Jas mojata kosa seushte ne ja farbam. Generalno do sega mi ima pagajno ne deka ne, no nekako kako sega toa da e zgolemeno, pa me interesira dali ima nekoj shampon sto bi mozela da go koristam periodov barem malku da ja zajaknam
Jas ja prasav maticnata 14 nedela sum uste ne mi dozvoluva farbanje a kupiv od tie bez amonjak,neli vikaat ne se stetni ama ke pocekam.Ja mijam so sampin od kamilica,a gi falat za zajaknuvanje od kopriva i luk.Probaj moze nekoj ke ti odgovara,ama mislam deka se e od hormonite dzabe barame lek.
Јас и тука да прашам Јас сум 6та недела. До вчера градите ме болеа, може да се каже многу. Зголемени ми се, осетливи, но денес не ме болат (скоро ич). Дури и ги допирам онака малку ги притискам, но не ме болат, само малку брадавиците. Кажете ми до кога треба да болат? Какво искуство имавте вие? Загрижена сум дека нешто не е во ред.
И мене исто градите кога ме болат кога не ..Еве 12недела сум и воопшто веќе не ме болат,освен што ми се зголемени .
А други симптоми имаш? Јас сум 11 нед 4 дена, има денови како денес и вчера кога немам болки во градите и одма паничам а и симптомите на гадење ми се намалуваат( имав преку денот нагони за повраќање, сега отсабајле само еднаш дури миев заби) и грчеви како растегања во матката во понеделникот ....
Немам други симптоми само што уште имам гадење преку ден и наутро..грчеви исто немам,мене ми е втора бременост и многу не паничам ,со првото имав и грчеви и болки во градите а сега ништо така да секоја бременост е различна . Баш вчера бевме на прв скрининг и приска се беше во ред,дај боже така до крај да тераме
Jas deneska vo 11 nedela plus nekoj den, pravev skrining. Vo red e, no koga go prasav doktorot za priska rece deka toa I ne e tocno, taka da nema potreba, no ako sakam sepak toa da vidam so maticniot. Sto mislite, dali utre da odam da se maltretiram I da pravam priska ili? Inaku skrining pravev kaj Lazarevski vo Sistina bidejki kaj nego preku invitro ostanav bremena.
. Систина на никој мислам не даваат приски. И ја се мислев ама ќе ми биде шубе ако не направам. Матичната вика не е само пресметка, ти мерат и хормони така да решив да одам. Сепак не за џабе постои а на Гак е бесплатна.
Постои да, ама не е точна. Тоа се математички вредности. Баш прочитав дека една правела приска, и излегло се супер,а на ехо наборот и бил висок. Значи ако е се во ред на ехо, нема потреба од приска. Според мене.
Математички вредности како , кога ти мерат директно и хормони од крвта? Освен вредностите, ризик факторите добиваш вредности и за тие хормони и се заедно дава резултат. Не д толку едноставно како равенка. Не за џабе ти земаат крв. Така викаат и за ддимери и клексани и се ново па ете. Не е ништо така наивно. Инаку, најточно се знае амниоцентеза. А100 посто точност нема ништо. Матичната кога работела на гак, правеле амниоцентеза на жената на нивен вработен. Резултати во ред. Биле запрепастени кога се пораѓала, извадиле бебе со Даун. Вика и ден денес неможам колегата во очи да го погледнам
Точно, приската е точна околу 60%. Што и не е толку голем процент на точност, но ете се уште се употребува како дијагностички метод...
Majki jas da vi se pofalam, bevme na ginekolog i ni kaza deka sme golemi 8 nedeli i imame srcence sto ni cupka . Mnogu sum srekna, i ushte ne mi se veruva deka sum bremena. Macnini imam standardno, cesti glavobolki , povrakanja zavisno od denot, Ima denovi kade cesto povrakjam a ima denovi kade mozam da se vozdrazam. Gradite za dva broja mi porasnaa, pa morav novi prsluci da kupuvam. Odvaj cekam da pomine ushte toj eden mesec, pa malku da sum po opushtena
Јас почнав минатиот месец и го препорачувам! Резултатите на крвна слика се значително подобри од претходно. Го купувам од Еурофарм, ама го има и по другите аптеки... Нема вкус на железо и не прави никакви мачнини
Здраво девојки денес бев на прв преглед ми потврдија бременост 6+3 до денес но не загрижува што сеуште не се гледаше плод и срценце ваше мислење дали има потреба од паника?
Кај мене срцева акција се виде точно во 6 недела, ама кај секој различно. Нема потреба за загриженост според мене. Кога ти закажаа следен преглед?