Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Магнезиумот немал ефект? Јас одма би сменила матичен кој ми кажал вакво нешто. Магнезиумот е особено важен во бременост, намалува грчеви и напнатост и контракции на матката и сите го пиеме.
    За бетата не знам што да ти кажам, никогаш не сум мерела.

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Нормално е, ќе се навикнеш. Човек на се се навикнува и тоа е лекот. Биди спремна за 24 часовно често посетување на тоалетот 9 месеци :D

На Smilleeeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Hahahaha me utesi

4. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Celi 4 godini lecenje neplodnost izdrzav maski od operacii,inseminacii,invitra.Za seto toa vreme mi se slucija najlosite mozni familijarni bolesti vo potesnata familija, samoubistvo,smrtni slucai,razvodi.I toa izdrzav maski.Sega sum bremena 9+4 i skoro luda,se mi smeta,dobivam napadi ne vo vid na panika tuku vo vid na placenje koe ne prestanuva so denovi.So bremenosta nemam poteskotii osven sto mora poveke da lezam bidejki sum so invitro.Nitu ednas nemam povrateno ili nekoja bolka.Probav so caj od matocina,pa potoa so bedoksin mi se cini od niv sum uste porazdrazliva.Kazete sovet ili lek sto e dozvoliv vo ovoj del od bremenosta.

5. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    jas go pravev vo 12 nadela a mislam do 14 treba da e napraven

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Постои приска 2,како не?

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    http://bebeboom.mk/dabl-i-tripl-test-priska-2-i-priska3/

8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Не знам, мене не ми земаа крв, само скрининг ми правеа. Исто и на сите трудници кои ги знам, а и овде на форумот мислам дека никоја не кажа дека и правеле Приска 2.
    Може постои, ама овде во Мк не ја прават по протокол.

9. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Здраво,
    Дали може при крај на прво тромесечје да се види полот на бебето, ваш се прашувам ;:D бидејќи сега имаат каква не апаратура.
    Позз

10. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Може мене со првата бременост во 12/13 недела на првиот скрининг ми кажааа дека е машко ама не беа 100% сигурни после во 16 недела ми потврдија

11. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Супер:)
    Јас наредната недела сум на скрининг, значи може да ми кажат нешто.

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Јас правев приска 2. По правило и најдобро е да се направи приска 1 од 11 до 13+6 меѓутоа мојот гинеколог не ме информираше и правев приска 2 во 16та недела која има помала точност од приска 1. Инаку станува збор за едно исто само што приска 1 е дека се прави во прво тромесечие, а приска 2 дека се прави во второ тромесечие.

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.184
    Допаѓања:
    124.689
    Mi dadoa prioriteten na transfuzija. E sega popladne kje odam ama maticnata vika popladne site gi vrakaat. Neznam sto sa pravam na rabota sum otsabsjle a tesko mi e da izlezam. Dali ima poseben tretman za trudnici ili jok?

14. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Nemas nakakva prednost, osven ako saka nekoj da te pusti preku red...jas koga brv davaa brojcinja i so niv cekas red.

15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Te citam i te imam zapamteno uste od pocetok koga pocnv da gi citam podrska i vestacko temite..mnogu mi e milo za tebe i simnuvam kapa za se sto imas pominato..sto se odnesuva vo vrska so so napadive mislam seka vo bremenost e se normalno i kaj sekoj razlicno se manifestira..jas na primer mnogu lesno mozam da se rasplacam...veruvaj na bilo kakva glupost..se e toa hormonalno..oaven vitamini mislam deka ne e dozvoleno nisto..
    Opusti se...gledaj filmovi...slusaj muzika citaj si nesto interesno...solgo vreme si se borela o stegala otpusti so ja dushata zasluzuvas:))

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    22.066
    Штом немаш никакви потешкотии обиди се да уживаш во бременоста, и сама знаеш колку си ја посакувала.
    Од б6 мислам дека нема шанси да имаш штета, на мене докторот ми рече ако се осеќам вознемирена можам по две наеднаш и тоа може два пати дневно-сепак консултирај си се и со твојот доктор.
    Има моменти кога секоја од нас се чувствува така.Читај книги како на пример Моќта на потсвеста,Библијата и др. верувај имаат таква моќ да те смират,
    Добро ти кажа и Лавица, се е од хормоните,и јас во последно време имам променливо расположение.

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Здраво девојки. немав можност порано да се уклучам на форумот па сега читам се што сум пропуштила. бидејки сум веќе 15+4 одам веќе во другата тема второ тромесечие , само сакав ако можам да помогнам на некој мамички што се жалеа на главоболка . мене ми помага само чаша кока кола со исцеден лимон внатре . Поздравче до сите и се гледаме во другата тема :*

На manako1 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  18. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Не, таа недела обично се оди да се слушне срцева реакција а прв скриниг се прави во 12 /13 недела..ако грешам поправете ме..мене така ми кажа докторот..јас сум шеста недела и ќе одам оваа недела за срцева реакција..

На Smilleeeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Smilleeeeee

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Epa barem ke gi slusneme srcencata samo ne mi e jasno zaso mi dade upat za skrining leleee skroz se zbuniv

20. Smilleeeeee

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Zenski uste edno prasanje na momenti imam bolki se si mislam deka ke mi dojde a pijam dabroston ja prasav maticnata mu veli normalno e da te boli prva bremenost ti e se naviknuva matkata na bremenost mene nekako me faka strav poso mi e kriticna bremenosta dajte mi sovet sto da pravam strav mi e da ne prokrvaram