Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    4.198
    И избегнување сончање и изложување на сонце од 11 наутро до 17 часот попладне.

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  2. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    141
    Од сѐ, најтешко ми паѓа сончањето
    Океееј феминки, а целосен ли костим носите или дводелен? Мислам, има ли нешто врска? А креми за сончање?

3. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    4.198
    Јас до негде 20та недела носев дводелен ама долниот дел со висок струк. После тоа едноделен, ама тоа јас пошто не ми е убаво да ми се гледа стомакот. Иако е се тоа во ред и нормално, не се осекам удобно ако ми е цел стомак гол.
    За креми користам со 50ка фактор оние за бебиња што се за од 0+

На simpleewa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    141
    А за пливањето не прашав?

5. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    3.498
    Зависи што ти е полесно. Дводелен ако носиш ќе можеш долниот дел полесно да го менуваш.

А за крема за сончање јас би ти препорачала крема исклучиво со физички филтри. Знам дека некои гинеколози велат дека е во ред да користиш и крема со хемиски филтри, ама повеќето ќе ти кажат дека со физички филтри е побезбедно а и јас сепак сум за посигурната варијанта.
    Причината зошто го зборувам ова е затоа што физичките филтри ги блокираат УВ зраците а хемиските ги апсорбираат. Плус што имаат штетни состојки кои исто така се апсорбираат во телото и преку тоа може да стигнат до плодот.
    Уште една причина зошто да ги избегнуваш е поради тоа што си во првото тромесечие кое воедно е и клучно за развој на сите витални органи кај плодот.

Инаку малку е потешко да се најде таква крема бидејќи сите комерцијални што ги знаеме (Carroten, Nivea, Garnier, Black-Up итн. се со хемиски филтри и лош состав) и малку потешко се размачкува по телото т.е остава бели траги, ама ќе се справиш со тоа. Јас ја купував на Алверде од ДМ.

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.176
    Јас имав дводелен и баш со мерак си го шетав стомакот на плажа искрено.
    Имав коментари од мајка ми и после од баба му на маж ми, као зашто не сум земала целосен, на бабата не и реков ништо, мајка ми баш ја прашав "а зошто, срамота со стомак па да го кријам?".
    Така да како си се чувствуваш ти најубаво, таков земи си.

Крема за сончање 50, не мораш да седиш премногу на сонце. Си бев под сенка јас.

Море смееш, езеро и базени не.

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.