Многу ми е страв зошто имав 2 спонтани истото ми го вели и мм и многу се нервира зошо така мислам ама ете посилно е
Знам мила дека е посилно. Истото и јас го поминав. Ама познавам многу со трета среќа. И ние ќе сме тие, дај боже. Уживај си во бременоста.
I jas nemam grcevi sekoj den,ne se plasi,toa sto bilo vo minatoto zaboravi go i so pozitivni misli za ovaa bremenost.Mene maticnata mi dade magnezium deka kolku poveke raste plodot ke cuvstvuvame grcevi i bolki.
Jas mila celo prvo trimesecie imav gcevi vo dolniot del od stomahot,mi rekoa normalno e,ne grizi se bebco si raste,ke vidis i na kontrola koga ke ides
Да мене ме загрижува зошто 2,3 дена немав а порано секој ден имав Која недела си Манако? Јас до пред 2,3 дена секој ден имав грчеви
Душичке мила со нервози, стрес, паники... ќе му наштетиш на бебчето. Галкај го мешето, кажувај му колку го сакаш, уживај во секој ден во бременоста, гледај комедии, читај позитивни нешта, мм нека те смее и сето тоа ќе допринесе за добар развој и нормална и успешна бременост. Без негативни мисли! Инаку ќе се караме.
I jas sum zagrizena deka ne osekjam nisto osven malku bolni gradi. Grcevi imav samo 13 I 14 den od transfer no od togas nisto. Ima uste cela nedela do prvoto eho, misli ke me izedat do togas.
Ама зошто така? Полошо си правиш и на себе и на бебчето. Јас бев таква првите неколку недели, на почеток грчеви, нагон за повраќање и наеднаш ништо не чувствував што дури почнав да плачам. После си реков само опуштено и со позитивни мисли, престанав да се замарам со се и еве ја тераме 27 недела. Биди опуштена и позитивна.
Либра честитки нека ти е со лесно бременоста. Се радувам многу. Не се секирај само тоа имам да ти кажам, секирациите се неминовен дел да но ајде да се потрудиме да мислиме на убаво и позитивно понекогаш. Нит сум имала грчеви некои да речиш, нит гради болни и потечени, нит гадење па бременоста беше ок. Значи секој организам е различен а и поготово на самиот почеток не можеш да имаш некои големи симптоми. Можеш да бидеш сосема ок како и од секогаш а да си бремена и се да е ок. Не барај примери бидејки секој е за себе. Со среќа.
Здраво мамички веќе некое време ве читам но од денес веќе се приклучив во групата. Ве молам ако може еден совет. Последна менстурација ми беше на 8 ми декември, еве веќе 5 ден како ми доцни, од радост за бебе, направив неколку тестови и сите излегоа позитивни, направив и тест преку крв на 5 ти јануари ( три дена пред добивање) ХЦГ ми покажа 12 =посред нивните вредности ми пишале 1 недела бремена . Вчера на 12,01 бев на гинеколог, но тој на ехо не успеја ништо да види, не негираше дека нема бременост но не ми ни потврди. Ми кажа следниот петок да одам пак на проверка. Може ли да ми кажете после колку недели од бременост може да се види плодот на ехо ? Почнувам да се сомневам да не случајно не сум бремена . позз
Јас бев 15 дена по овулација и ништо не се виде, значи 4 недели од последна менструација. После една недела бев пак и тогаш се виде точка. Значи во 5та гестациска недела се виде кај мене. Не се плаши, можи да е покасно зачнато, сигурно ќе видиш на селдниот преглед.