1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. twinkles*

twinkles* Нов член

Се зачлени на:
    14 јануари 2026
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    Добро утро мамички, бев вчера на преглед и бебко е точно колку што треба да биде 9та недела со срцева акција од 180 и 2цм посреќна не сум била во животот:inlove::inlove:

На MikaV, Radana, bokace1 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. tara111

tara111 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    18
    Здраво, ме интересира кога вообичаено се очекува срцева реакција?

3. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    4.232
    До 9та недела.
    Од 6+ до 9та недела.

На tara111 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    2.565
    Здраво мамички, ве молам да ми препорачате што пиете за мачнини во желудник, не можам да финкционирам од гадење и болки…
    Дури Среда имам закажано преглед на гинеколог.. ;(

5. Karmelija

Karmelija Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2026
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Zdravo mamicki, vo koja nedela pocnaa da vi se poznava stomakot?

На Radana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Radana

Radana Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    352
    Здраво, јас сум 9та и веќе ми се знај топкичкаа!! :inlove:

7. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    1.134
    Антиметил

8. Karmelija

Karmelija Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2026
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Jas sum 13ta od denes i sum malku popolnicka i uste ne mi se znaj taka pa sum zagrizena..

9. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    2.058
    Зошто би била загрижена? Во 13та недела плодот не е ни 100 грама.
    Дури и во подоцнежните недели може да не ти се познава стомак, зависно од конструкција, положбата на бебето итн.
    Додека на прегледите се е добро и бебето си напредува според неделите нема никаква причина за загриженост. И поголем/помал стомак не е никаков показател за тоа. Може да имаш голем стомак а бебето да е ситно или да заостанува, а може и да не ти се познава дека си бремена а бебето да е понапред според мерките.

На Radana и Mila0000 им се допаѓа ова.
  10. Radana

Radana Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    352
    Се сложувам, дека нема врскаа стомакот со тоа дали со бебето е се во ред. Има жени на кои до 7ми месец не им се знај стомак.. Има некоии само шо ќе дознаат и веќе им расти трудничкото меше.. Зависи, кај сите е различно! :sun:

11. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    189
    Здраво, дали почнавте со употреба масла/лосиони за стрии? Кои ги користите и препорачувате?

12. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    408
    Почнав од 2 месец мислам. Маслото од ДМ од Babylove и путерот за тело од Алверде ги користев јас. Задоволна сум.
    Screenshot_20260205_101510_Mein dm.jpg Screenshot_20260205_101515_Mein dm.jpg

На Cherry blossom89, Radana и Amellie им се допаѓа ова.
  13. Radana

Radana Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    352
    И јас го користам ова бејби лов ама искреноо мене ми е пресува кожата мачкам сабајлее после туширање ии послее како излупена кожата ми е од сува.. Не знам искрено за поголемитее месеции, мислам дека нема да ми врши работа..

14. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    408
    Пробај и со путеров комбинирај. И мене ми е сува и така на почеток имав лупење кога почнав само со маслото, после мачкав еден ден од едното, еден ден од другото и океј ми беше. Помрсен е путеров. Јас 2те ги комбинирав и супер поминав, само 2-3 малечки стрии добив лево странично малку под колкот, ама таму не ни мачкав убаво :wasntme:

На Amellie и Radana им се допаѓа ова.
  15. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    142
    Од 3ти месец почнав да се мачкам и по препорака на членки го користам маслото на Weleda, го има во зегин. Прочитав коментари дека бил скоро исти состав со babylove од dm кое е мн поефтино, па планирам да почнам да ги комбинирам зошто две шишиња месечно ги трошам од weleda, а скапички се :D

На Amellie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    821
    Да се пријавам по втор пат на темава :D позитивен тест во неделата, потврден понеделникот преку крв, чекам термин кај гинеколог во вторник. Се чувствувам ко да немам родено, ко сѐ да ми е ново :sweat:(facepalm) овој пат матична ми е др Чочороска, да прашам да не некоја од вас ја следи временоста кај неа и искуство? :):l:

На CareTee, Mumoftwo30, Radana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Monss

Monss Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    4
    Здраво, тие што сте пиеле аспирин во рана бременост, дали сте ги пиеле сабајле или навечер?

18. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.006
    Трансфузиологот ми има кажано навечер аспирин,ако се боцкаш клексан наутро измеѓу 12ч разлика.

19. Minkaa1988

Minkaa1988 Нов член

Се зачлени на:
    9 февруари 2026
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Девојки здраво со лесно на сите..Ве молам за совет 7 недела и 2 дена сум ,но од петокот почнав мн да кашлам без прекин матичната ми даде Оспен ,па ве молам за совет дали во толку рана бременост сте земале антибиотик и дали штети и дали можи и ова кашлицава може нешто да направи мн ми е страв

20. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    4.208
    И јас имам пресува кожа особено во зима, кога ќе се истуширам ако не намачкам лосион како шугава се чешам, па и јас мислев дека сигурно ќе ми се појават стрии заради сувата кожа и дека терминот ми беше во зима. Ама реков ќе мачкам па како сака нека биде. Од 4 месец некаде почнав со Бејби Лав маслото и во него истурив малку течно масло витамин Е (на HealthAid е го имам купено негде по аптекиве). Пред да ставам масло мачкав тонер од centella asiatica купен во продавница за корејска козметика (centella asiatica помага да се задржи еластичноста на кожата). И ниту една стрија не ми се појави, а многу брзо после пораѓај и стомакот ми се врати во првобитна форма без да имам воопшто вишок кожа, буквално како што ми беше пред пораѓај. Пробај ја комбинацијава, ништо не губиш.