сега израчунав убо 4 недели и 5 дена би требало да сум... Јас сум од Охрид срцка здравје боже потака ќе дојдам во Ремедика за некоја контрола
Здраво девојки бремена сум 5+3 бев на преглед се гледа точкичката најубава, се е во ред ми рече докторката само жолтото тело било потспуштено малку порано кај мене па затоа ми препиша да пијам дабростон два пати по една на ден .Сакам да ве прашам дали има некаква штета што 4 недели една по друга ќе ми дојде да ми прават вагинално ехо ?
Да секоја недела ,така ми се фати затоа што кога закажав кај матичната немаше слободен термин во брзо време ми закажаа за три недели ,и отидов во систина ама првиот пат ништо не се гледаше ми рекоа дојди за една недела ,и кога појдов денес ми потврдија дека се е како што треба ,е сега следната недела треба да одам кај матичната претпоставувам дека и таа ќе ме прегледа ,па ми е страв да не има некоја штета од толку многу прегледи со ехо ?
Мене ми рекоа дека не е препорачливо. Меѓутоа за 1-2 недели веќе ќе почнат само со абдоминално да те гледаат така што веројатно е помалку штетно. Ако можеш избегни ехо кај матичната, кажи и дека си била во Систина, таа и самата нема да сака да те гледа на ехо веќе кога ти кажале дека се е ок.
@elcezelce честитки и уживaј вo нaјибaвиoт периoд штo следи. Јaс си имaм мaкa , мн ми пaѓa притисoкoт и нoн стoп тoнaм ми се спие и имaм вртoглaвици. Дa не имa некoј истa ситуaцијa кaкo мене. Пoздрaв дo сите
Колку што знам на почетокот првите нрдели воопшто не е штетно. и јас се гледав 6 недели едно по друго а после ми рече др рестрикција. Иако сум читала а и самиот др ми кажа нема штета
Ти благодарам ,ти посакувам лесна бременост ,јас немам некои маки сега за сега освен што неможам кафе да пиам незнам зашто и што се осеќам уморна од време на време .Мене докторката ми кажа дека е нормално да се чуствуваш уморен и да ти се спие така да не се секирај
На една другарка и соопшти докторката дека е бремена, но и кажала дека имала роговидна матка. Дали некоја од вас би сакала да ми објасни подетално за тоа. Ви благодарам премногу
Ве читам редовно, но поретко пишувам Јас останав бремена со инвитро и сега ме интересира за боледувањето,имав прво две недели од мат гинеколог и потоа си тргнав на работа, и почнав да се настинувам многу сите околу мене на работа се болни, и сега сакам пак да земам боледување да не си играм играчки, но ме праќаат да одам на комисија со извештај и препорака од специјалист. Што мислите дали комисијата може да не ми даде и ако ми даде на колку време би било боледувањето.
So test na krv odma ke ti odredat i jas imav problem so odreduvanjeto i vo 4 nedela i 5 dena go vidoa ... Sega.sme 5 nedeli i 5 dena ...denes mi zakazaa da vidi kako e i za krvta da.proveram bidejki ionaka imam slaba krv I jas sum ista pipi , prirodno imam nizok pritisok 90 so 60 a sega uste poveke
Јас денес испитав преку крв реков да потврдам бременост и да сум смирена ама вредностите беа 105 а првиот пат кога бев бремена и имав спонтан на 4 недели bHCG беше 238 ... Што ти рекоа тебе денес ?
Jas sum 9+6 Sega na 8+0 bev na pregled kaj maticnata prvo na abdomen proveri srceva akcija I koga potvrdi rece deka Mora da napravi vaginalno eho za da izmeri zolcno telo ako dobro ja razbrav. A koga po Edna nedela povtorno bev mi rece deka poveke nema vaginalno who do pred poragaj ili nedaj boze krvarenje.
Мене вагинално не ме гледаат од 6+6. Тогаш последно вагинално беше. После секој нареден преглед ми беше абдоминално. Сега имам некој кафеав исцедок, во понеделник закажав преглед за тоа и воедно скрининг за Даун.
Jas veke vleguvam vo 6 nedela i bebuvceto e taman kolku za taa nedela zasega dobro napreduvame Inaku mene vo 3 + 5 mi izpitaa hcg i bese 277
A zaso merite beta hcg? Vi rekol nekoj ili sami si barate? Jas pominav tri inseminacii pred da zabremenam i niednas ne mi rekoa beta da ispituvam. Koga ostanav bremena proveriv so domasen test preku urina i sledno na pregled mi potvrdija bremenost.
Читав и на интернет дека вредностите можат да варираат па еве за 4 недели најдов 50–500 mIU/ml значи не е страшно и тоа што ми излегло 105.. мислам дека е рано за да одам на вагинално ехо, па ме имат фатено и паника од тоа, како што читам има жени што имале спонтан по вагиналното ехо. не знам дали кај мене беше случајност не знам ама јас ден после ехото имав спонтан, а докторката рече еднометриумот е задебелен малку ама не гледам ништо. валда е бидено мн рано ама како и да е тоа ме истрауматизира па сега за оваа бременост сум уште поиспаничена...
спонтан поради вагинално ехо? првпат слушам... би требало докторот да е внимателен, а сондата не иде подлабоко од грлото на матката така што не би требало...