Mene mi se sluci nekade okolu 10ta nedela da “isceznat” na 3-4 dena, ama posle toa se vratija pak i si teraa do 13ta
Мајки сум заборавила како е, правев тест позитивен имам некои благи болки во долниот дел на стомакот половините и градите ме болат. Преглед имам дури за две недели. Тогаш би требало да бидам 8 недели.
Здраво мајки, Дали е нормално повремено чувство на нелагосност како болка кратка во десен препон која се губи брзо и се јавува пак... ? (инаку 6 недела сум)
Нормално е додека не е некаква неподнослива болка. Матката ќе се шири па ќе заболува на повеќе места.
Здраво женски едни прашање ,дали ви се има случено црна столица да имате во 6 недела од бременоста, дали е од апчињата или нешто друго е ,можеби прашањето не е за тука . Фала ви многу и лесно на сите во бременоста.
Да не пиеш нешто за железо,или провери може имаш високо железо.Високо желесо знае да предизвика црна столица.
Мајки кажете чаре за лошење и повраќање значи неможам да се смирам од гадење и повраќање 6та недела сум. Незнам како ќе одам на работа вака
Период е ,ќе помине. Истата бев и јас ама до 5ти месец се смири Сода бикарбона, на работа се воздржував бев повеќе на воздух и немав проблеми. Лесна храна,кока кола,бадеми помагаат.
Мене ми помагаат cariban таблетите. Не знам дали во мк ги има, распрашај се. Баш за лошење и повраќање кај трудници се.
Antimetil пијам не помага. @охриѓанка фала ќе прашам по аптекиве ако ги има само да се ефикасни, пошо што и да ставам во уста повраќам неподносливо е @Bebce1 ќе пробам со бадеми а кока кола мора да пијам и ради притисоков низок
Девојки здраво, дали на почеток на бременост (5та недела ) сте имале проблем со грчеви и болки во стомак, гасови и подуен стомак и желудник?
Исти симптоми има и јас незнам дали е нормално ова, болки како пред циклус па половини па желудник. Нема што ме ме боли.
Сѐ од горенаведеното Матичната ми даде да пијам магнезиум и сабајле и навечер, и еве во 14 недела пак си имам грчеви. Со лесно! Првите недели и при смеење, ќивање, кашлање остри болки во 2 точки на лева и десна страна, и сѐ е океј, без грижи!
14та полна уште чекам да завршат мачниниве желудникот до нос, ама не повраќам..проба со антиметил таблетките? Да пробувам ли јас, не знам дали помагаат
Се што ми кажаа пробав, ништо не ми помогна.. прелошо ми беше, дури во 11та недела завршив на инфузии во Систина. Страв ми е кога ќе сум бремена со второ дека пак ќе ми е исто, прелошо ми беше стварно.
Јас не сум до толку лошо, ти си се изнамачила ама па и моево не се трпи, во денот по 10 пати имам нагон..а си јадам, имам апетит... Инаку да знаеш не мора ништо да значи дека и со второ ќе ти е така, првата и втората ми се различни...со првата имав 10 симптоми, за 2 дена поминуваа, сега 3 симптоми ама си траат и траат јас ќе ги пробам таблетиве да видам дали бар тие ќе ми помогнат, мислев имаш искуство па да ми кажеше.