Магнезиумот немал ефект? Јас одма би сменила матичен кој ми кажал вакво нешто. Магнезиумот е особено важен во бременост, намалува грчеви и напнатост и контракции на матката и сите го пиеме. За бетата не знам што да ти кажам, никогаш не сум мерела.
Нормално е, ќе се навикнеш. Човек на се се навикнува и тоа е лекот. Биди спремна за 24 часовно често посетување на тоалетот 9 месеци
Celi 4 godini lecenje neplodnost izdrzav maski od operacii,inseminacii,invitra.Za seto toa vreme mi se slucija najlosite mozni familijarni bolesti vo potesnata familija, samoubistvo,smrtni slucai,razvodi.I toa izdrzav maski.Sega sum bremena 9+4 i skoro luda,se mi smeta,dobivam napadi ne vo vid na panika tuku vo vid na placenje koe ne prestanuva so denovi.So bremenosta nemam poteskotii osven sto mora poveke da lezam bidejki sum so invitro.Nitu ednas nemam povrateno ili nekoja bolka.Probav so caj od matocina,pa potoa so bedoksin mi se cini od niv sum uste porazdrazliva.Kazete sovet ili lek sto e dozvoliv vo ovoj del od bremenosta.
Не знам, мене не ми земаа крв, само скрининг ми правеа. Исто и на сите трудници кои ги знам, а и овде на форумот мислам дека никоја не кажа дека и правеле Приска 2. Може постои, ама овде во Мк не ја прават по протокол.
Здраво, Дали може при крај на прво тромесечје да се види полот на бебето, ваш се прашувам ; бидејќи сега имаат каква не апаратура. Позз
Може мене со првата бременост во 12/13 недела на првиот скрининг ми кажааа дека е машко ама не беа 100% сигурни после во 16 недела ми потврдија
Јас правев приска 2. По правило и најдобро е да се направи приска 1 од 11 до 13+6 меѓутоа мојот гинеколог не ме информираше и правев приска 2 во 16та недела која има помала точност од приска 1. Инаку станува збор за едно исто само што приска 1 е дека се прави во прво тромесечие, а приска 2 дека се прави во второ тромесечие.
Mi dadoa prioriteten na transfuzija. E sega popladne kje odam ama maticnata vika popladne site gi vrakaat. Neznam sto sa pravam na rabota sum otsabsjle a tesko mi e da izlezam. Dali ima poseben tretman za trudnici ili jok?
Nemas nakakva prednost, osven ako saka nekoj da te pusti preku red...jas koga brv davaa brojcinja i so niv cekas red.
Te citam i te imam zapamteno uste od pocetok koga pocnv da gi citam podrska i vestacko temite..mnogu mi e milo za tebe i simnuvam kapa za se sto imas pominato..sto se odnesuva vo vrska so so napadive mislam seka vo bremenost e se normalno i kaj sekoj razlicno se manifestira..jas na primer mnogu lesno mozam da se rasplacam...veruvaj na bilo kakva glupost..se e toa hormonalno..oaven vitamini mislam deka ne e dozvoleno nisto.. Opusti se...gledaj filmovi...slusaj muzika citaj si nesto interesno...solgo vreme si se borela o stegala otpusti so ja dushata zasluzuvas)
Штом немаш никакви потешкотии обиди се да уживаш во бременоста, и сама знаеш колку си ја посакувала. Од б6 мислам дека нема шанси да имаш штета, на мене докторот ми рече ако се осеќам вознемирена можам по две наеднаш и тоа може два пати дневно-сепак консултирај си се и со твојот доктор. Има моменти кога секоја од нас се чувствува така.Читај книги како на пример Моќта на потсвеста,Библијата и др. верувај имаат таква моќ да те смират, Добро ти кажа и Лавица, се е од хормоните,и јас во последно време имам променливо расположение.
Здраво девојки. немав можност порано да се уклучам на форумот па сега читам се што сум пропуштила. бидејки сум веќе 15+4 одам веќе во другата тема второ тромесечие , само сакав ако можам да помогнам на некој мамички што се жалеа на главоболка . мене ми помага само чаша кока кола со исцеден лимон внатре . Поздравче до сите и се гледаме во другата тема
Не, таа недела обично се оди да се слушне срцева реакција а прв скриниг се прави во 12 /13 недела..ако грешам поправете ме..мене така ми кажа докторот..јас сум шеста недела и ќе одам оваа недела за срцева реакција..
Epa barem ke gi slusneme srcencata samo ne mi e jasno zaso mi dade upat za skrining leleee skroz se zbuniv
Zenski uste edno prasanje na momenti imam bolki se si mislam deka ke mi dojde a pijam dabroston ja prasav maticnata mu veli normalno e da te boli prva bremenost ti e se naviknuva matkata na bremenost mene nekako me faka strav poso mi e kriticna bremenosta dajte mi sovet sto da pravam strav mi e da ne prokrvaram