Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.751
    Допаѓања:
    38.814
    Јас имав два пати во почеток на бременоста, така да и да имаш уште еднаш немој да паничиш бидејќи полошо е да паничиш отколку исцедокот. Мене кога ми потврдија бременост не одев во веце на големо неколку дена од страв да не се случи нешто, но брзо се опуштив и од тогаш се е во ред. Уживај во секој ден од бременоста и не читај лоши работи по форум, имај убава бременост и позитивна мисла секогаш.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  2. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.129
    Denes bev na pregled I sum 6+3 imase srceva reakcija I bevme so mm presrekni. Mi dadoa pregnazon komplit tie I prethodno si GI piev plus mi rece vaginaleti utrogestan 2×1 poso sum bila so policisticni jajnici a sum ostanata prirodno. Dali nekoja od vas GI ima primano I do koja nedela

На Bebulleee, izmislena, ma4e1311 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.054
    Jas gi primam 3 po 1 a 12 nedela sum,vo pocetokot vaginalno,a sega gi pijam.

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.286
    Допаѓања:
    125.603
    Не, немам, со среќа и кај двете:)

Jас имав кафен исцедок и мислам дека ме е дека е занемарливо. Мене кога ми се појави 4 нед и некој ден ми даде дабростон 3по1 и мирување. Претходната бременост кога се појави имав спонтан. Нема правило. Сега добро се развива и покрај тој исцедокот кој го имав еднаш на бришење. Не сакам да те плашсм не е лошо да го прашаш за дабростон или утрогестан. А и можеби дека инвитро , е поинаку и така треба:) кој доктор те води ?

Последна измена од модератор: 1 април 2017
    На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Прегназон комплит пијам уште пред да забременам, планирам и во доење да ги продолжам, а утрогестан вагинално ставам по една на вечер, а сум 30+1 и ќе ги земам до крај

На Bebulleee, *Mila24* и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  6. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.129
    Da I jas pregnaxon complete GI pijam veke 3 meseci I jas ke prodolzam da gi pijam no mi bese cudno za vaginaletive oti nema krvatenje ili nesto drugo zatoa ve prasav. Speak fala na odgovorite :*

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    40.575
    Не се секирај. Штета нема да имаш. Јас дека со ивф ги примам 3*1 уште од ден на пункција.
    Имам пријателки кои се природно останати, па исто така ги користеа до крај на трети месец.

8. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.129
    Da I mene Gurzanova mi rece do 12 nedela moze da GI primas

9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.328
    Jas uste primam utrogestan poso imav kafen iscedok nekolkupati do 12 nedela,a sea 5 mesec sum.

10. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    Zdravo mesinja...jas sum 8+3 a kaj doktorot na eho 9+1...e da vi kazam za iscedokot,jas go imav 4 pati dosega i ne kafen tuku i crveno..znaci koga ke videv neboto nad mene pagase...posto sum so in vitro a cekav 5 god...zamislete go stresot....so mojte bebinja se e vo red....nemojte mnogu da panicite i normalno odma konsultacija so doktor,makar i mn malce da e....pozz i imajte lesno prvo najtesko trimesecje... ☺

На Bebulleee, Ano, Pinky97 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    @coco mademoisele епа ајде само со лесно и секогаш со вакви убави вести да не радуваш понатаму

12. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    ti blagodarm mila...samo ubajni kaj site

13. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.314
    Здраво на сите јас сум нова ова ми е прва бременост имам 28години и ова ми е вештачко на 16 ке правам 1 месец од оплодувајнето имам болки во стомакот скоро секој ден бикат дека е нормално ме интересира како се храните некој посебен режим или она што ви се јаде. Примам инекци во стомак и пијам апчина и од нив сум многу попраена и ме фајќа малку страв што за понатака пред да почнам со постапката бев да диета одобрено од докторот и од терапијата ни кг не ослабев а сега почна и да ми смета некој совет од поискусните и лесна бременот на сите

На kavadar4anka, karibian и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    106.445
    Пак јас мила :)
    Прво, честитки и лесна бременост!
    Чудото на животот сега расте во тебе :inlove:
    Најважно од се е да се грижиш за своето здравје, да одмараш, да се храниш здраво, да се пазиш и да ти биде најважно само бебето да расте и се развива.
    Тоа што ти барс организмот касни си.
    Е сега не мора црл чипс или 100 грама чоколадо, ама малку од све нема штета.
    За надуеноста од хормоните и килограмите кои ќе се нижат не се секирај, тие се само бројка и е моментално.
    Слушај жена која износи три деца со по 30+ кила и сега верувај сум послаба од секогаш.
    Уживај во најубавиот период на секоја жена :hug: :*

На kavadar4anka, karibian, Belabelinakinder и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.314
    Фала ти многу знам дека е така ама малку ме фајќа како страв многу да не се здебелам а не сум слаба крупничка сум била од секогаш ама внимавам да не се поправам многу секогаш пазам да не накачам многу

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    106.445
    @Belabelinakinder хормоните ди го прават своето, јас бев со хормони првиот пат и знам, како бев отечена, па и до еден апетит леле :tmi: ама не се ограничував, си лежев, си јадев :D абе уживав во трудничкиот благослов.
    После се слабее верувај ми, и да не сакаш, ќе ослабиш ко никогаш
    Уживај, гали меше :*

На karibian, Belabelinakinder и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    I jas na 16 pravam.mesec od oploduvanje i mene me boli stomakot jajnici na momenti me faka strav i edvaj go cekam.prvoto eho a vo.pogled na ishraba jadam se sto mu se jade osven ne pijam kafe i ne jadam nisto blago :)

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Јас цела бременост ја поминав со Prenatas и сум презадоволна! :)
    Нас ни го препорачаа пријатели од Хрватска и тогаш можеше поретко да се најде кај нас, ама сега го има во речиси сите аптеки (Еурофарм, Галениум, Виола..). Продолжив да го пијам и понатаму затоа што се препорачува и за доилки. Кај фолната киселина битно е да е АКТИВНА, па затоа ти го препорачале Prenatas. Се пие по 1 капсула дневно и ги содржи сите витамини и минерали што ти се потребни, а доброто е тоа што нема никаков метален вкус (како некои други производи со железо) и не прави никакви тегоби (што е многу битно затоа што речиси сите имаме гадење во бременоста).

Со лесно! :)

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.286
    Допаѓања:
    125.603
    Девојки, до кога осеќавте грчеви? Мене ми престанаа пред 2,3 дена немам ич, а имав секој ден барем по 5,6 пати:( страв ми е да не престанало бебчето да расте. Ме болат градите и тоа еден ден да еден не, гадење имав 2,3 дена сега ништо и кажувам на матичната минатата недела кога бев на преглед ми вика не гледај симптоми зошто ќе ствараш непотребни паники. Сега е на одмор дури понаредна недела сум на преглед, 8ма нед сум по неа а по мое 8 и 3,4 дена. Минатата нед имав срцева акција. Кога имав грчеви ѓи викаше матичната да одмарам а сега кога ги нема се секирам :(

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.229
    Допаѓања:
    14.286
    А зошто мислиш негативно одма? Некој ден и ќе ги немаш, нормално е тоа. Уживај во бременоста и не си филмај многу ( така мене мм ми вика) :D

На karibian, Paka, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.