Неколку дрна не бев во можност да ве прочитам иии колку новости. @DaniAna честиткии и добредојде. Ти посакувам убава и лесна бременост многу позитивна мисла и помалку стрес. Сите други девојки вр поздравуваам Има ли нркој ското што ќе оди на скрининг?
Ti blagodaram ... Seuste nedum svesna deka postoi takvo nesto , tri godini se boram so stresni situacii vo zivotov i najmalku ocekuvavme prirodno da dojde do ova
И јас сум закажана за прв скрининг оваа недела Се надевам сѐ ќе помине во најдобар ред. Од симптоми сѐ уште имам мачнини, страшен запек, а како последица и болки долу ниско. Баш ја заболе матичната, а јас нема што веќе не пробав за да се олеснам
За болки не пиеш магнезиум? јад ако пијам нрмам болки ама ако заборавам да се напијам офма осеќам болки. запек имам исто и хемороиди за жал...па се трипам од време на време за крфта А за скринингот ... па мора да е во најдобар ред нели ?
Здраво на сите јас би сакала да се придружам на темава. Бремена сум 6 недели. Слаби мачнини и грчеви во стомакот сега за сега имам наутро, а некогаш и во текот на денот. Метаболизмот ми е страшно забрзан, одам дури трипати во денот во вц, докторката ми рече дека е тоа сосема нормално. Мирисот страшно ми е појачан. Кафе веќе не можам да помирисам, а камоли да се напијам. Ми пријаат чајчиња од Нане, камилица, брусница, липа. . Генерално добро се чувствувам, на моменти ме фаќа дремка и поспаност. Јадам почесто по малку.
Cestitki i od mene i jas sum od novite na forumov , no seuste nemam promeni taka osven sto imav diarea edna nedela pred da doznaam za bremenosta za koja seuste nesum svesna 4 ta nedela sum uste nesum ni videla nesto na exo edvaj cekam slednata nedela ... Pozz
Здраво фиминки. Јас сум бремена со прво, 8ма недела. Среќа лесна ми е бременоста во провово тромесечие, имам само гадење наутро и потешко гадење навечер, кафе само едно пијам, а порано пиев по 3-4, ама сега ми се гади ако испијам второ. Докторот ми закажа во ГАК за приска и скрининг во 12та недела, па сакам да прашам, дали некоја од вас правела скрининг во Ремедика? Ми имаат кажано дека е подобар скринингот таму? И ако сте правеле, колку ве чинело?
Прво - честитки Со лесно да е-и ова што ти е тешко, да ти помине Јас сум во Ремедика цело време на прегледи, ми рекоа дека приска 1 - она тестирање што е преку крв чини 7000 денари и ме пратија на ГАК да си го направам, а за скринингот ми рече да отидам таму. Ама за цена за скринингот ништо не ми кажа д-р, така што ако нешто дознаеш - пиши те молам
Благодарам мила следната недела де ќе може да слушнеш и срцева реакција. Кај мене се слушна на 5,5. Не беше баш јасно ама се слушнаа две слатки биења
Измислена, фала ти приската секако ќе ја правам во ГАК, а за скринингот уште се мислам. Ако дознаам нешто ќе пишам. Исто и за во 21ва недела за 4Д сакам да одам во Ремедика, ќе видам и тоа колку чини.