Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    7.462
    Ајде и тука да се пријавам. :)

Девојки здраво.
    Јас дојдов да се пријавам во клубот на трудници, вчера направив тест позитивен испадна. :sun:
    На гинеколог сум на 20.08 во Деметра Медикал кај др. Оливера Арнаудова, едвај чекам да одам.
    Ептен сум на почеток, ок сум сега за сега на моменти само доста уморно се осеќам и имам грчеви во долниот дел од стомакот.

Ми кажаа да пијам Фемибион, после работа ќе идам во аптека да земам.
    Нешто што треба да знам, некој совет/препорака од вас што сте го поминале или моментално поминувате низ прво тромесечие? :)

2. Mila29bt

Mila29bt Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    8
    Бремена 6+0 после инвитро. Од симтоми исто како и некој од вас само зголемени гради кои некои денови се болни други воопшто не. Денес бев на прв преглед потврди бременост, само срце рече е рано, виде како нешто трепа ама на следен преглед ќе потврдиме. Мене ми беше мн страв дека немам симтоми но докторот рече сосема нормално. Со среќа на сите

На Harper му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    7.916
    Јас би почекала прв преглед, докторката самата ќе ти препише суплементи. Јас не пиев ништо до првиот преглед 10 дена после позитивен тест, докторот ми даде да пијам Прегназон по едно на ден.

Честитки!

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  4. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    7.462
    Ајде и тука да се пријавам. :)

Девојки здраво.
    Јас дојдов да се пријавам во клубот на трудници, вчера направив тест позитивен испадна. :sun:
    На гинеколог сум на 20.08 во Деметра Медикал кај др. Оливера Арнаудова, едвај чекам да одам.
    Ептен сум на почеток, ок сум сега за сега на моменти само доста уморно се осеќам и имам грчеви во долниот дел од стомакот.

Ми кажаа да пијам Фемибион, после работа ќе идам во аптека да земам.
    Нешто што треба да знам, некој совет/препорака од вас што сте го поминале или моментално поминувате низ прво тромесечие? :)
    Благодарам.
    Овие ми кажа сестрата што работи во ординацијата да ги пијам, денес кога и се јавив телефонски за да закажам преглед кај докторката. И кажав дека имам позитивен тест и дека ми касни 7 дена, сакав и порано да одам на преглед ама ми рече многу е рано нема потреба ништо нема да се види.

На Harper му/ѝ се допаѓа ова.