Лелее тука некаде смее Јас сум од прилика 4та- 5та недела и следната недела имам закажан термин на гинеколог.
Јас исто на 5+5 бев првиот пат и не се гледаше се уште ембринот, само жолчното кесе. Срцето го чув на следниот преглед после две недели. Чисто за инфо да знаеш, со среќа и со лесно
Јас 5+1 бев кога бев на прв преглед, чисто да потврди дека е во матка, после на 7+1 имаше и срцева реакција.
Здраво женски имам едно прашање, 9 недела сум и од вчера што и да јадам ми горчи ,дали некој се има соочено со ваква работа. Фала многу
Душо, во уста ништо не можев да ставам, од се повраќав, на инфузии завршив. Ќе помине, нормална работа во бременост.
Здраво девојки, дали некој има правено рентген снимка пред да дознае за бременост? Правев рентген на плуќа и колено поради итна операција, тогаш сум била некоја рана бременост од 3-4 недела. Ме интересира дали има некоја такво искуство и да било се во ред со бебето. Секско дека се консултирав и со гинеколог, само ме интересира и лично искуство
Мене во 13та ми поминаа, до 15 та повратив уште 2-3 пати и толку беше. Ама пред тоа умирав секој ден по малку, па и на инфузии завршив.
Истото и мене ми се случува со инфузии бев сега дома пак ми лоши. Што и да јадам лошо ми е. Само се надевам ќе помине како кај тебе оваа фаза
Јас имав мачнини и лошење до кај 16та, без повраќање..заби едвај миев..за храна немав мака си јадев ама приметив дека по малку да јадам а почесто така ми е полесно, пробај и ти така. Кисела вода, газиран сок и ладни да бидат мн ме освежуваа, види нешто од ова ако ти помогне практикувај го.
Ако има некоја членка вклучена молам да ми пише. Утре сум на гинеколог прв преглед ќе ми е од позитивниот тест. Но изгпрев од температура пробувам со облоги, разладување не помага. Дали да се напијам еден парацетамол. Настината сум грло ме боли, малаксана, но матичната не ми даде ништо ми рече прво направи преглед кај гинеколог.
Испив еден веднаш ме презнои и ми се симна тт. Многу сум настината, денес ќе прашам што може да пијам од лекарства за настинка.
Zdravo,treba da odam Skopje na klinika za Prisca test,ke nosam izvetsaj od maticniot so merki samo da me bocnat.Dali znaete vo kolku casot treba da sum tamu?Dali se zakazuva si termin od maticen ili vo bilo koe vreme bockaat?
До која недела најкасно сте го виделе ембрионот и срце? Кај мене сакус расте мн бавно но уште не се гледа плод, а некаде од менструација 8ма недела сум.