Јас крварев исто во прв триместар, некаде до 11та недела се чистеа хематомите. Клексан не ми прекинаа, аспиринот го прекинав веднаш после првото крварење. Битна е местоположбата на хематомот, а како расте плодот ќе го истисне и ќе се намали опасноста. Јас имав две епизоди на пообилно крварење со црвена крв и беше се во ред. Измеѓу крварев on и off во сите бои и нијанси. Специфично и како талог од кафе буквално, а исфрлав и засирена крв. Пробај да се смириш и веруваш дека ќе биде се добро на крај. Веќе бебе расте големко ќе се избори. Добро е да одиш за мутации за да знаеш на што си и да даде совет трансфузиолог. Ме интересира кој ти ги прекина клексаните?
Ок е штом трансфузиолог ги прекинал, обично ги прекинуваат гинеколозите што сметам дека не е правилно, трансфузиологот треба да го има последниот збор за клексан, или во заедничка консултација. Од друга страна, немаш испитано мутации, дали барем хемостаза, ддимери ти испитаа, врз која основа е одлуката? Извини, прашањава се така на глас размислувања, затоа што сепак клексанот помага во спречување на нови коагулуми. Немав болки при крварењето и мислам дека не треба да има. Ако осеќаш болки, појди пак да те ѕирнат на ургентно.
Денеска бев на второ мислење омфалоцелата бил физилошка и е повлечена … Ми кажаа дека се е ви граници на нормалата
Да да хемостаза целосно беше добра затоа прекинаа. Бев на доктор ми дадоа но спа се надевам ќе почнат болките да намалуваат. Заканувачки спонтан
Devojki 7ma nedela sum bremena i imam kafaev iscedok poveke od 10 dena...deneska bev na pregled doktorot mi vika se e ok i deka stara krv e toa. Ama preku cel den ja imam znaci. I imam bolki vo kicmata od deneska. Nekoj so vakvo iskustvo?
Kalendarski, a voosto ne ocekuvav mi rekoa od prilika posle 10 dena da ocekuvam. A pred mene pravese prijatelka i taa mi kaza bash vika ocekuvaj porano taa za 5dena dobila rezulat
И јас денес правев пренетален тест, рекоја до крај на следна недела ќе бидат готови резултатите. 9+4 недела сум
Јас правев минатиот вторник, денес ми рекоа утре крајно 10 ти ден.... ќе ги пратат. Прво телефонски ќе се јават па потоа на меил.
Здраво на сите, ве молам за мислење за малку да си ја смирам душичкава. Дознав дека сум трудна пред точно две недели, според менструација бев 4 недели и 3 дена, имаше гестациски сакус од околу 2 мм. После неколку дена ми се разви тромб во нога, и почнав со инекции со клексани. Бев итно на гинеколог одма, на 5 недели и 1 ден, и сакусот беше пораснат на 4 мм (hcg хормонот 1200). Бев на преглед на 5 недели и 3 дена, сакусот беше 5 мм (hcg хормонот 2900). Последно бев вчера на 6 недели и 3 дена според менструација, сакус 8 мм (hcg хормон 6100), и исто така се виде почеток на yolk sac. Вака генерално се качува но докторот ми рече дека според мерките и hcg-то јас сум негде 5 недели и 3-4 дена, дека бавно се развива... Читам по интернет дека треба по 1 мм на ден да се зголемува сакусот, а мене едвај 0.4-0.5 мм... Не можам да дочекам контрола за 5 дена, не можам да спијам од стрес, кај заради тромбов, кај заради што не знам што се случува зашто според мерките сакусот е за една недела помалку, и hcg хормонот од вчера не ми беше толку висок... Ве молам за ваше мислење и искуство, дали може да заврши ситуацијава добро? Прва бременост ми е, други симптоми нешто многу да ме мачат немам.
Мислам дека немаш потреба да одиш толку често на гинеколог во овој период, толку рано. Според вредностите на бета и неделите што ги пишуваш, мислам и дека покасно си останата бремена. Оди за недела дена/десет дена на ехо, дај малку време да се развие. Вака само стресови непотребни си правиш. Бетава мислам дека добро расте.