Да, нормално е да се јават покасно поизразени симптоми, а нормално е и да ги немаш ич ако си таква среќа
Биди среќна што ги немаш.Во првата бременост почнаа од 5 до 16 та недела.Ицрпеност,малаксаност со повраќање до16 недела.Дури и на ифузија завршив.
Најнормално, јас сум 15та неделаа до сега ниту еднаш не сум имала гадење од било што! Од почеток до сега, се надевам дека така и ќе продолжам, си јадам се, дури немав ни поспаност, омалаксаност или некои класични симптоми на бременост!! Уживкај си!
Колку ме смири. Јас сум 10 недели и 3 дена и ниту еднаш не ми се згади или да имам повратно..ниту пак ме боли нешто и се си прам филмови и ме фаќа паника да не нешто не е во ред ..Си велам можеби е поубаво да имаш симптоми
Me utesivte i mene bes sea so komemtarive so denovi listam forumi da procitam vakvi iskustva Ja sum 7 i 3dena so ivf bliznaci I nikako nemozam da se ubedam deka sum trudna iako gi vidov na eho i slusnav srceva Nemam nikakov simtom sekoj den gi baram ,samo gradite me bolea i mi potekoa ama mislam deka veke i ne me bolat .. nzz dali da se raduvam so nemam simtomi ili ne hahahahha Nemozam da docekam kontrola
Еве и ја во клубот на среќните без симптоми да се пријавам 11та недела и нула гадење ни повраќање а со бебе е сѐ како што треба. Единствено што сум некако отечена и имам качено 3-4 кг поради тоа, така што не знам што е подобро
Ама скрос исто како да не сум бремена само што јас имам сега стомаче и ме заболува градиве..Да се чудиш што е поубо ,а баш денес бев на преглед се е таман
Блазе вас што си немате некои симптоми што ве мачат јас сум трудна со второ, сосема различна бременост од првата...тогаш имав мн повеќе симптоми ама за брзо поминуваа...сега немам мн освен што ми се спие премн, функционирам со 10% енергија го оплакав цел свет, од растение до човек до животно болки во гради од 8ма недела амаа нај веќе ме мачат гадењава...почнаа попладне на почетокот за до ден денес да си ги имам преку цел ден..е ваква сум ама не повраќам некоја мама со вакви симптоми? Дајте лек за мачниниве, ништо не сум пробала до сега
Само мастики ми помагаа. Се утепав од џвакање, друго ништо. Од 5та недела 24/7 ми се гадеше, ни спиев ни јадев.
Дали е нормално после вагинално ехо да се појави крварење и тоа кафено, како стара крв, како последни денови од циклус? На бришење се појави, немам никакви болки други. Иначе бременоста добро напредува за 6 недели. Дали некој има искуство со ова, дали е алармантно да барам лекар?
Нормално е, кај мене во 3 ти месец кога брис ми земаше ми се појави. За ден, два ќе се повлече. Ако мислиш нешто дека е невообичаено за твоето тело консултирај се пак со докторката да си мирна.
Буквално исто мене ми се случи вчера. Завчера имав преглед вагинален, бремена сум 6 недели, кога си дојдов дома, по неколку часа, на бришење кафено. Од памет се извадив. Истото се повтори уште два пати, а потоа тоа се е океј, чисто како и предходно. Најверојатно е од прегледот..
Kako se spravuvate tie sto imate macnini,gadenje i povrakanje,a treba da odite na rabota?Dali moze da se izvadi boleduvanje nesto,bidejki traat dolg period i neizdrzlivo e.So prethodnata bremenost imav povrakanje do 15-16 nedela nekade od pocetok,iscrpuvacki bese ,sto i da vnesev povrakav.Eve i sega istoto pocnuva,dolg period e i da otvoram boleduvanje dve nedeli max posle sto?
A kako se otvora patoloska i kolku vreme moze da se bide na patoloska?Mene maticniot mi otvori boleduvanje dve nedeli so sifra prekumerno povrakanje,dali so taa sifra posle na komisija ke mi prodolzat uste dve nedeli i dali treba nekoj izvestaj od oddelenie?
Не сум на патолошка за да би знаела детално, но тоа што го знам е дека највеќе до 45 дена пред пораѓај со тоа што секој месец ти го продолжува комисија, нормално со препорака од гинеколог специјалист од државна по извршен преглед. Најдобро матичниот прашај го, он треба да ти закаже термин на државна, па таму ќе им објасниш дека никако не си способна за работа, повраќања, болки, лошење, губење свест итн.
Јас се полевав со кожувчанка газирана вода, рупурут гризев кога ептен не можев да издржам (јас сум од оние што им е лошо ама пак си бараат што да си грицнат ) и орбит мастики!
Jas od denes otvoriv boleduvanje poradi macninive , preku cel den imam gadenje i nemam energija Od kaj maticniov mi otvorija edna nedela samo tolku mozele za poveke trebalo so izvestaj
2 недели од матичен, потоа ти треба извештај од специјалист. Значи да те прегледа специјалист и да даде препорака за боледување. Со тој документ одиш кај матичниот да ти дадат барање за продолжување на боледувањето, и со тоа барање одиш на комисија (во Букурешт ако си од Скопје). Комисијата го продолжува и одиш кај матичниот пак да ти даде ИСР образец кој треба да им го пратиш на работа (или да го однесеш сама во фондот за здравство). И така секој месец до 45 дена пред породување. Има тема на форумов за ова, ама слободно пиши ми ако нешто не ти е јасно.
Девојки здраво. Дали на некоја од вас и се има случено да во 9та недела и 6 дена симптомите на повраќање и гадење да се повлечат, скоро да исчезнат и тежината некако како да ми се намали и заморот. Дали ова треба да ме плаши, а само пред неколку дена бев на контрола се си беше ок ..