Јас имав два пати во почеток на бременоста, така да и да имаш уште еднаш немој да паничиш бидејќи полошо е да паничиш отколку исцедокот. Мене кога ми потврдија бременост не одев во веце на големо неколку дена од страв да не се случи нешто, но брзо се опуштив и од тогаш се е во ред. Уживај во секој ден од бременоста и не читај лоши работи по форум, имај убава бременост и позитивна мисла секогаш.
Denes bev na pregled I sum 6+3 imase srceva reakcija I bevme so mm presrekni. Mi dadoa pregnazon komplit tie I prethodno si GI piev plus mi rece vaginaleti utrogestan 2×1 poso sum bila so policisticni jajnici a sum ostanata prirodno. Dali nekoja od vas GI ima primano I do koja nedela
Не, немам, со среќа и кај двете Jас имав кафен исцедок и мислам дека ме е дека е занемарливо. Мене кога ми се појави 4 нед и некој ден ми даде дабростон 3по1 и мирување. Претходната бременост кога се појави имав спонтан. Нема правило. Сега добро се развива и покрај тој исцедокот кој го имав еднаш на бришење. Не сакам да те плашсм не е лошо да го прашаш за дабростон или утрогестан. А и можеби дека инвитро , е поинаку и така треба кој доктор те води ?
Прегназон комплит пијам уште пред да забременам, планирам и во доење да ги продолжам, а утрогестан вагинално ставам по една на вечер, а сум 30+1 и ќе ги земам до крај
Da I jas pregnaxon complete GI pijam veke 3 meseci I jas ke prodolzam da gi pijam no mi bese cudno za vaginaletive oti nema krvatenje ili nesto drugo zatoa ve prasav. Speak fala na odgovorite
Не се секирај. Штета нема да имаш. Јас дека со ивф ги примам 3*1 уште од ден на пункција. Имам пријателки кои се природно останати, па исто така ги користеа до крај на трети месец.
Zdravo mesinja...jas sum 8+3 a kaj doktorot na eho 9+1...e da vi kazam za iscedokot,jas go imav 4 pati dosega i ne kafen tuku i crveno..znaci koga ke videv neboto nad mene pagase...posto sum so in vitro a cekav 5 god...zamislete go stresot....so mojte bebinja se e vo red....nemojte mnogu da panicite i normalno odma konsultacija so doktor,makar i mn malce da e....pozz i imajte lesno prvo najtesko trimesecje... ☺
Здраво на сите јас сум нова ова ми е прва бременост имам 28години и ова ми е вештачко на 16 ке правам 1 месец од оплодувајнето имам болки во стомакот скоро секој ден бикат дека е нормално ме интересира како се храните некој посебен режим или она што ви се јаде. Примам инекци во стомак и пијам апчина и од нив сум многу попраена и ме фајќа малку страв што за понатака пред да почнам со постапката бев да диета одобрено од докторот и од терапијата ни кг не ослабев а сега почна и да ми смета некој совет од поискусните и лесна бременот на сите
Пак јас мила Прво, честитки и лесна бременост! Чудото на животот сега расте во тебе Најважно од се е да се грижиш за своето здравје, да одмараш, да се храниш здраво, да се пазиш и да ти биде најважно само бебето да расте и се развива. Тоа што ти барс организмот касни си. Е сега не мора црл чипс или 100 грама чоколадо, ама малку од све нема штета. За надуеноста од хормоните и килограмите кои ќе се нижат не се секирај, тие се само бројка и е моментално. Слушај жена која износи три деца со по 30+ кила и сега верувај сум послаба од секогаш. Уживај во најубавиот период на секоја жена
Фала ти многу знам дека е така ама малку ме фајќа како страв многу да не се здебелам а не сум слаба крупничка сум била од секогаш ама внимавам да не се поправам многу секогаш пазам да не накачам многу
@Belabelinakinder хормоните ди го прават своето, јас бев со хормони првиот пат и знам, како бев отечена, па и до еден апетит леле ама не се ограничував, си лежев, си јадев абе уживав во трудничкиот благослов. После се слабее верувај ми, и да не сакаш, ќе ослабиш ко никогаш Уживај, гали меше
I jas na 16 pravam.mesec od oploduvanje i mene me boli stomakot jajnici na momenti me faka strav i edvaj go cekam.prvoto eho a vo.pogled na ishraba jadam se sto mu se jade osven ne pijam kafe i ne jadam nisto blago
Јас цела бременост ја поминав со Prenatas и сум презадоволна! Нас ни го препорачаа пријатели од Хрватска и тогаш можеше поретко да се најде кај нас, ама сега го има во речиси сите аптеки (Еурофарм, Галениум, Виола..). Продолжив да го пијам и понатаму затоа што се препорачува и за доилки. Кај фолната киселина битно е да е АКТИВНА, па затоа ти го препорачале Prenatas. Се пие по 1 капсула дневно и ги содржи сите витамини и минерали што ти се потребни, а доброто е тоа што нема никаков метален вкус (како некои други производи со железо) и не прави никакви тегоби (што е многу битно затоа што речиси сите имаме гадење во бременоста). Со лесно!
Девојки, до кога осеќавте грчеви? Мене ми престанаа пред 2,3 дена немам ич, а имав секој ден барем по 5,6 пати страв ми е да не престанало бебчето да расте. Ме болат градите и тоа еден ден да еден не, гадење имав 2,3 дена сега ништо и кажувам на матичната минатата недела кога бев на преглед ми вика не гледај симптоми зошто ќе ствараш непотребни паники. Сега е на одмор дури понаредна недела сум на преглед, 8ма нед сум по неа а по мое 8 и 3,4 дена. Минатата нед имав срцева акција. Кога имав грчеви ѓи викаше матичната да одмарам а сега кога ги нема се секирам
А зошто мислиш негативно одма? Некој ден и ќе ги немаш, нормално е тоа. Уживај во бременоста и не си филмај многу ( така мене мм ми вика)