5+5 се виде само жолчно ќесе, 7+5 ембрион и срце, и тоа прилагодена недела според големина, а не по менструација
Девојки здраво, треба да се боцкам со пролутех 10 дена. Дали сами се боцкавте или каде можам да одам за да ме боцнат, бидејќи ми е страв дома да не згрешиме нешто. Фала ви, поздрав
Јас не се боцкав тоа, ама се боцкав клексани и одев кај матичната општа што ми е одма во маало. Пробај таму.
здраво феминки, сакав да ве прашам прва бременост имав аборт сега се тестирав и ми излезе позитивен контрола имам после една недела. се грижам дека немам никаков симптом градите ме болеа сега некако како да не е иста болката како да ми помине. Дали е тоа нормално ? според мене 5+3 сум
Моли се да немаш симптоми… пошо коа ќе почне гадење и повраќање(ако воопшто имаш) ќе ги бараш деновиве. Така да сосем нормално е ништо да не осеќаш.
не немам ниту гадење ниту ништо само градите мслку болка ама денеска како да ми исчезна болката затоа и се грижам :/
Издржи, некоја утеха и нема баш...кај мене тој умор секојдневен си траеше до кај 13/14та недела..мислам можев да спијам 20 саати...ако ти се одмара, лежи, слушај си го телото, колку можеш толку...во второ тромесечие ќе бидеш подобро.
Ја сум денеска точно 5та недела, нормално ли е бело прање ? До сега немав, но од вчера забележав дека имам. Прва бременост ми е и малце паничам
Нормално е зголемен исцедок, и јас го имам, се додека не е со друга боја и мирис, тогаш може да е инфекција. Туку да прашам, до сега сите читам со умор и спиење по цел ден. 6+5 сум. Кај мене скроз обратно, порано си спиев по 8-9 часа, сега по 5 -6 часа само, во 6 сабајле веќе будна и не можам да презаспијам. Преку ден не можам да спијам. Може имам помалку енергија ама никако да се наспијам. Некој со слично искуство?
Девојки хелпппппппп , пред 2 години вонматерична во десна туба третирана со метотраксат завчера ми каснеше1 дем направив тест позитивен ( со намера нели ) , е сега ме боли страната кај што ми беше вонматеричната дали тие што останале бремени имале болки таму кај вонматеричната а имале уредна бременост ве молам помош преплашена сум да не е пак и кога се гледа на ехо прв пат сега сум 4 недела
Јас сум 6ти месец и има денови каде што сум како навиена, точно во 5 часот се будам и после нема шанси да презаспијам а од 7ч ме чекаат обврски..се чувствувам како наспана ќе функционирам некој саат и после ми се спие, едвај гледам...ама јас без проблем заспивам во текот на денот...ќе менуваш, ќе имаш различни денови ама се е тоа нормално
4+5 izmeri nesto no ne e sigurna sto e doktorkata , dali na nekoja se slucilo ova mn sum vo paniki imam predhodna vonmatericna rece neznam nisto nemozam da kazam rece kako tocka e neznam
Ако ти е во матка точката не е вонматерична, плус сеуште е рано, почекај уште една недела па оди да те види Испитуваше бета на два дена?
Zdravo na site, nova sum vo grupava, 5ta nedela i 2 dena sum, na 4ta nedela i nekoj den dr vide embrion od 3,9mm, kako vi se cini dali e vo red? I kazete mi deka e normalno sto se sekiram dali se ke bide dobro bidejki nemam skoro nikakvi simptomi..