Епа најверојатно во понеделник ќе одам за bHcg да испитувет. на ехо не виде ништо докторот. кога одам по мала нужда истекува како менстуален циклус, тоа се чудам. знам какви болки беа кога имаш спонтан и парченца ткиво излегвеа, сега само ова. Ќе полудам, дај боже да не ми се случит пак истото
Танески беше па се израдвав шо се погоди тој пошо го фалет него ама не прозборе мн.. толку ме виде на ехо и рече оди дома одмори се. утре ќе одам кај матичната да ме видит пак на ехо и да испитаме bhcg до кај е
Прискaтa е нaјубaвo дa се прaви истиoт ден сo скринингoт, евентуaлнo нaредниoт, oти предвид се земaaт мерките нa скринингoт, a тие се менувaaт oд ден зa ден, пa немa дa биде верoдoстoјнa aкo јa правиш двa денa пoсле скрининг. Плoдoт рaсте брзo вo тaa фaзa.
Zdravo na site ! Vcera otkriv deka sum bremena i veke vlezena vo shesta nedela. Pettata nedela si piev heleksi posto se cuvstvuvav anksiozno. Neznaev deka sum bremena i sega nemam mir kolku imam zgreseno so heleksot. Ima li nekoj slicno iskustvo?
Колку што знам во првите 3 месеци апчиња не треба да се пијат освен доктор што ќе ти ги даде и знае дека си трудна како на пр. фолната киселина. Е сега бидејќи си дознала би требало да одиш на гинеколог и со матичен доктор да се консултираш недајбоже да има некоја опасност иако сметам дека хелекс не се толку многу опасни,ама апче си е апче.. Исто така прочитај и во упатството дали пишува нешто поврзано со бременост. Дајбоже да нема ништо мисли позитивно и имај лесна бременост и јас сум шеста недела. Поздравче
Фала на одговорот...утре ќе се консултирам со гинекологот. Некаде прочитав дека приската треба да се направи во рок од една недела по скринингот, ама ќе се консултирам пак - веќе кога имате други сознанија
Bi trebalo na domasen test da ri pokaze , jas koga slucajno go napraviv sum bila 3 nedela i 4 dena a sepak imase bleda vtora linija
@izmislena Ако можеш пиши ми во која болница проверуваше, да знам за каде да барам упат претпоставувам се плаќа цела сума во Авицена и Адриалаб
Да бев денес кај матичната и на ехо немаше ништо, bHcg денес испитав беше 9,3 а пред 3 дена 105 беше. Разочарана сум до крај ама немам што да направам сега освен испитувања повторно здравје боже да се соземам прво па потака ќе се обидеме повторно
Zal mi e mila,nema utesni zborovi,ama moras da bides jaka,bidi zdrava i ziva,ke imas decinja ne se razocaruvaj..guskaj se so mazeto,sega ti e najpotrebno toa