали може да наштетат на плодот ако се стават подлабоко како што пишува во упатството? Прв пат користам и страв ми е:sweat:

4. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    213
    Не верувам дека може да наштети, докторите свесно даваат вагиналети, верувам ќе предупредуваа ако има опасност. Јас користев cyclogest на почетокот од бременоста, и ги ставав најдлабоко што можев, не ни помислив дали може да наштети. Дури мислев и подобро да е повнатре за да се абсорбира повеќе. Тие секако беа и меки како сапунче, дури и во ставање почнуваа да се растопуваат. После ми дадоа 3 вагиналети за лечење на кандида, тие беа цврсти како таблета, со плочеста форма. Во кутијата имаше пластичен додаток за вметнување на вагиналетата и во упатството беше единствено нагласено во бременост тој да не се користи. За ставање отприлика слично ставав, колку што можам повнатре.

На mrsfreak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.223
    Допаѓања:
    15.388
    јас читав на нет 1/2цм да ставам во длабочина. Не верувам дека можеш да направиш нешто, баш напротив:)

На Mila0000 и mrsfreak им се допаѓа ова.
  6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.643
    Допаѓања:
    7.555
    До кај можам со прст да бутнам, до таму. Ако ја ставам плитко ми излегува. Нормално лежечки со нозете кренати. Инаку не влегува ич.

На mrsfreak му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.019
    Допаѓања:
    17.165
    Тие се ставаат вагинално, не одат до плодот, плодот си е вгнезден во матката.

На Mila0000, mrsfreak и Anie93 им се допаѓа ова.
  8. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    808
    Devojki sabajle na brishenje imav malce ko kafenk , sw se mislam od vaginaletki sto stavam da ne se imam povredeno , poshto samo sabajle mi besbe i sega mn malce , pokriena sun so terapija ,inaku sum 8+1 po aplikacija

9. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Здраво, до кога може да се толерира/да се чека при дијагноза празен сакус? Кога најдоцна може да се појави ембрион? Благодарам

10. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    907
    зависи може си покасно останата бремена до кај 6-7 недела најдобро ќе ти каже матичниот

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    507
    Имам светлозелен исцедок, микробиолошките се ок и уринокултурата е ок, што може да е?
    Не сум сексуално активна

12. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    146
    Здраво дали пред да се проверува мокрача треба да се прекини користење вагиналети или нема врска?

13. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    925
    Нема врска.

14. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.268
    Здраво на сите идни мами
    Јас денеска после позитивниот тест од пред два дена излегов до приватен гинеколог во местото кај што работам затоа што матичниот сменски работи за да потврдиме.
    Докторката ми потврди бременост која одговара на 5та недела точно,вагинално ме гледаше сакус има но нема уште развиен ембрион,за две недели контрола. Ми рече да ставам вагиналети, фолна да пијам и фемибион1.
    Повремено имам грчеви, исцедок бело жолтеникав и како нагон на повраќање наутро.
    Баш се израдував но сепак е рано и треба да чекам за да видиме дали ќе се формира срценце :l:

На bokace1, Eho, specificone и 4 други им се допаѓа ова.
  15. ЕленаЛК

ЕленаЛК Нов член

Се зачлени на:
    11 јули 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки Сега сум 13+1 недела бремена, а уште од 5та недела имам гадење, лошење и повраќам 1-2 пати на ден. Ми кажуваат дека кај повеќето тоа поминува околу 12-13 недела, ама кај мене се уште не стивнува. Дали некоја имала слично искуство и кога ви помина? ❤️

16. ЕленаЛК

ЕленаЛК Нов член

Се зачлени на:
    11 јули 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас пијам повремено, фармацевтите ми рекоа дека може да пијам, притоа по 1-2 голтки, малку по малку, да не е наеднаш.

17. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    213
    Знам колку ти треба утеха, и јас бев иста... мене ми викаа дека негде до 14-15 можело да трае. Се тешев, си броев(waiting). Ама мене не ми прекина тогаш, 21 недела и уште повраќам (поретко е сега, еднаш на 2-3 дена). Се надевам кај тебе ќе се смири, знам дека не е ич пријатно... држи се :hug: Јас викам како и да е, и до крај да повраќам, ќе се издржи, само да е сè во ред :hug:

На ЕленаЛК и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  18. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.443
    Допаѓања:
    3.933
    Со првата бременост цели 9 месеци имав гадење и повраќање бар еднаш во денот.
    Сега со оваа гадење,повраќање ми помина негде измеѓу 14 и 15та недела.

На ЕленаЛК и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  19. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.268
    Здраво на сите
    Само што излегов од преглед, според последниот циклус 7ма недела денес. Еве го резултатот. Нема сеуште ембрион и срцева акција, сеуште било рано но наодот бил добар.
    Да продолжам со вагиналетите уште некоја што ми остана па да продолжам со дабростон.
    Ми рече не му се допаѓало тоа што идам на работа да земам боледување и да останам дома, препорачува цела бременост да не одам.
    Ме загрижи некако, со првото немав никаков проблем цела бременост патував и работев.

Прикачени фајлови:

20. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    213
    Има време за срценце :hug:
    А што ти кажа, зошто да не работиш? Разбирам сега ради жешково да не се малтретираш, ама зошто така те испаничила, цела бременост да ја тераш така :|