zdr mamicki potreben mi e sovet bremena sum 7 ned i 6dena vcera bev na kontrola nemase srceva reakcija ,prethodniot pat kako malku da imalo taaka mi kaza doktrot e sega nz samo mislam i se nerviram dali da odam kaj ovie privatnite ili da pocekam ponedelnik na kontrola kako sto ne posovetuva maticniot pa duri togas naprivaten ,ova eho na koe me pregleda e 2d
Кога би била на твое место одма би отишла кај приватен. Дали е 2д или 3д нема многу значење, но отиди си кај приватен за да бидеш на чисто... Со среќа
Се согласувам со @izmislena појди си уште сега на второ мислење.... дај боже да не е така како што ти кажале ти стискам палци
Оди кај приватен уште денес... Не би сакала и јас да те плашам, меѓутоа ако големината на плодот одговара на неделите, во оваа недела дефинитивно би требало да се види и абдоминално, исто како што би требало да се слушне и срцевата акција... Закажи си преглед уште денес, сигурно има некој дежурен доктор по приватниве...со среќа и пиши ни!
Jas iskreno vo prvo tromesecie Ne sum bas za vaginalno who da sebpravi chesto. Bev kaj doktorka koja IMA dolgogodisno iskustvo vo drzavna Sega e vo penzija raboti privatno I kazuva deka do 13 nedela voopsto Ne smeele da pregleduvaat vaginalno zatoa sto plodot e nisko postaven I IMA rizik of spontaneous abortus.
Оди кај приватен одма и јас сум 7 недела кај матичниот бев на абдоменално ехо а бев и на приватен вагинално ехо и во двата случаи имасе срцева акција... Можеби докторот неможел да види и апаратот можеби е стар се надевам дека е така ама мислам уште денес на друг доктор
На толку пазење носот ми се затна. Се надевам на тоа ќе остане без да почне грло да ме боли.Знам дека парацетамоли не идат во предвид,рано е 9та недела,па се давам во овошје и лимонада. Вие како сте?
Здрaвo девoјки.Денескa бев нa преглед и фaлa бoгу не е вoнмaтеричнa бременoст.Амa ме мaчи др викa декa спoред пoследнa менс сум 6 недели и 4 денa.А спoред вaнигaлнo ехo 5 недели.Дaли е мoжнo нештo дa не е вo ред или пaк пoкaснo е зaчнaтo?Дaли имa некoј вaквo искуствo?Инaку дo денес ми кaсни скoрo 20денa??
Ne sum slusnala nesto vakvo. jas se imam napieno 2 pati za glavobolka,posto znam deka analgin ne smeam da pijam...