Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.307
    Допаѓања:
    37.216
    Јас имав два пати во почеток на бременоста, така да и да имаш уште еднаш немој да паничиш бидејќи полошо е да паничиш отколку исцедокот. Мене кога ми потврдија бременост не одев во веце на големо неколку дена од страв да не се случи нешто, но брзо се опуштив и од тогаш се е во ред. Уживај во секој ден од бременоста и не читај лоши работи по форум, имај убава бременост и позитивна мисла секогаш.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  2. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Denes bev na pregled I sum 6+3 imase srceva reakcija I bevme so mm presrekni. Mi dadoa pregnazon komplit tie I prethodno si GI piev plus mi rece vaginaleti utrogestan 2×1 poso sum bila so policisticni jajnici a sum ostanata prirodno. Dali nekoja od vas GI ima primano I do koja nedela

На Bebulleee, izmislena, ma4e1311 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Jas gi primam 3 po 1 a 12 nedela sum,vo pocetokot vaginalno,a sega gi pijam.

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.519
    Не, немам, со среќа и кај двете:)

Jас имав кафен исцедок и мислам дека ме е дека е занемарливо. Мене кога ми се појави 4 нед и некој ден ми даде дабростон 3по1 и мирување. Претходната бременост кога се појави имав спонтан. Нема правило. Сега добро се развива и покрај тој исцедокот кој го имав еднаш на бришење. Не сакам да те плашсм не е лошо да го прашаш за дабростон или утрогестан. А и можеби дека инвитро , е поинаку и така треба:) кој доктор те води ?

Последна измена од модератор: 1 април 2017
    На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Прегназон комплит пијам уште пред да забременам, планирам и во доење да ги продолжам, а утрогестан вагинално ставам по една на вечер, а сум 30+1 и ќе ги земам до крај

На Bebulleee, *Mila24* и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  6. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Da I jas pregnaxon complete GI pijam veke 3 meseci I jas ke prodolzam da gi pijam no mi bese cudno za vaginaletive oti nema krvatenje ili nesto drugo zatoa ve prasav. Speak fala na odgovorite :*

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    40.492
    Не се секирај. Штета нема да имаш. Јас дека со ивф ги примам 3*1 уште од ден на пункција.
    Имам пријателки кои се природно останати, па исто така ги користеа до крај на трети месец.

8. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Da I mene Gurzanova mi rece do 12 nedela moze da GI primas

9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Jas uste primam utrogestan poso imav kafen iscedok nekolkupati do 12 nedela,a sea 5 mesec sum.

10. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    Zdravo mesinja...jas sum 8+3 a kaj doktorot na eho 9+1...e da vi kazam za iscedokot,jas go imav 4 pati dosega i ne kafen tuku i crveno..znaci koga ke videv neboto nad mene pagase...posto sum so in vitro a cekav 5 god...zamislete go stresot....so mojte bebinja se e vo red....nemojte mnogu da panicite i normalno odma konsultacija so doktor,makar i mn malce da e....pozz i imajte lesno prvo najtesko trimesecje... ☺

На Bebulleee, Ano, Pinky97 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    @coco mademoisele епа ајде само со лесно и секогаш со вакви убави вести да не радуваш понатаму

12. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    ti blagodarm mila...samo ubajni kaj site

13. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.312
    Здраво на сите јас сум нова ова ми е прва бременост имам 28години и ова ми е вештачко на 16 ке правам 1 месец од оплодувајнето имам болки во стомакот скоро секој ден бикат дека е нормално ме интересира како се храните некој посебен режим или она што ви се јаде. Примам инекци во стомак и пијам апчина и од нив сум многу попраена и ме фајќа малку страв што за понатака пред да почнам со постапката бев да диета одобрено од докторот и од терапијата ни кг не ослабев а сега почна и да ми смета некој совет од поискусните и лесна бременот на сите

На kavadar4anka, karibian и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Пак јас мила :)
    Прво, честитки и лесна бременост!
    Чудото на животот сега расте во тебе :inlove:
    Најважно од се е да се грижиш за своето здравје, да одмараш, да се храниш здраво, да се пазиш и да ти биде најважно само бебето да расте и се развива.
    Тоа што ти барс организмот касни си.
    Е сега не мора црл чипс или 100 грама чоколадо, ама малку од све нема штета.
    За надуеноста од хормоните и килограмите кои ќе се нижат не се секирај, тие се само бројка и е моментално.
    Слушај жена која износи три деца со по 30+ кила и сега верувај сум послаба од секогаш.
    Уживај во најубавиот период на секоја жена :hug: :*

На kavadar4anka, karibian, Belabelinakinder и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.312
    Фала ти многу знам дека е така ама малку ме фајќа како страв многу да не се здебелам а не сум слаба крупничка сум била од секогаш ама внимавам да не се поправам многу секогаш пазам да не накачам многу

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @Belabelinakinder хормоните ди го прават своето, јас бев со хормони првиот пат и знам, како бев отечена, па и до еден апетит леле :tmi: ама не се ограничував, си лежев, си јадев :D абе уживав во трудничкиот благослов.
    После се слабее верувај ми, и да не сакаш, ќе ослабиш ко никогаш
    Уживај, гали меше :*

На karibian, Belabelinakinder и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    I jas na 16 pravam.mesec od oploduvanje i mene me boli stomakot jajnici na momenti me faka strav i edvaj go cekam.prvoto eho a vo.pogled na ishraba jadam se sto mu se jade osven ne pijam kafe i ne jadam nisto blago :)

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Јас цела бременост ја поминав со Prenatas и сум презадоволна! :)
    Нас ни го препорачаа пријатели од Хрватска и тогаш можеше поретко да се најде кај нас, ама сега го има во речиси сите аптеки (Еурофарм, Галениум, Виола..). Продолжив да го пијам и понатаму затоа што се препорачува и за доилки. Кај фолната киселина битно е да е АКТИВНА, па затоа ти го препорачале Prenatas. Се пие по 1 капсула дневно и ги содржи сите витамини и минерали што ти се потребни, а доброто е тоа што нема никаков метален вкус (како некои други производи со железо) и не прави никакви тегоби (што е многу битно затоа што речиси сите имаме гадење во бременоста).

Со лесно! :)

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.519
    Девојки, до кога осеќавте грчеви? Мене ми престанаа пред 2,3 дена немам ич, а имав секој ден барем по 5,6 пати:( страв ми е да не престанало бебчето да расте. Ме болат градите и тоа еден ден да еден не, гадење имав 2,3 дена сега ништо и кажувам на матичната минатата недела кога бев на преглед ми вика не гледај симптоми зошто ќе ствараш непотребни паники. Сега е на одмор дури понаредна недела сум на преглед, 8ма нед сум по неа а по мое 8 и 3,4 дена. Минатата нед имав срцева акција. Кога имав грчеви ѓи викаше матичната да одмарам а сега кога ги нема се секирам :(

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.679
    А зошто мислиш негативно одма? Некој ден и ќе ги немаш, нормално е тоа. Уживај во бременоста и не си филмај многу ( така мене мм ми вика) :D

На karibian, Paka, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.