Нема врска тоа. Премногу ми е мило со лесно нека ти е бременоста и уживај во секој ден, прекрасен почеток на новата година. Кај некој порано кај некој подоцна, ако не слушнеш тогаш ке слушнеш нареден пат нема место за паника. Најпрекрасната мелодија.
Zavisi kaj mene na 5+2 seuste nemase embrion. Kaj nekogo se slusa rano kaj nekogo podocna. So srekja i pisi ni ubavi vesti .
Јас дека со ИВФ па веројатно затоа мисли дека би требало да има. Како и да е не е страсно и да нема, рано е. А ако има супер ќе се израдуваме. Фала и обавезно со инфо као сум поминала.
Во 5+2 тешко дека ќе слушнете срце...тогаш се гледа само гестациски сакус и евентуално жолчна ќеса...Некаде 6 или 7+ недели би требало веќе ембрион да се види и да се утврди срцева акција... Со среќа! Уживај и радувај се
Od skoro i jas vo ovaa tema me interesira tie sto sme so invitro dali posle testot poveke ste aktivni ili uste lezite mene uste mu e strav lezam skoro cel den samo malku se rasetuvam.po soba mi e strav da ne napravam nesto kontrola imam za edna nedela edvaj cekam.da dojde momentot za eho
Zdravo Ja sum nova vo temava Ima positiven test i po moi presmetki 5 ned +4 Za vo vtornik imam zakazano pregled ,shto znaci do togash ke sum 6 ned. Dali ke moze da se vidi neshto na exo
Jas prodolziv da lezam, mnogu malku dvizam, a za nadvor ne ni pomisluvam, I da ne bev vo ovaa sostojba ne mi se odi nikade na ladnovo. Najdobro cuvaj se, ako ima doma koj da ti pomaga.
Da sekako deka se gleda duri i srcevata akcija moze da se vidi no moze i da ne ja izmerat... so lesno maci
jas imav bolki uste od samiot pocetok na bremenosta vo dolniot del i mi rekoa deka toa e normalno deka se slucuvaat promeni matkata ke se siri i deka ne e nisto strasno i e sosema normalno.
Jas sega sum okolu 7 nedela i 2, 3 dena. Treba da sum po moja presmetka plus 3,4 dena ponapred megjutoa po merka na plodot sum ponazad. Prethodno so dva spontani, sega so terapija kleksan, aspirin metilirana folna. Imav grcevi celo vreme do pred 2 dena podnoslivi ne mnogu cesti i toa mi beshe znak deka raste bebco. No veke 2 dena nema i sum zagrizena bev cetvrtokot na pregled srceva akcija imase. Drugi simptomi skoro i da nemam(gradite me bolat pa ne, macnini ne osven vcera i zavcera cel den mi doagaa nagoni za povrakanje) . Kaj vas kako e ???
Ti sega si vo 6ta nedela... Vo vtornik ke bides vo 7ma, togas zdravje moze i srceva akcija da se slusne...i plodot ke go vidite garant Vo milimetri ke bide goleminata, ama ke go vidite So lesno!
Ne se sekiraj maci kako se zgolemuvaat nedelite taka se poretko ke osekjas grcevi i tapa bolka jas sum 15ta duri me fakja panika posto nemam so denovi nekoj grc ili tapa bolka a se naviknav na niv predhodno no se e vo red
i kaj mene isto bese do pred 2-3 nedeli, sega sum vo 18 nedela i pak mi se vratija grcevite i takvite tapi cuvstva dolu vo jajnicite...
Offf daj boze da e taka, stravot e mnogu golem koga si doziveal losi raboti , sekoe odenje vo toalet mi se tresat noze. Na maz mi nesmeam da se zalam mi vika ne trebalo da sum negativna a na nikoj drug nemam kazano :....
Ista sum i jas ako me boli zosto me boli,koga nemam bolki zosto nemam sto ne e vo red.Site povrakaat jas od denes sum12 nedela nitu ednas nemam povrateno,nekogas mnogu mi se jadi nekogas samo na ceden limon sum.Zenski maki mora se da izdrzime za bebe.
Hehe da tocno taka e Site drugarki koi bile trudni im se gadelo, povrakale , a jas se osekam bez veze. Sakav da Ve prasham ushte koga imavte srceva akcija dali vi kazaa kolku otcuknuvanja e? Mene samo mi pusti zvuk , ne mi ni tekna na toa voopsto da prasam? na pregled sum za 3 nedeli, ah kolku dolgo mi se chinat
И јас сум иста, прво имав менструални болки, косата ми се креваше мислев ќе добијам секој момент, сега немам никакви болки се прашвам дали е се во ред. Ни градите нешто не ми се посебно сменети ни посебно осетлви. Се плашам дали ќе слушнам срце, уште 10 дена не знам како ќе дочекам Се осеќам како ништо да не се случва во мене. А за гадењето, немам и јас сеуште и се надевам дека нема да имам. То е нешто шо тешко поднесвам