Колешки по бременост, ние бевме денес на скрининг, во Ремедика кај д-р Петрова. И многу убаво си поминавме, бебулето си расте нормално, сите параметри си се во рамки на нормала. Го видовме како си мрдка со рачињата. И многу ме бендиса докторката ти покажува, ти објаснува, се шали Сега сме си мирни и продолжуваме и понатаму да уживаме. Макар што нешто грлово почнува да ме наболува незнам дал настинувам или е од воздухов наш загаден
Milo mi e za bebus koja nedela si inaku? U remedika otide cisto na skrining samo ili tamu ides na pregedi? prasanjeto mi e kolku cini skriningot? Daj boze se da bide vo red i da si teras ubava bremenost
Zdravo na site Da vi se pridruzam i jasBremena sum 8+3 i deneska vtor pat bev na eho.Prvpat bev vo 6nedela i se bese vo red osven sto imav mali bolki vo dolniot del na stomakot,pa mi dade da pijam dabroston dvapati vo denot.Ima li nekoja od vas iskustvo so ovie apcinja,bidejki koga ke se napijam od niv cel den se cuvstvuvam bez energija i neraspolozenaOsven toa pijam i pregnacare plus i magnezium derect.Inaku ova mi e vtora bremenost.pozdrav do site i imajte lesna i srekna bremenost
Не се секирај дабростонот е хормонска терапија со него се намалува ризикот од спонтан ... јас пиев од 6та до 9та недела зашто прокрварев ми препиша 2 на ден но не можев ноќе да спијам осеќав тежина во желудник па ги намалив на едно би ти препорачала да ги пиеш преку ден гледај да не биде пред спиење и со не многу ладна вода а поради покачување на хормините се осеќаш омалаксано... со лесно
Zdravo Jas bi sakala da mi odgovorat koleskite sto odat vo remedika na scriningot, Jas odam kaj Petanovski toj mi pravese invitro, Dali za skriningot treba da odis kaj toj sto ti ja vodi bremenosta ili kaj Petrova, i kolku go platile scriningot,
Мислaм декa сaмo Петрoвa и уште еден се зa скрининг(aкo дoбрo сум рaзбрaлa) т.е декa си имaaт рaзлични oблaст нa рaбoтa. Скрининг сo прискa зaеднo се 7500 a сaмo ехoтo 3500. Убaвa бременoст имaј
Blagodaram Pipi Sakav da znam kolku da spremam za scriningot oti prethodno procitav deka e 2100 den.A se rasprasav vo remedika mi kazaa samo Petrova i za cel paket a jas imam upat za GAK .
Феминки, вчера правев прв скрининг и Приска, ги чекаме резултатите, инаку на ехото бебушот си лежи, ужива, супер за развива. Ме интересира за вториот скрининг, би сакала да одам во Систина или Ремедика, а Приска 2 да направам на клиника. Прашањето ми е дали ќе ми го признаат скринингот во ГАК или ќе морам таму да го правам? Има ли некој искуство?
Не постои Приска 2. Тоа е само скрининг на кој се гледаат органите на бебчето како се развиваат. Можеш да го правиш кај сакаш. Јас го правев и на државно (бидејќи е бесплатно), а потоа отидов и на приватно за второ мислење.
во однос на приска ми се појави ова http://bebeboom.mk/dabl-i-tripl-test-priska-2-i-priska3/ ... јас еднаш правев приска на првиот скрининг во Плодност, а на втор скрининг ништо не ми спомнаа, бдв скрининзите ги правев по два пати и кај матичниот и на приватно
Фала Лолипоп. Работата е вчера ми кажаа нема термини треба уште од сега да се закаже, а на мојтермин месец за месец отвараат термини, па затоа сакав приватно да одам, помалку чекање има и 3Д е.
Во Систина мене ми наплакаат 2100-2200 за скрининзите (првиот што е од 11-14 недела за хромозомски аномалии, исто и за вториот 22 недела за органите на бебето). Брисеви таму не сум правела бидејќи тоа си терам кај мојот матичен гинеколог.
Тоа да не е цена за обично ехо да ти прават, за скринингот што се прави до 14 недела исто пари ми рекоа и во Систина околу 3500 ( точно не се сеќавам).
Само ехо да без испитувања преку крвни анализи, но доколку ги видат сите маркери-параметри дека се добри на ехо не препорачуваат понатамошни анализи, бар на мене не.
Здраво Мими Јас сум 10+5 и ги пијам добростон апчињата од 5-тта недела. Тие биле за зацврстување на плодот и да се намали ризикот од спонтан. Кога ги пијам не сум приметила дека имам некаква реакција. Прашај го матичниот за тоа. Ти посакувам убава и лесна бременост
Добростон не е исто како утрогестан ? или јас сум грешка. Сепак подобра опција се добростонот претпоставувам затоа што утрогестан се вагиналети. @barby , а до кога ќе ги користиш, ти кажа ли докторот?