Здраво девојки, од денес сум 11та недела ама имам некое чудно чуство во стомакот па незнам дали е нормално, Веќе 5,6 пати ми се јавува како удари или силно срцебиење, нема болка и не е во истото место, трае неколку секунди.
Сакам нешто да прашам. Бев на преглед 4недела докторката ме очекуваше ништо да виде,дека е рано но убаво се гледаше плод,и рече дека е поголемо од неделите. Но до него имаше уште едно,се посомнева дека се две,после рече хематом е. Дали треба да крварам ако е хематом или пак можеби сепак се две. За две недели сум на контрола.
Здраво девојки, дали кај некоја се јавила болка во пределот на слабината која се протега до стомакот и што правела во таков случај? 11+2 сум моментално бев на доктор бебуш супер разигран, но болката си стои.
јас имав таква болка (слабина,стомак, и доле кај јајниците како да ми се растегаше нешто) на ехо беше се во ред, наоравив брисеви и ми искочи бактерија. Може немаш ништо но сепак направи си брисеви
Брисеви ќе правам за една недела, моментално чекам резултати од уринокултура, според крвната слика можно е да имам некоја уринарна инфекција.
Здраво, Бремена сјм 5+5. Моментално освен грчеви во долниот дел од стомакот како пред циклус, подуваност и замор други симптоми немам како на пример зголемено чувство на мирис или лошење/ повраќање. Имам закажано преглед следна недела. Ме убива страв дали е сѐ како што треба. Бета се дуплира проверено. Дали мислите во ред е и дека понатаму ќе имам повеќе симптоми или таков организам имам. Фала
Се е во ред не се оптоварувај. Јас имав најлесна бременост без ниедна мачнина, болка освен во 7 месец во половина, никогаш не повратив. Секоја бременост е различна. Уживај и добра мисла
Честитки пред се Може понатаму да се зголемат симптомите на бременост обично почнуваат поинтензивно од 7 или 8 недела па траат најчесто до 13 или 14. Но може и да си среќлија па да немаш никакви мачнини цела бременост.Најбитно во оваа фаза е бетата да се дуплира правилно. Со лесно
Здраво девојки. На 6.1 правев hcg и беше 95908. На 8.1 беше 111576. Трудна сум 6+3. Знам дека после 6та недела успорува дуплирањето но дали е добро вака?