Јас би сакала да прашам зошто лекариве го препорачуваат толку фемибион, кога искрено мене составот не ми се допаѓа. Б12 не е ни метилирам освен метилирана има и 300 уг обична фолна, обичен Б 6 наместо П5П, тие што сме со мутации имам читано дека обичната фолна несмеат да ја пијат.
Јас би сакала да прашам зошто лекариве го препорачуваат толку фемибион, кога искрено мене составот не ми се допаѓа. Б12 не е ни метилирам освен метилирана има и 300 уг обична фолна, обичен Б 6 наместо П5П, тие што сме со мутации имам читано дека обичната фолна несмеат да ја пијат. Јас кога бев за срцева реакција 5 плус 5 бев, бас и реков да ми пушти да слушнам докторката ми рече дека били тоа штетно за бебето.
Да, моето е две недели понапред. Две недели +/- се толерира, не можат точно да потврдат кога настанала овулација, плус и генетиката игра улога.
Zdravo. Dali ste koristele kortiko vo bremenost i za sto. Jas imav 2 spontani sega mi preporacaa prenizon og 5 mg ali veke sum 6 nedela. Bese samk preporaka a na moe da odlucam. Ve molam za info, iskustvo, dali ima nus pojavi za plodot...
Здраво дечки, дали сте имале искуство со грчеви во матка како предменструални болки во 14та недела, јас имав во прв триместар ама не постојано. Знам дека расте матката и се шири и лигаменти се поместуваат ама сепак чувството е доста непријатно. Пијам магнезиум.
Женски ми отекоа градите многу, особено едната кај ареолата околу брадавицата, докторот ми рече таква ми била формата на градите и има и оток па да сум ставала ладни облози со павлака, да не имал некој друг ваков проблем и како се справивте, јас земав и зелка листови зошто сум слушнала дека и тоа помага, многу е рано 14+5 недели сум само бремена.
Zdravo Tuka sum Nova, Pravev IVF vo Mon Bebe kaj Dr Kalcoski, vraten mi e emb.d3 na 15ti den napraviv ispituvanje BTHCG vrednosta beshe 70. Progesteron 27 Estradiol 129 Do sega sum imala 2 biohemiski i 1 vonmatericna po priroden pat, bi sakala mislenje i iskustvo..
Здраво да ве прашам бета хцг од 112.1 на 13-14дпо дали е добра? Ми кажаа дека е ниска вредност и малку сум исплашена…
Во која недела најкасно се има појавено срцевата реакција кај вашите малечки? Јас мин недела бев на гинеколог во 7 недела со должина на ембрионот од 9.3 мм немаше срцева реакција, денес сум на преглед после една недела... дали некој имал вакво искуство
Не губи надеж. Кај мене исто беше рано, а на следниот преглед ембриончето беше 11.14 мм и имаше срцева акција. Некогаш и неколку дена прават разлика. Ти посакувам денес убави вести
Тие што се останати бремени со Ивф, како ви рачунаат која недела сте? Според последна менструација или според последна менструација+денови на старост на ембрионот? Конкретно кај мене според последна менструација матичната вели дека сум 6та недела точно, а ИВФ центарот кај што правев рачунаат дека сум 6 недела и 5 дена.