Девојки да ве прашам дали во првотромесечје сте имале искуство со покачени леукоцити во урина и дали ако уринокултурата покажала бактерија, ви давале да пиете некој антибиотик?
Тоа е нормално во бременост, не брзај со антибиотик пиј повеќе течности, направи контрола следен месец. Јас имав, ништо не пиев следен пат немаше ништо. Не се практикува антибиотик во прво тромесечие. Среќно
Фала ти. јас секако не би се брзала со антибиотик со оглед на тоа дека знам дека не се препорачува во прво тримесечје. Ќе видам што ќе покаже уринокултурата во петок. Па ќе се исконсултирам и со уролог.
Уролог незнае кој анѕибиотик ти треба ако инфекцијата не е опасна ќе ја лечиш по 22 23 недела. тогаш е многу посигурно. единствено антибиотик порано само ако е опасна по плодот
Vo sreda bev na pregled bev 6+6 imase srceva akcija,trepkase no ne se slusase zvuk.Treba da odam vo sreda pak,onaka normalno se razviva 9mm doktorkata rece se e vo red uste ne moze da se cue zvuk zosto si popolna.Dali imate vakvo iskustvo,dali e normalno?
Toa e do aparaturata jas vo 10ta nedela go slusnav srceto... za dve nedeli ke go cues sigurno sega seuste e rano retko koj doktor ima najnova aparatura ne e strasno toa bitno e da ima srceva akcija..... so lesno srcka
Здраво Се надевам дека ќе ми дадете некој совет... 10 недела сум плус некој ден...имам понекогаш гадење но до сега не сум повратила...во текот на денот имам оштри болки во долниот дел, најчесто кога станувам...му кажав на докторот но он реагира како да е тоа нормално... дали имала некоја вакви болки?
Ke odam sega vo sreda pak so rezultati od krv i ke me pregleda pak.Samo da se nervira covek.Plus ti odis vo Remedika,jas bev kaj maticnata,ehoto sigurno ne e isto.
Да да Матичната кај мене не виде ни плод до 6 недела. Има многу врска апаратот. А и ептен е индивидуално. Некои до 8 недела уопште не гледаат ни слушаат срцева акција... Отиди си пак да си бидеш мирна...
И јас го слушнав срцето во 8 недела, тоа беше најубаво чувство Сега сум десетта и за две недели треба да направам сктининг и приска. Приска само на ГАК се прави?
Кaкo штo би реклa Izmislena и јaс сум oд тие трoa пoпoлните a срце слушнaвме вo 6+6. Нo зaвиси дo aпaрaтурaтa ич не се тревoжи. Мoјaвa мaтичнa скoрo јa oтвoри oрдинaцијaтa, пред тoa рaбoтеше кaј друг др, пa aпaрaтурaтa и е екстрa. Јaс вo пoнеделник прaвaм скрининг. Едвaј чекaм дa гo видaм бебчo, цел месец не сум гo виделa скoрo
Jas sum 9+4..vo izminatiov mesec imav mnogu gadenje od hrana...od pred nekoj den prestana gadenje...dali nekoi od vas pominuvaa i kako se spravuvaa? i dali znaete ako veke ne mi se gadi dela nema da se vrati gadenjeto? Isto sakav da prasam za nekoi 10tina dena treba da praam krvna slika i da odam na pregled..toj period se pravi skrining i priska? sto e skroningot a sto priskata?
Скринингот е ехо, го гледаат плодот и ги мерат неговите димензии дали е се во ред и дали се развива нормално.
А зa прискaтa тинземaaт крв и испитувaaт кoлкaвa е верoјaтнoстa зa дaунoв синдрoм. Амa резултaтите се вo рaзмери дa ги нaречaм, вo смислa нa тoa декa имa или немa ризик oд тoa.