Stom ne ti e redoven, togas ima sansi da e pokasno zacnato Uzivaj... i mene skoro mi pokaza 3 dena pomalo, probuvam da ne se zamaram so toa.
@elyelicka ne se sekiraj cim ne nadminuva dve nedeli no vo red e da varira do 14 dena posto sekoj fetus razlicno se oformuva imam slusnato deka vo prvo tromesecie toa e normalno no moze da e loso vo treto tromesecie ako zaostane vo razvoj.....sigurno pokasno bilo zacnato ne mora da e dve nedeli tocno posle pocetok na ciklus moze da e i pred samiot pocetok na naredniot taka da so lesno i ne se sekiraj... ovoj period treba da uzivas
Прв скрининг треба да правам на нова година и тој ќе го правам во Ремедика, ама испитувањата како ПАП и микробиолошки брисеви, крвна слика, крвна група и приска се скапи, само ПАП и микробиолошките се околу 4000, приската околу 100 евра. Е сега незнам што да правам зошто ми се погодува баш на нова година и ако одам да ги правам другиве испитувања во ГАК прашање е дали и како би ги сработиле зошто баш тогаш се новогодишни и божиќни прзници.
Сите овие работи што ги наброја можеш да ги направиш од 11+1 до 13+6. Во целиов овој период не може да се новогодишни и божиќни празници Ќе си израчунаш добро. А зашто ПАП да правиш сега? не правеше пред бременост?
Докторката во Ремедика ми ги напиша сите овие дека треба да ги правам.Последен ПАП имам правено во јуни минатата година ама секогаш се ми било во ред. А 11+1 според последниот преглед треба да сум на 26.12. На ехо ќе одам на 02.01. зошто тогаш е дежурна.
Јас исто во април минатата година, од тогаш ПАП немам правено, ама никој не ми спомнал... Разгледај ја неделата од 9 до 12-13 јануари, тогаш нема празници - а работат и ГАК и Ремедика... Јас исто правам комбинации со прегледи во Ремедика и ГАК, затоа споделувам...Кај која д-р си во Ремедика?
Според последниот преглед сега сум 8+1. А во Ремедика сум кај Стојковска.Инаку на ехо кај неа ќе одам на 02.01. значи на 12+1. Работата е што незнам како одат овие работи кај треба прво да отидам и што да направам. На лекар не сум била 100 години освен еднаш годишно гинеколог и на две години систематки од работа. По болници исто никогаш не сум била. Ама затоа сите работи за имунитет ги испробав последниве години и за среќа успешно се превенирав од болести.
Тука некаде сме,јас сум 8+3 Јас одам кај Дракулевски во Систина.Матичниот лекар ги кажува сите прегледи кои следуваат,или твојот лекар во Ремедика со време ќе те насочува.
Можеш да отидеш и малку покасно кај Стојковска, со оглед на фактот дека приската сакаш да ја правиш на ГАК - а таму треба да отидеш најкасно 2 дена после скринингот во Ремедика. За да ги избегнеш празниците ова...затоа ти ги пишав датите погоре.
Мене ми е важно да биде се во ред и да се направат испитувањата како што треба. А за тоа дека треба најкасно 2 дена после скрининг да се прави прочитав погоре каде што имаше напишано. Е сега има проблем со земањето крв зошто секогаш се онесвестувам, плус имам многу низок притисок а сега мислам дека уште понизок ми е. Незнам што да правам. Гледав и авицена прават приска кај нив е 3800.
Нормално дека тоа ни е најважно на сите. ти пишав од практични причини... Инаку јас на твое место - веќе кога би одела на приватно - би ја направила во Ремедика затоа што ти е практично, во ист ден ќе го направиш целото испитување за Даунов синдром. А за ова што се онесвестуваш...не знам како би ти помогнале, напиј се некое кафе пред тоа па ќе ти се покачи малце притисокот Јас пак обратно - покачувам притисок пред одење на преглед, веќе со години го имам тој проблем. А за крв земање гајле немам, да можам да си погодам вена, би си извадила и сама крв )
Ќе размислам убаво за испитувањава ако ги правам сите во ремедика ќе бидат околу 10-12000 плус скринингот што е околу 3500 ако не се лажам. Тоа се 15000. А за притисокот ни кафе, ни кока кола ништо не ми помага. Ако треба да одам да проверам крвна слика еднаш во година или две секогаш им викам да ми го спремат креветчето да си легнам
Ако си на редовни прегледи во Ремедика, тогаш ќе ти го наплатат скринингот како ехо преглед - 2100. Приската мислам дека е 7000.
Zdravo devojki Jas sum mnogu uspanicena pravev initro i sum bremena 9 nedeli i mi rekoa da napravam hemostaza so d-dimeri.Sega mi stignaa rezultatite i d- dimeri mi se 1034 a pisuva da se pomali od 500 i appt mi e malku kaceno.Dali nekoj od vas imal vakov problem i kako se zavrsi. Mnogu sum isplasena odvaj docekav da vidam dve linii na testot i sega ovaa.
odma pravo kaj maticnata odi mora da te stavi na terapija mene vo 1 tromesecje mi bea 604 i naprai uzbuni oti ne bile 500 sega vo vtoro dobri mi se inace i za 600 ke me stavase na terapija odma odi ne cekaj mila ajde sve ke bidi dobro samo pozitivno
Poppins ti blagodara za podrskata ama utr imam zakazano kaj lekarot deneska bev ceka mnogu i se otkazav utre imam zakazano termin.Kazi mi kakva terapija primase,
Јас имам закажано во РЕМЕДИКА на 12.12 за скрининг и приска, заедно ми рекоа цена 7000 или 7500 точно не ме држи за збор. Ама решив кога одам на приватно ќе правам и приска кај нив. Па дај боже се да си е ОК на пари нека се собере а за брисеви мене матичната ми рече дека све ќе се прави после скринингот Ама во секој случај ќе си ги правам на ГАК