Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. manako1

manako1 Форумски идол

Cestitki,nie slusnavme koga bev 7 nedeli a kaj nekoi i porano.

2. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Zenicki nekoj sovet za trombofilija odnosno zgolemena koagulacija na krfta i namalena cirkulacija na krfta. Prinam clexan inekcii od 0.4 a sega preporaka e na dr. Da se zgolemat ns 0.6.pozz do site.

3. eli25

eli25 Форумски идол

Samo slusaj transfuziolog. Jas sum so mutacii, namaleni mi bea trombocitite i pokaceni ddimerite. Za 1 mesec so kleksan se regulira. No sepak mi gi prodolzi zaradi mutaciite.i aspirin plus i metilirana folna.

dromka likes this.
  4. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Fala zlatna ke se konsultiram so dr.transfuziolog

5. eli25

eli25 Форумски идол

Kaj kogo odis? Na klinika ti gi preporacuvam Jani Angelovski i Elena Petkovik.

dromka likes this.
  6. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Женски ај и овде да прашам можи ќе добијам повеќе искуства. Околу 2 недели имав мачнини негде од почеток на шеста недела па се до крајот на седмата, кога постепено почнаа да ми се намалуваат. Дали ви се има случено, има ли простор за паника? Многу се плашам да не нешто не е во ред, имам уште 3 недели до нареден преглед :|

teodorabella likes this.
  7. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Нема простор за паника :) Нема правило дали ќе се појават и колку ќе траат, кај секој е различно. Јас немав воопшто, исто ми беше чудно и само паничев од преглед до преглед :D Не си стварај непотребни грижи, се е нормално :hug:

eli25 and SophiaBella like this.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Леле иста си како мене. Моите доктори ми рекоа да не следам симптоми( иако кога ми ја снема болката во гради имав спонтан пред 3 години :() . еве да ти кажам како е кај мене- дури да го направам тестот болки како за добивање , градите не се допираа болни неможев да спијам. Потоа само што добив позитивен тест, болката ја снема. До 7ма недела имав грчеви, и тие ги снема. Мачнини имав два дена па немав две недели. И до сега се е во ред , да чукнам во дрво. Градите не ме болат како порано. Труди се да не мислиш на симптоми. Докторот ми рече ако мислиш дека лошо ќе се случи така и ќе биде..,, А и да не ти е мисла, појди на приватен дури чекаш три недели до следен преглед.Јас така правам...

9. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Катастрофа сум, паничарка невидена. Знам дека претервам, зато се двоумам дали да одам на преглед на уште едно место. Да живеев во друго време, да немав интернет и да не можев да читам секакви работи многу полесно ќе поминев. Мислам дека ќе се пореметам до крај на бременоста со вакви паники :|

10. eli25

eli25 Форумски идол

Мене ми забранија форуми, ама ете ѕиркам :sweat:. Докторот ме примети дека сум паничар и ме смири претходната недела со тие зборови. И ете малку се опуштив , амс стравот од одење во веце ми е сеуште огромен;(

11. gjul

gjul Истакнат член

zdravo idni mamicki eve i jas da vi se priklucam na temava me nemase skoro tri godini inaku imam trigodisno devojcence ovaa mi e druga bremenost i sum deveta nedela od bremenosta zasega macninite uste traat a mi pocnaa uste vo peta nedela i si traat uste majkami veli ke prestanat koga ke promrda bebuskata

12. Kika(1)

Kika(1) Активен член

И јас околу 7 недела повраќав и само1 недела после тоа се слулувало 1 месечно од некој мирис да повратам
    Не се секирај

SophiaBella likes this.
  13. gjul

gjul Истакнат член

inaku da vi kazam mnogu se sekiram za bebeto inaku sum dijabeticar veke sedum godini i sega pijam siofor od 500 mg na den i se mi se vrtkaat nekoi misli niz mozokot zasto pred dva dena bev pod hitno na ginekologija imav prokrvaveno malku cuti so otidov na vreme i mi prepisaa dva pati na den utrogestan .Neznam kolku ste me citale porano ama so prvoto dete ostanav bremena so pomos na dostineks apcinja ipola bremenost si prelezav na endokrinologija i se bockav so insulin i na kraj maki macev malata so carski rez ja rodiv ama fala na boga zdrava prava e sega za edna nedela ke polni tri godini , no za bebuskava sea so nejze ostanav na priroden nacin bez lekarstva i sepak se plasam sto kako ke bide pa se nadevam deka na forumov ke si bideme uteha i nadezz srcki ste site.

14. Poppins

Poppins Популарен член

najprvo so lesno i ubava bremenost :* i trgaj odma toa negativnite misli nikako na um pozitivno i opusti se i misli deka se ke si e ok :) bezpanicenje taka samo poloso si pravime stom si pod terapija sve ke bide dobro taa e za da ne drzi nas i bebuskite silni :) mn imame prokrvareno toa se desava cesto na pocetok kaj mn mn trudnici nekako dojde haos vremevo ama eve terame vtora polovina od bremenost so sve dobro :) samo pozitivno i se ke bide ok :*

15. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Zdravo do site, mamicki me maci edno prasanje. Nikako nemozam da presmetam kolku nedeli sum bremena :D bev na ginekolog na 20ti jan toj samo mi potvrdi deka sum bremena, no kaza deka plod seushte nema- (jas kako da vidov edna tocka), no toj kaza da dojdam za tri nedeli povtorno, togash smetal deka ke moze se vidi.
    Vo dekemvri so maz mi i ne bevme mnogu vredni na taa tema, ne se ni nadevav deka ke ostanam sega bremena. Si ja cestitavme novata godina na 31vi dekemvri :) . Veke na 8 januari mene trebase da mi dojde.
    Jas na 5 ti napraviv test za bremenost - eden germanski od zegin koj pokazuva i tri dena pred dobivanje, i toj mi pokaza pozitiven.- nekako mn rano mi se vide da se fatilo :^)
    I sega vrakjam film koga prethodno probuvavme, se mislam deka nekade 22 dekemvri, ama da e od togash fateno, na eho sigurno ke se videsh barem tocka :^).
    Prva bremenost mi e pa izgleda se opteretuvam za se i seshto :D

16. eli25

eli25 Форумски идол

Најубаво направи си бета хцг па кога ќе биде 1500 ќе се види убаво. Мене ме гледаше и на 1200 бета ама имаше само сакус. Ми рече испод 1500 бета не се гледа.

17. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

jas imav napreveno beta hcg na 13.01 i beshe 719. Na 20ti bev na ginekolog ama on nemozese da vidi nisto, imase samo sakus. Prasanjeto mi e dali e mozno bash na 31 da sum ostanala bremena. I mozno li e posle 5 dena mene da mi pokaze na test za bremenost pozitivno

18. eli25

eli25 Форумски идол

Nemoze mislam tolku rano. Sigurno si ostanata porano. Betata e super mislam. Da ja napravis pak da vidis dali raste?

19. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Zdravo ve molam moze li da mi kazete dali ste imale problemi na pocetokot od bremenost po intenzivno da bi pagja kosa. Mojata ne znam sto i e, ama pocna mn da mi pagja, dali i e perido za toa ili poradi bremenost ne znam. Dali znaete nekoj efikasen shampon koj moze da mi pomogne :(

20. manako1

manako1 Форумски идол

Pred da ostanam bremena mi pagjase i nema sto ne probav i od nisto rezultati.Sega mi pagja od vreme na vreme pa ke prestane.Razlika od porano sto sega i nefarbana koga ja feniram mi e pobujna,porano sekoj den mienje i non stop zalepena i mrsna.Normalno e ne se plasi.