Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    84
    сега израчунав убо 4 недели и 5 дена би требало да сум... Јас сум од Охрид срцка здравје боже потака ќе дојдам во Ремедика за некоја контрола 20161120_123950.jpg 20161120_123950.jpg 20161120_123950.jpg 20161120_123950.jpg 20161120_123950.jpg 20161120_123950.jpg

2. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво девојки бремена сум 5+3 бев на преглед се гледа точкичката најубава, се е во ред ми рече докторката само жолтото тело било потспуштено малку порано кај мене па затоа ми препиша да пијам дабростон два пати по една на ден .Сакам да ве прашам дали има некаква штета што 4 недели една по друга ќе ми дојде да ми прават вагинално ехо ?

На i-v-a-n-4-e и pipi-corapa им се допаѓа ова.
  3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Честитки! Како мислиш 4 недели една по друга? Секоја недела по 1 ехо?

4. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Да секоја недела ,така ми се фати затоа што кога закажав кај матичната немаше слободен термин во брзо време ми закажаа за три недели ,и отидов во систина ама првиот пат ништо не се гледаше ми рекоа дојди за една недела ,и кога појдов денес ми потврдија дека се е како што треба ,е сега следната недела треба да одам кај матичната претпоставувам дека и таа ќе ме прегледа ,па ми е страв да не има некоја штета од толку многу прегледи со ехо ?

5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Мене ми рекоа дека не е препорачливо. Меѓутоа за 1-2 недели веќе ќе почнат само со абдоминално да те гледаат така што веројатно е помалку штетно. Ако можеш избегни ехо кај матичната, кажи и дека си била во Систина, таа и самата нема да сака да те гледа на ехо веќе кога ти кажале дека се е ок.

6. pipi-corapa

pipi-corapa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    34
    @elcezelce честитки и уживaј вo нaјибaвиoт периoд штo следи. Јaс си имaм мaкa , мн ми пaѓa притисoкoт и нoн стoп тoнaм ми се спие и имaм вртoглaвици. Дa не имa некoј истa ситуaцијa кaкo мене. Пoздрaв дo сите :*

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Колку што знам на почетокот првите нрдели воопшто не е штетно. и јас се гледав 6 недели едно по друго а после ми рече др рестрикција. Иако сум читала а и самиот др ми кажа нема штета

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ти благодарам ,ти посакувам лесна бременост ,јас немам некои маки сега за сега освен што неможам кафе да пиам незнам зашто и што се осеќам уморна од време на време .Мене докторката ми кажа дека е нормално да се чуствуваш уморен и да ти се спие така да не се секирај :)

На pipi-corapa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    На една другарка и соопшти докторката дека е бремена, но и кажала дека имала роговидна матка. Дали некоја од вас би сакала да ми објасни подетално за тоа. Ви благодарам премногу :)

10. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    На Kay Scarpetta му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    182
    Ве читам редовно, но поретко пишувам :) Јас останав бремена со инвитро и сега ме интересира за боледувањето,имав прво две недели од мат гинеколог и потоа си тргнав на работа, и почнав да се настинувам многу сите околу мене на работа се болни, и сега сакам пак да земам боледување да не си играм играчки, но ме праќаат да одам на комисија со извештај и препорака од специјалист. Што мислите дали комисијата може да не ми даде и ако ми даде на колку време би било боледувањето.

12. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Nekoja so sindrom transfuzija od bliznak na bliznak?

13. DaniAna

DaniAna Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    So test na krv odma ke ti odredat i jas imav problem so odreduvanjeto i vo 4 nedela i 5 dena go vidoa ... Sega.sme 5 nedeli i 5 dena ...denes mi zakazaa da vidi kako e i za krvta da.proveram bidejki ionaka imam slaba krv

I jas sum ista pipi , prirodno imam nizok pritisok 90 so 60 a sega uste poveke

Последна измена од модератор: 1 април 2017
    На pipi-corapa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    84
    Јас денес испитав преку крв реков да потврдам бременост и да сум смирена ама вредностите беа 105 а првиот пат кога бев бремена и имав спонтан на 4 недели bHCG беше 238 ... Што ти рекоа тебе денес ?

15. NiLa89

NiLa89 Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Jas sum 9+6 Sega na 8+0 bev na pregled kaj maticnata prvo na abdomen proveri srceva akcija I koga potvrdi rece deka Mora da napravi vaginalno eho za da izmeri zolcno telo ako dobro ja razbrav. A koga po Edna nedela povtorno bev mi rece deka poveke nema vaginalno who do pred poragaj ili nedaj boze krvarenje.

16. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Мене вагинално не ме гледаат од 6+6. Тогаш последно вагинално беше. После секој нареден преглед ми беше абдоминално.
    Сега имам некој кафеав исцедок, во понеделник закажав преглед за тоа и воедно скрининг за Даун.

17. DaniAna

DaniAna Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    Jas veke vleguvam vo 6 nedela i bebuvceto e taman kolku za taa nedela zasega dobro napreduvame

Inaku mene vo 3 + 5 mi izpitaa hcg i bese 277

Последна измена од модератор: 1 април 2017
    На Rina1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    A zaso merite beta hcg? Vi rekol nekoj ili sami si barate? Jas pominav tri inseminacii pred da zabremenam i niednas ne mi rekoa beta da ispituvam. Koga ostanav bremena proveriv so domasen test preku urina i sledno na pregled mi potvrdija bremenost.

19. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    84
    Читав и на интернет дека вредностите можат да варираат па еве за 4 недели најдов 50–500 mIU/ml значи не е страшно и тоа што ми излегло 105.. мислам дека е рано за да одам на вагинално ехо, па ме имат фатено и паника од тоа, како што читам има жени што имале спонтан по вагиналното ехо. не знам дали кај мене беше случајност не знам ама јас ден после ехото имав спонтан, а докторката рече еднометриумот е задебелен малку ама не гледам ништо. валда е бидено мн рано ама како и да е тоа ме истрауматизира па сега за оваа бременост сум уште поиспаничена...

20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    спонтан поради вагинално ехо? првпат слушам... би требало докторот да е внимателен, а сондата не иде подлабоко од грлото на матката така што не би требало...