Koja nedela si? Isto i jas koga trebase da dobijam duri i mi se pricini rozevo deka dobiv i mu kazav na maz mi nisto ovoj mesec dobiv Lele psihata sto pravi ojoj
I jas go imam toa cuvstvo kako da ne sum bremena... no od sinokja pocnav da osekjam gulickanje hihihihihi cuvtsvoto e neopislivo
Прв скрининг правев кај др.Кристинка... плативме вкупно 7.500,00 денари, 3.000,00 за скрининг + 4.500,00 за ПРИСКА
Ве читам и сите сме исти И јас до 14 15 недела имав болки, кога ги имам зашто ги имам, кога ги нема зашто ги нема, сите го чуствуваме тој страв И деновите до следниот преглед само ги броиме да можеме секој ден да одиме да бидеме мирни Ама тоа е на почеток, после 15 нед брзо поминуваат неделите а посебно од 18 20нед кога ќе почне да мрда бебето нема да осетите кога поминале 3-4 нед и дошол денот кога ќе си го видите Сега сум 24 и некој ден и секој ден си мртка во стомакот, т. е игра фудбал и знам дека е во ред, и само си го галам стомачето или ги држам рацете на него и уште повеќе мрда
@eli25 можам да замислам како ти е. Сите сме го доживеале тоа и допрвин секојдневно се соочуваме и доживуваме мисли и стравови и да нормално е да се грижиш најнормално мајчинско чуство. Ако ти е за некаква утеха јас немав ниту грчеви ниту гадења ниту повраќања. Освен што по цел ден се осеќав онака безвезе со некои си мали мачнини на моменти. Знај дека секоја бременост е различна и има различни симптоми. Не мора да повраќаш за да симптомот бременост ти биде се во ред ме разбираш?! А може и после 8 9 па и 10 недела да почнеш. Нема репер. Не мора да имате ниту грчеви ниту болки ниту гадења за да сте бремени и се да е во ред .
Zdravo feminki jas sum 6 nedela I nemam povrakjanje samo gradi bolenje I grbot kako mravki da mi go lazat. Me interesira koi ispituvanje GI pravevte na povetok I koga slusnavte srceva reakcija. I dali prviot pregled vi bese so vaginalno eho ili obicno. So sreka na site I lesna I ubava bremenost
So lesno maci, osven krvna slika i urina nisto drugo... vaginalen pregled do 12ta nedela... prva srceva akcija ja slusnavme vo 6+0 a prethodnata nedela bese samo tockicka.
Честитки имај лесна бременост, опушти се и уживај! Кај секој е различно... прво преглед е вагинално, поточно во мојот случај се до 12 нед прегледите ми беа вагинални... срцева реакција слушнавме во 7нед
(Го поставив прашањето во погрешна тема, еве и тука ) Сакам да ве прашам , како ги сметате неделите? Според последна менструација денес треба да сум 8ма недела и 1 ден ама според големина на плод ме смета 3,4 дена поназад. Последна менструација имав на 30 дена а точно знам кога ми беше овулација на 15 ден.[/QUOTE]
Јас срце слишнав 6нед и 6 дена. Во 5 нед и 2 дена имаше само гест. Сакус. Од симптоми пишувавме погоре , еве денес ништо само ме наболнуваат градите ама кога ќе ги стиснам претходните 2 дена ми доаѓаа нагони за повраќање на јак мирис, храна , денес ништо. Вие секој ден ли осеќавте гадење или не?
[/QUOTE] Da od denot na posledniot ciklus... ne se sekiraj moze da bide i 14 dena ponazad vo razvoj toa e granica na normala ne e nisto strasno da bide i plus nekoj den pogolemo sekoj embrion razlicno se razviva taka da ne e strasno pozz
Јас сум 12та недела и немам мачнини и гадење веќе престанаа уште во 9та недела. Имав скоро секој ден па после се поретко и ги снема скроз,пред 2 недели повратив последен пат ама од киселини и толку фала богу немам. Обично сите трудници се стрвни јас ич,јадам колку да не сум гладна дека бебче носам ама има денови ич ништо не ми се јаде,и несакам да погледнам и пробам храна која сум ја обожавала пред да останам трудна сеа ми е одвратна. Поздрав и немој да се секираш ич за некоја недела све ќе ти се среди
Bev deneska kaj maticen 5 ned + 6 den imashe srceva reakcija Mi prepisha da pijam Prenatas namesto folna kiselina. Dali nekoj pie Prenatas i kade ja kupuvate?
Да ти кажам да не мислиш негативно, ќе згрешам. Исто сум и јас, со две претходни неуспешни бремености и сега пак сум како под нервоза како ќе биде. Сега сум петти месец. Маж ми ми вика да не се потресувам, ама кога сум поминала тешко, што да правам. Ќе биде се во ред. Ти имаш едно дете веќе или?
Здраво женички. И јас сум 5+6 и утрово кога станав имав кафеав исцедок. И покрај тоа што читам дека е нормално, мислам дека светот ми се сруши. Имајќи предвид дека се мачевме 5 години и дури со второ ивф стигнавме до тука, ме фаќа многу паника. Се слушнав со докторот и ми рече дека е во ред и дека е нормално дека на голем број на жени им се случува ова. Се надевам нема да ми се поvтори, затоа што немам мир. Колку и да се обидувам да бидам позитивна, паниката си е тука. Сдвај чекам да видиме срцева акција, иако и тогаш незнам колку ќе се смирам.
Ano, I jas imav na 13ti den malku kafeav iscedok. Mi se srusi svetot. Legnav vednas I se smiri za, nekoj cas. I mene dr.Vladimir mi kaza deka ne e strasno, mozebi vtoroto embrionce ne se zakacilo I od toa mozebi e iscedokot. Dobro e da ne prodolzi.
Фала многу на споделеното искуство. Сега сум смирена и си одмарам. Се надевам дека нема да има веќе непријатни изненадувања.