Кога се мачнини, повраќање во прашање нормално е да се има на почеток, нормално е и да се нема воопшто а нормално е и да се има цела бременост. Сите сме различни. Јас со првата бременост скоро цела имав мачнини и повраќање, сега со оваа имав негде до кај 14та недела. Со лесно и да си имаш сколска бременост
Zdravo ve molam pomos 11 nedela sum no nemam ic silaaaa I Samo mi se spie a imam dete 2 godini a ne mozam da si go gledam sto preporacuvate nesto Za pienje da se potkrenam malce ne mozam ic :/
Здраво на сите Дали се случува на некого нешто слично , деновиве на моменти осеќам некоја остра болка како прободнување во делот кај што е папокот, ме преплаши вчера бидејќи стварно беше силно. Ме боли и кичмата кога седнувам и станувам, имав проблем со кичмата ја шинав пред некое време незнам дали е од тоа, и нозете од колената надоле ме болат на спиење. Неможам да спијам мирно. На ургентен минатиот пат докторката ми препиша полигинакс демек инфекција сум имала ме гледаше вагинално, крвна слика и мокрача добра. Пред една недела бев на преглед се беше во ред, приска 1 добра ,за брисеви и торч сум нареднава недела. 13+5 сум денеска
За болката во папокот и половината не се сеќавам дали ми се случувало, но за болката во нозете ќе ти помогне магнезиум, секако ти е време да почнеш ако не си почнала до сега.
Да јас имам понекогаш такви болки како прободување, пиј магнезиум, можеш до 400мг дневно и одмарај што можеш повеќе.
И јас денес бев со таква болка. Ти помина? Веќе ја немам, баш сабајлево ми почна и траеше негде до кај 3 4 сега немам ништо. Читав на нет дека е нормално, 13та сум
Цел ден ми е така. На одредени моменти боцкање неколку секунди до минута и прекинува. Кичмата ме боли кога седнам едвај станувам да се исправам. Дали и настинав, грлото гребе, ми се јавија на непцата пликчиња...оххх Единствено нешто што се намали е осетливоста на градите
4+1 денес, до сега нормални грчеви, ама денес ме загрижуваат. Го кренав малиот, да, ама секој ден го кревам. Алишта, корпи носење натаму наваму... како и да е вакви болки претходната бременост немав. Бар не се сеќавам... Како левиот јајник да ме боли и се шири накај лева нога. Бета 3300 вчера, 40 часа претходно 1700. Утре сум на ехо, а пред 3-4 дена ништо немаше...
8ма недела, премногу вртоглавици и умор. Пијам фолна и магнезиум. Имам и тодлер дома, немам опција да одмарам баш, ама притисок ми е многу низок. Како се справувате? Пијам некогаш и електролити ама не гледам некаква корист…
Со низок притисок во прво тромесечие имав мака претходната бременост. Сега ми е многу рано за било какви симптоми. Кока кола пиев и така преживував, па од второ посвежа бев... Со тодлер сум и јас...
Zdravo devojki 8+3 dena Pravev brisevi izleze pozitivna na gardnerela. Dali imate iskustvo so ovaa infekcija?
Јас имав, не е страшно. Само поголем вагинален секрет и непријатна миризба. Ставав Мелиора вагиналети и пиев Флажил, меѓутоа не би била сигурна дали во бременост се третира исто. Што ти дадоа?
Zdravo utre sum 10nedela na 1oktomvri doktorot mi preporaca prenatalen skrining test nifti mislam se vikase. Ivf sum odam na kontroli Sistina. Dali znaete koja e cenata istrazuvav sakam da se javam vo 2 kliniki skopje doktorot mi rece edna ke preporacal ama ne mi potencira koja. Odprilika nekoj sto pravel cena da mi kazi. Pozz
Cenite se dvizat od 530 do 800 evra vo zavisnost od opfatot na ispituvanjeto. I jas sum vo odlucuvanje kade da go pravam.