Na 1septemvri sum na eho kaj maticniot a na 4 Septemvri vo Sistina kade sto go pravev ivf. Dali e vo red nablisku sto se pregledite ili ne. Dali da go prezakazam toj kaj maticniot.
Искрено да ти кажам 25/26 недела сум и толку многу извештаи имам од прегледи ехо што секоја недела на почеток одев . Ако матичниот те види на ехо и за три дена уште едно ехо , нема да имаш голема разлика но ќе имаш две мислења за тоа како е бременоста
Ехото нема никакво штетно вилијание ни врз бебето ни врз трудницата, затоа што користат ултра звучни бранови а не зрачење. Така нема никаква штета да имаш ако ехо прегледите ти се на толку краток временски период
Здраво смеам да намачкам канестен локално на кожа? Ми се појави некоја габична инфекција на препоните иначе 9+6 сум.
Zdravo, bidejki primam terapija etirox od koga ostanav bremena duri denes uspeav da najdam termin labaratorija. Vrednosta na anti-pro anti telata mi e 128 nenormalno visoko. A konsultacija so endokrinolog imam vo nedela. Dali e normalno inaku sum 6nedela i so ivf terapija.
Vikaat deka od terapijata se pokacuva tiroksinot, toj e biten kaj ivf i po ivf, treba da se proveri dve nedeli posle pozitiven test za da se vidi negovata vrednost i dali treba da se menuva terapijata
Неќам да те разочарам, ама мислам дека и нема баш некое bulletproof решение за мачнините и повраќањето. Пиј течности колку можеш и не се оставај предолго без храна. Мене наутро ми помагаше храна да се стабилизирам, макар нешто многу ситно да е, ама битно да каснам. Ќе помине сето ова после третиот месец.
Низок ризик. За трисомија 13, 18 и 21 од 10 000 жени што ги имаат истите резултати, само една ќе роди бебе со хромозомска неправилност.
Женски дали имал некој искуство со мачнини повраќање од 5 до 8 недела а после тоа стабилизирање на ситуацијата, дали тоа е ок, на преглед сум дури во петок