Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    1.235
    Јас крварев исто во прв триместар, некаде до 11та недела се чистеа хематомите. Клексан не ми прекинаа, аспиринот го прекинав веднаш после првото крварење. Битна е местоположбата на хематомот, а како расте плодот ќе го истисне и ќе се намали опасноста. Јас имав две епизоди на пообилно крварење со црвена крв и беше се во ред. Измеѓу крварев on и off во сите бои и нијанси. Специфично и како талог од кафе буквално, а исфрлав и засирена крв.
    Пробај да се смириш и веруваш дека ќе биде се добро на крај. Веќе бебе расте големко ќе се избори.
    Добро е да одиш за мутации за да знаеш на што си и да даде совет трансфузиолог. Ме интересира кој ти ги прекина клексаните?

2. Cvet.23456

Cvet.23456 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
    Бев на трансфузиолог и ми ги прекина. Дали имаше болки при крварењето?

3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    1.235
    Ок е штом трансфузиолог ги прекинал, обично ги прекинуваат гинеколозите што сметам дека не е правилно, трансфузиологот треба да го има последниот збор за клексан, или во заедничка консултација.
    Од друга страна, немаш испитано мутации, дали барем хемостаза, ддимери ти испитаа, врз која основа е одлуката? Извини, прашањава се така на глас размислувања, затоа што сепак клексанот помага во спречување на нови коагулуми.

Немав болки при крварењето и мислам дека не треба да има. Ако осеќаш болки, појди пак да те ѕирнат на ургентно.

4. alena123456

alena123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Денеска бев на второ мислење омфалоцелата бил физилошка и е повлечена … Ми кажаа дека се е ви граници на нормалата

На Lovebug01 и Valkii им се допаѓа ова.
  5. Cvet.23456

Cvet.23456 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
    Да да хемостаза целосно беше добра затоа прекинаа. Бев на доктор ми дадоа но спа се надевам ќе почнат болките да намалуваат. Заканувачки спонтан

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kristi23

kristi23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    32
    Devojki 7ma nedela sum bremena i imam kafaev iscedok poveke od 10 dena...deneska bev na pregled doktorot mi vika se e ok i deka stara krv e toa. Ama preku cel den ja imam znaci. I imam bolki vo kicmata od deneska. Nekoj so vakvo iskustvo?

7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.821
    доби за 6 работни или календарски денови?

8. Cvet.23456

Cvet.23456 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
    Кога го правеше тестот, јас минатиот вторник и вчера се јавив ми рекоа денес ќе бил готов?

9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.821
    Утре ќе правам тест јас. немам правено сеуште

10. 91magi

91magi Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    70
    Kalendarski, a voosto ne ocekuvav mi rekoa od prilika posle 10 dena da ocekuvam.
    A pred mene pravese prijatelka i taa mi kaza bash vika ocekuvaj porano taa za 5dena dobila rezulat

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.593
    Допаѓања:
    18.821
    а кој ден правеше и која недела беше?
    Јас утре во четврток ќе правам и ќе бидам 9+5 по менс.

12. Cvet.23456

Cvet.23456 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
    Јас правев минатиот вторник 11 недела

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pianogirl

pianogirl Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.108
    И јас денес правев пренетален тест, рекоја до крај на следна недела ќе бидат готови резултатите. 9+4 недела сум

14. Cvet.23456

Cvet.23456 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
    Јас правев минатиот вторник, денес ми рекоа утре крајно 10 ти ден.... ќе ги пратат. Прво телефонски ќе се јават па потоа на меил.

На pianogirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Zlatnata Sirena

Zlatnata Sirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    84
    Dali nekoj znae dali dr. Jani e vraten od bolovanje?

16. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    1.235
    Вратен е.

17. emilijata

emilijata Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите, ве молам за мислење за малку да си ја смирам душичкава. Дознав дека сум трудна пред точно две недели, според менструација бев 4 недели и 3 дена, имаше гестациски сакус од околу 2 мм. После неколку дена ми се разви тромб во нога, и почнав со инекции со клексани. Бев итно на гинеколог одма, на 5 недели и 1 ден, и сакусот беше пораснат на 4 мм (hcg хормонот 1200). Бев на преглед на 5 недели и 3 дена, сакусот беше 5 мм (hcg хормонот 2900). Последно бев вчера на 6 недели и 3 дена според менструација, сакус 8 мм (hcg хормон 6100), и исто така се виде почеток на yolk sac.
    Вака генерално се качува но докторот ми рече дека според мерките и hcg-то јас сум негде 5 недели и 3-4 дена, дека бавно се развива... Читам по интернет дека треба по 1 мм на ден да се зголемува сакусот, а мене едвај 0.4-0.5 мм... Не можам да дочекам контрола за 5 дена, не можам да спијам од стрес, кај заради тромбов, кај заради што не знам што се случува зашто според мерките сакусот е за една недела помалку, и hcg хормонот од вчера не ми беше толку висок...
    Ве молам за ваше мислење и искуство, дали може да заврши ситуацијава добро? Прва бременост ми е, други симптоми нешто многу да ме мачат немам.

18. Candle

Candle Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    72
    Мислам дека немаш потреба да одиш толку често на гинеколог во овој период, толку рано. Според вредностите на бета и неделите што ги пишуваш, мислам и дека покасно си останата бремена. Оди за недела дена/десет дена на ехо, дај малку време да се развие. Вака само стресови непотребни си правиш. Бетава мислам дека добро расте.