Од кој магнезиум пиеше? Јас го имам тој на Натурал велт, но од 250мг е, што мислам дека е малку доколку нема дополнителен во овие витамините.
Магнезиум директ на Мулти Есенц од 400мг, само тој ми одговара иако на почетокот малку гадење ми предизвикуваше.
Првиов триместар предизвикувачки Се осејќам нс моменти како воз да ме има удрено,не можам да функционирам некој денови никако. Гадење,повраќање,одбивност према храна
ќе мине. И мене на почеток ми се јавуваше гадење, мигрени, главоболки со аура ужас, проаѓа и се заборава. Сега влегов во трети и мислам вториот ми беше потежок а сите викаат најлесен е. Со лесно Имаш во групава совети, знам другарка ѓумбир пиеше, ако се повеаќањата чести неиздржливи можеш и електролити има и дозволени за бременост средства против повеаќање, прашај гинекологот
кој прегнакер? Јас зошто толчам апчиња и од се ми се згадува не знам дс голтнам мислам и тие ги зимав еден месец. Немав никаков проблем ако се тие англиските вака на нет имаше мн добри ревјус за нив
Zdravo feminki nozebi ne e za ovde temata ama ako nekoj znae neka sporediki. Treba da odam denes na krstevka i prv rodenden no majkata na bebusot mi kaza deka od zavcera deteto javilo koksaki virus. Dali e rizicno za vo bremenost ovoj virus vo dilema sum dali da odam ili ne. Inaku sum 13 nedela bremena. Znam deka e zarazno procitav ama dali vie ste imale kontakt ili izlozeni. Fala mn
Неееее оди. И да не си бремена зошто би се изложувала на ризик а не па вака. А женава побогу дали е нормална? Кога имаш заразна болест се пријавува кај матичен, па они ги оријавуваат болните во цзј мислам беше и ова треба да се казни!
Жената не треба да слави роденден на болно дете, а коксаки е вирус кој што се појавува преку цела година, не знам зошто треба да се пријави во ЦЈЗ?
ние во амбуланта ги пријавуваме и енетроколити , за да се спречи ширење на зараза во колективи се прави тоа. Особено ако детето оди во градинка/училиште. И се надевам има контроли постојат некој вид. Затоа што има многу безобразни луѓе. Ние имавме пациентка што со коксаки работеше како готвачка и си продолжуваше да иде на работа
Ехее, никој не пријавува да ти кажам, конкретно па од градонкиве, секое дете има прележано коксаки, ја не знам дека имаат пријавено воопшто. За жал.
Здраво, едно прашање до вас… 5 недела сум бремена но ужасно ме боли желудникот од што и да каснам, а и да не јадам ништо исто е дури накај гради оди болката. Прашањето ми е, што смеам за болкиве да се напијам? На преглед сум дури за 10 дена а некако не се трпи баш…
За болки смееш само парацетамол или магнезиум, до душа незнам колку ќе ти помогнат за желудникот, најдобро јави се кај матична сабајле и јади полесна храна
Здраво, денес крварев и сум 5+1 трудна. На ехо не видоа ништо и ми рекоа или е премногу рано или имаш спонтан. Во вторникот правев hCG и беше 318, денес 687. Ми рекоа во понеделник да отидам пак. Има ли шанса да не е спонтан?
Немој да се плашиш и јас еднаш во 5 недела еднаш во 7 недела имав и толку сега веќе сум 15 недела. Ми рекоа нормално било јас сум со инвитро.
Мила стасавме до 39 недела, се уште не ми се верува, со многу ups and downs, затоа и не бев многу активна на форумов, ама ќе пишам за сѐ во друга прилика… наредна недела ќе треба да се породам Држете ми среќа