mesinja momentalno sum 7 nedela imam skroz dolu bolki de kako so noz da me secat pa de menstrualni sum zabofavila vo prvata kako e bilo,dali se normalni ima li mesto za panika?
Нормално е немој да се грижиш бидејќи матката се шири и растегнува, и јас имав многу големи болки од 5та до 9та недела ама еве сега сум скоро 11та и се намалуваат и се поретки се и не се толку интензивни, исто така и многу ми помогна магнезиумот, поздравче
Бевме вчера на прв скриниг и се си беше во ред, да ги видиме уште и резултатите од Приската, ми рекоа во четврток ќе бидат готвови. Иначе вчера ни кажа дека можеби е момченце но за три недели ќе ни кажат со сигурност.
Zenski stigna rezultatot od priska dobro e nizok rizik no cudni mi se rezultative malce papp-a 2.52 mlU/ml 0,70 i fb-hcg 70,2 ng/ml 1.92. Gledam na net i nekako ne mi se sofpagja ili jas ne znam da gi procitam???
Штом ти пишува низок ризик, ај не се замарај Одличноо...многу е рано да се каже полот, и мене ми кажаа можеби машко во 14 недела ама тоа е сепак само погодување во оваа фаза...
Zdravo trudni zenski prv pat sum trudna i prv pat mi e na forumov za bremenost. Citnav neso pogore ama mn ima. Jas na primer si jadev blago a sega ni da pomislam. 6ta nedela sum i jadam ovosje kako luda a catpat gubam apetit. Gradite seuste me bolat na dopir, jajnicite od vreme na vreme i cesto se osekam poduena. Normalni simptomi li se ovie?
So lesno maci... sekako deka se normalni i jas bev takva sega vleguvam vo vtoro tromesecie pa popoleka mu se vrakjam na blagoto... za poduenosta i bolkata kaj jajnicite kako da te bocka nesto ili slicno e normalna jas 6ta nedela i sega 13ta mi e ista velicina stomakot napocetok poduenost sega vekje pocnuva da se poznava Maci jas pred poslednoto eho bev patesestvija, kasnav blago pa doktorot ne mozese da go fati, koga edvaj mu go izmeri vratot vo rok od pola minuta se prefrli od desna na leva strana hahahahahaha ostana zacuden kako mu fati dzomka maloto, so mm se smeeme celo vreme za toa i me tera da si podkasnuvam blago za akrobatot da ni bide vesel
здраво идни мамички. сакам да одам на контрола во плодност нормално на ехо и исто сакам крв да си испитам колку наплаќаат за тоа?
Sakam da prasam dali i po pozitiven test pievte uste estrofem mene mi rekoa da gi prodolzam a citam vo upatstvoto deka ako ste btemeni da gi prekinete
Estrofemot go piev do 8-ma nedela. Slusaj upatstva od doktorot i uzivkaj si vo bolni gradi, gadenje, bolki vo jajnici i vo polovinata
Vo koja nedela od bremenosta go pravevte prviot skrining i priska.Jas sum 12 nedela a maticnata mi zakaza za 11 januari vo drzavna.Togas ke bidam 14 nedela.Dali moze da se pravi togas ili najdobro e vo 12,bidejki slusnav deka posle 12 ne davalo tocni rezultati.Sega neznam dali da cekam do 11 ili da idam na privatno dodeka sum uste 12 nedela?
Cim sega si 12 za edna nedela ke bides 13 a prv skrining se prai od 11 do 13+5 taka da ne e strasno nema da bides vlezena vo 14 nedela ubavo ti zakazala maticnata ne se plasi
Jas go pravev vo 11+2 (gestaciski 11+4) ama plodot 2 dena pomal. Mi rekoa deka e epten na granica ama mi go napravija. 11+ nesto si ti ili 12+?
И мене ми дојде време за скрининг Ај да ве прашам вас поискусните дали за приската треба да сум гладна или нема врска тоа?
Женички. Еве ме и мене да влезам во соодветната тема. Предновогодишно се израдувавме со позитивен тест после долги години борба. Конечно успеавме со второто ивф. Сега си одмарам по дома, иако уште неможам да поверувам дека успеавме. Утре ќе одам на прво ехо па се надевам ќе слушнеме срценце и релаксирано да ги поминеме празниците што претстојат. Незнам да не е рано утре ќе сум 5+2, ама докторот рече дека би требало да слушнеме.