Еее мене биохемискиот 1:390 Комбинираниот 1: 2183 13/18 ми е 1:10000 И на сето тоа пишува low risk Ама мојот матичен ме распамети амнио Trangility.... полудев оваа недела. Главава ми е преполна.Бев лај Димчев он ми вика се е ОК со рез. ја немаше да те пратам... сериозно полудувам
Ve molam za sovet. Bremena sum 7 nedela i imam ogromni bolki vo dolniot del od stomakot. Kako napadi kako nekoj da me presekuva so noz. Traat edna do dve sekundi potoa posle odreden period povtorno mi se povtoruvaat. Vo 6 nedela imav krvarenje i primav inekcii a sega primam samo utrogestan. Dali se normalni ovie bolki kako sto citav deka doaga do sirenje na stomakot ili da odam uste nokeska na bolnica.
Jas ostanav so invitro vo New Born i sakav toj prv da me pregleda,koga i kazav na maticnata deka sum bremena i prvoto sto prasa koga prv pregled,rekov vo Skopje ke odam i ne sakase fraxipirin da mi prepise za na privatno ni upat za hemostaza i d dimeri tuku mi dade upat za na bolnica tie toa go rabotele.Fala ti za se stomak si imam i taka od torti jadenje,letoto imav neuspesno invitro i se zdebeliv.Sega blago ne mozam da smislam.
Ме интересира кој ги бара тоа картонче со крвна група со рх фактор? Мене бременоста ми ја води др што не работи со плави картони а кај матичната не ми спомнаа ништо. Исто сакав да прашам дали приската се прави пред скринингот за Даунов? па потоа со резултатот се оди на скрининг?
Идни мамички јас сум 8 недела бремена и во вторник треба да одам за срцева акција, ме интересира дали се прави вагинално или не. Поздрав до сите
se pravi skrining i ytre denta odma moras da odis za priska a za kartonce i samiot ginekolog ke te prasa poso cela bremenkst ti a slede krvta ti se menja nakacue namalue itn a i za poragajot e mn bitno ..
И јас сум 8 недели. Кај мене имаше срцева реакција на 5 недели и 6 дена. Тој ми беше прв преглед за утврдување на бременоста и имаше срцева реакција. Ултразвукот беше вагинален. Бидејќи веќе имаше срцева акција др ми кажа следен преглед ќе биде скринингот за Даунов кај 12та.
kaj mene do 10 nedela Vaginalno me glease zaradr dr problemi ama inace ne gledaat nekoi uste odma na abdominalno preminuvaat podobro e , i zavisi do doktorot posto na niv im odg na nekoi plodot poubavo se glea vaginalno prvite nedeli i si cackaat taka ..ama bi trebalo abdominalno da te gledaat...
Prashaj go ginekologot obavezno.Morash da imash vo majcinata krvna grupa i rh faktor.Za ne daj boze.Jas imav vo knishkata od prvata bremenost ama mi rekoa deka mora da ima i vo majcinata
Mene samo ginekologot me prasa koja krvna krupa sum nisto drugo. ne mi barase kartonce. a majchina knishka neznam dali mi vodi...
Мајчина книшка се отвора во 12 та недела на прв скрининг и секое одење на гинеколог од тогаш си ја носиш со себе како здравствена книшка. Гинекологот запишува внатре мерки на бебето како и за мајката килограми, притисок, крвна слика....
vo 8 nedela ke se slusne i vidi i abdominalno... не може да се направи приска 2 дена после скрининг? јас во понеделник сум на скрининг, вечерта - околу 20 часот, а најрано во среда можам да отидам за приска. ова би било проблем? искуства?
Не се вознемирувај џабе, мене ако ме прашуваш воопшто не верувам во приската, ја правев оти ете, сите ја прават па ајде после да не се каам. Штом димезиите на ехо ти се одлични, штом Димчев ти кажал дека сѐ е во ред, можеш мирно да спиеш и слободно да си продолжиш со бременоста без гајле
srcka mislam deka pravilno e odma utre denta ama den plus valjda nema da smeta i e mnogu nema sto da se izmeni pak konsultiraj se so maticniot ama merki toa sve ke si e u red ke nemas gajle den pokasno ako otidis samo na bolnica ke si kazis deka ne si uspeala da stasas tamu moze pr da ti pravat
Ok ke go prasam doktorot pak...toj vo remedika sto mi e, maticnata znae deka vo ponedelnik ke pravam a za priska ne mi spomna nisto - rece posle skriningot samo, ama jas vo vtornik sum na komisija za boleduvanje taka sto nikako ne mozam da ja napravam togas priskata posto ke treba specijalno da doagam za sk...
Мамички денес имав кафеав исцедок и болки во стомакот и отидов на дежурен гиеколог ме виде на ехо рече можеби се работи за рана бременост, лежи дома и ако имаш обилни крварења дојди пак. Мене ми се појавија крварења како менструација немаше ткиво некое. Утре најверојатно ќе одам пак, ама да ве прашам дали давет лекарите некоја терапија за ова или можно е да имам повторно спонтан абортус??
Му реков на докторот рече рано е најверојатно, а според циклусот што ми доцнит 7 дена би требало да сум 4-5 недели. 2 мин ме виде на ехо и рече оди дома одмори се. Не ми рече ништо друго