јас во 25 недела настинав многу,па не пиев ништо а не па во 5 недела... мој совет немој да пиеш ништо ако не ти сметаат чаевите пиј чај,оти мене ми сметаа многу а и читав дека не е препорачливо да се пие во првото тромесечие ... мене многу ми помогна витамин ц и лимонади домашни.
Јас денеска го слуснав срценцето на бебето мое убаво Ме загрижи што докторкава виде нешто како крв во матката, покрај тоа црното (што е околу бебето, незнам како се вика), ми рече да продолжам со утрогестанот, не било опасно Некој со слично искуство???
Трудници мои Ве читам и се прашувам што е работата со мене, зошто мене ич не ми се спие, дали од возбуда, дали сум вансериска 6 недела сум и едвај спијам по неколку часа... Има некоја како мене
Јас ноќе не можам да спијам и станувам многу рано, ама затоа преку ден цел ден се прозевам а немам време за преспивање
Здраво девојки После направените 2 теста позитивни, денска отидов на гиниколог. Наместо да бидам релаксирана јас повеќе се исплашив Ми потврди бременост рече дека било формирано кесето за бременост(така го нарече) и дека плодот бил 2 мм(нели е премногу мало) и порадо што јас се пожалив дека имам понекогаш болки во долниот дел од стомакот ме боцна Прогестерон и ми рече наредниот четврток пак да одам на преглед.Да ви кажам некако ми е страв .Дали сето тоа е нормално Последна менструација ми беше на 09.08 Ви се молам дајте сповет ваше мислење
Сосема е нормално. Јас имав повремени болки како пред добивање се до 10тата недела отприлика. Ти си сега 6та, и доволно е да се види ќесето и мал плод. Само опуштено, веќе на следниот преглед (или тој после него) и срцева активност ќе слушнете.
Ти благодарам многу за утехата болката не е јака ама баш таква како пред добивање само кога наеднаш станувам или легнувам ме пребодува посилна болка само неколку секунди, имам болка и кога сакам да се истегнам и кога легнувам на стомаот!
Јас од страв уште од почеток немам легнато на стомак - тоа се над 4 месеци веќе Само релаксирано, ако сметаа дека е проблем немаше само со една инекција прогестерон да завршиш, туку ќе ти дадеа за секој ден утрогестан или некој друг прогестеронски препарат.
zdravo na site...vo 6ta nedela sum i utrovo imav iscedok i otidov na ginekolog se e ok,plodot e dobar ima srceva akcija,mi dade ampula progesteron i plus tableti.sakam da znam dali nekoj imal slicno iskustvo i dali e dovolno samo edna ampula.... :-/
Доволна е.Но не е лошо да добиеш и апчиња за подршка на бременоста.Јас примав утрогестан до 20 та недела и се помина добро
da da dobiv i progesteron vaginaleti....isplasena sum bidejki vo prvata bremenost mi se sluci istoto i zavrsi so spontan abortus .se nadevam ova bebusce ke izdrzi i ke bide se vo red.fala za sovetot
Еве ме и мене, утре влегувам во 11 недела Ама правев крвна слика и хемоглобинот ми 114 а железото 20. Па правев некој лек со мед, цвекло, лимон, па да видиме дали ќе се опраам. Сега незнам дали е до хемоглобинот ама многу ми се спие и многу сум мрзлива ама многу. Си легнувам во 9 и до 6 си спијам. А мм заедно со мене ќе го задавам спие ли спие наместо да ме чува
Железото ти е 20? Па супер ти е.Мене ми беше 5.А во првото тромесечое поспаноста е мн нормална.Крвта не ти е до тој степен слаба за да ти предизвика поспаност.
Велите има врска поспаноста со крвта? Има денови не можам главата да ја кренам. Околу 5 недели сум само бремена... Ве молам за мислење!
кај мене ДА имаше врска,а и притиското кога ми е низок ко што велиш ти неможам глава да кренам,затоа секој ден си пијам по една кафе инаку сум како дрогирана.
Јас па и кафе не можам да пијам. Ми се лоши од кафето. И јас имам низок притисок. Ќе ме упатат ли од генеколог да направам проверка на крв?
Се' е тоа нормално, имате наплив на хормони и телесни промени, затоа сте и поспани, и ко дрогирани, и со мачнини и повраќања. Прифатете го овој период како таков, и нека ве води само помислата дека НЕ Е ВЕЧЕН, кај да е ќе помине По него ќе ви дојде убавиот и опуштениот, па малце потешкиот и "погломазен", за на крај да влезете во новата улога и воопшто да не се сеќавате на ова што сега ви е проблем. Уживајте, ама во права смисла на зборот, посебно прворотките, и искористувајте го секој момент за себе и бебушот, зошто во следната нема да можете Се' си има убавина, пробајте да ја најдете вашата во секој момент!
мн можно од притисокот да ти е,а секако ако се пожалиш на твојот гинеколог ке те прати да испиташ крв,јас во текот на бременост имав наслабена крв и железо и така се чуствував.