Фала ти за информациите ќе се распрашам кај матичниот доктор дали имам матичен гинеколог. И како што викаш прегледите можам да ги правам во ремедика, а брисеви да правам преку матичен, Ај прво да видиме што ќе испадне па ќе размислувам за понатаму. Сега сум цела во прашалници и извичници. Што и да е само добро да е.
Zdravo devojki od vozbuda vcera nemozev da vi pisam ...Me sretna komsivkata ginekolog vo sante plus raboti so nea se konsultirav tel. mi vika ajde da te vidam veke 5 nedela sum ... i konecnooooo gooo vidov konecno tuka e ... Ne e kako sto me preplasi maticnata od prv den ...tuka e presrekna sum ... Daj boze da doturkame do 3 tiot mesec kako sto treba se da e vo red ... ve guskameee
Скринингот супер помина, мене во вторник ми рекоа за резултати Прв скрининг кај матичен гинеколог, а приската на ГАК. Јас добро поминав, мерките се супер. Да не те лажам ама мислам дека на 2Д ехо ме гледаше (она шо е црно бело), онака ќе вклучи на пола минута 3Д колку да го видам бебето поубаво и толку...
На ГАК на 4Д односно 3Д и ќе вклучеше 4 Д за да измери поубаво. многу убаво чувството. Изгледа како бебе дека е зголемено
Zenski vaka sea uste sum pod golem sok i neveruvanje doktorot sto pred dve nedeli vide ne dovolno oformena prestilka kaj bebceto utrovo vide deka vsusnost se dve bebcinja no ima razlika vo nedelite ednoto e normalno 8 nedeli no drugoto e 6+1. Bi otisla i kaj drug gin da ja vidi mojava cudna bremenost no me interesira nekoja od vas dali vakvo iskustvo imala ili nekoja vasa prijatelka nekoj sovet da mi dadete?
Мамички и идни мамички да ве прашам кога беше вашето прво ехо? Јас направив тест дома излезе позитивен со бледа втора линија ама сепак позитивен.. Најверојатно сум 3 недели бремена.. Пред 7 месеци исто на 3та недела од бременоста имав спонтан. само што направив ехо после 3 дена прокрварев сега сум растревожена и треба да барам добар гинеколог, кај таа што одев воопшто не бев задоволна, само пари да си земит и не се замарат мн.
Ja otidov odma po docnenje izleze deka sum bila 4ta nedela ili 5ta... Neznam dali mozr od ehoto da ti bilo spontaniot no stom e taka podobro zemaj folna i pocekaj nedela dve a sega za da potvrdis bremenost napravi test so krv ili konsultiraj se so ginekolog. So srekja i so lesno
@Butterfly87 фала со лесно и тебе. Си зедов фолна ама ќе си почекам уште некое време па ќе сменам гинеколог и ќе си напрам едно ехо. се мислам дали само за да потврдам бременост да одам преку крв да ми испитувет ама онаа смотаната докторката моја намерно ќе ме влечкат да ме прегледат на ехо да си земит парички ќе им побарам само упат хаха
Јас дента кога ги правев тестовите бев на работа и не можев да поверувам... Веднаш после работа бев да испитам преку крв, за пола час беа готови резултатите и без упат отидов
Леле каква радост со среќа и лесна бременост. исто и јас сум во неверување сега, едвај чекам да ја потврдам па да ми олесни.. а ехо направи??
да, утредента бев на ехо и се виде малото точкиче сега е големооо 1кг и 200 грама... ајде и кај тебе се најдобро, опушти се, биди позитивна и уживај во бременоста, гали меше!
Не верувам дека на 3 недела бременост ќе покаже позитивен тест... Тоа би му дошло неколку дена, можеби и 1 недела пред недобивање... Како и да е, јас ти го препорачувам д-р Хаџи Лега од Ремедика, јас одам кај него и сум презадоволна