Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Aa sega vidov i deka plod ne se gledalo. Vo 6+ mislam deka treba barem da se potvrdi bremenost na eho. Sto drugo ti kazaa?

2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Менструацијата редовна ти е? И кај мене според менструација во 6та недела не се виде ништо, ама јас пратев и точно знам дека овулирав 2 недели покасно, па испадна се ок. Можи да е покасно зачнато.

3. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Па ми потврдија бременост се виде убаво но сеуште немаше срценце

4. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Штом се гледал плодот а не се слушнало срценце да не му е постаро ехото на докторот ?!? Ќе го слушнеш сигурно за една недела :)

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.522
    Кај мене се слушна 7 недела. Не се секирај индивидуално е.

На TheQueenE му/ѝ се допаѓа ова.
  6. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    @eli25 ne kaza dali se farbase,sega ulepsana li si?

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Znaci se gledal plod a samo srce ne? Deka vo prviot post si pisala ve zagrizuva deka ne se gledal plod, a ni srce. zatoa taka te razbrav. Vo toj slucaj moze se zacnalo podocna i srce moze i 7 nedela da se slusne.

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.522
    Се фарбав конечно и ептен улепшан а :makeup::lol:

На Belabelinakinder, Вереничка и manako1 им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.382
    Без гајле.
    Кај повеќето во 7 ма недела се слуша веќе. А ако е покасно зачнато некои и во 8 ма тек.

10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas vo petokot bev na prvo eho.Mi potvrdi Dr bremenost.Se gleda gestaciski sakus.Dobro e.Na 8 mi mart sum pqk na eho da vidime srcence.Inace sum 5 ned+3dena.Pijam femibion i magnezium 1×1.Utrogestqn 3×1,kleksan1×1,i progesteron depo na 4 dena po 1

На najjacha, pikacu87, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  11. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Majki dali nekoja imala potreba da pravi tumor markeri vo bremenost i dali izleguvaat tocni rezultati?? ili bremenosta vlijae na niv? Znae li nekoja da mi kaze ?

12. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Devojki jas sum vo 4ta nedela i vcera imav slabi bolki menstrualni a sabajle krv imav isto ksko da sum dobila..pa na doktor bev odma i gledase na eho seuste si stoj tockickata malecka no mi dade dabroston edno na den i mi rece ke se potrudime da go zacuvame ... imal nekoj iskustvo slicno?

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.522
    Одмарај и побарај да те боцне прогестерон и мислам дека е малку дабростон по 1 обично се дава 3по 1 .... Ако не оди на дежурен да те видат заради терапијата

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    И јас крварев на почеток на бременост. Прво ставав утрогестан вагинално едно на ден, меѓутоа не ми престана па примав и 7 прогестерон инекции па се среди, а вагинално утрогестанот го ставав до 12 недела. И јас мислам да одиш на др доктор да ти даде појака терапија и многу мирување лежење исто така.

15. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    A za kolku vreme treba da prekine krvarenjeto od apceto? Go ispiv okolu dva i pol sati i bolka nemam i e namaleno krvarenjeto no ne prekina

16. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Мене крварењето ми прекина после 3 инекции. Пред инекциите ставав секоја вечер вагинално утрогестан можеби две недели но крварењето не прекинуваше па затоа добив појака терапија со инекции. Инаку за дабростон не знам не сум ги примала. Немој да се плашиш кај сите е различно дај боже да нема потреба од инекции, само имај го како информација дека доколку не помине со апчиња има и појака терапија ќе се среди.Најбитно е сега да мируваш и биди позитивна.

На Leonida2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Здраво девојки. Бремена сум според последна менструација 7+, а според гестациската кеса сум 6+. Ме загрижува тоа што уште нема плод, а ни срцева реакција. Бев на преглед кај матичниот и искрено не е многу добар и тој е стар и неговата опрема. Е сега прашањето ми е дали да одам некаде на приватно каде што имаат многу подобра опрема, дали е можно да е до тоа, до опрамата или ако има плод и срцева реакција ќе се види на било какво ехо.И какво е вашето искуство кога се појавува плодот кај вас?

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Па можно е ако има постаро ехо. Кај мене во 6 недела се виде срцева акција, ама кај секој различно. А кога беше последен пат на преглед? И најубаво да си направиш тест преку крв за да видиш како се движи бетата.

19. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Денес бев на преглед. Дали има искуство некоја да не се види плодот поради старо ехо или сепак е рано да почекам. Не знам што да мислам, докторот дури ми напомена дека е можно да не се појави плод. Многу сум вознемирена не знам што да правам, дали да одам некаде по приватниве?

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    39.952
    Срцевата акција може и покасно да се јаве, дури и во 8 -9 недела кај некои. Во секој случај побарај и друго мислење, за да бидеш смирена.