Aa sega vidov i deka plod ne se gledalo. Vo 6+ mislam deka treba barem da se potvrdi bremenost na eho. Sto drugo ti kazaa?
Менструацијата редовна ти е? И кај мене според менструација во 6та недела не се виде ништо, ама јас пратев и точно знам дека овулирав 2 недели покасно, па испадна се ок. Можи да е покасно зачнато.
Штом се гледал плодот а не се слушнало срценце да не му е постаро ехото на докторот ?!? Ќе го слушнеш сигурно за една недела
Znaci se gledal plod a samo srce ne? Deka vo prviot post si pisala ve zagrizuva deka ne se gledal plod, a ni srce. zatoa taka te razbrav. Vo toj slucaj moze se zacnalo podocna i srce moze i 7 nedela da se slusne.
Jas vo petokot bev na prvo eho.Mi potvrdi Dr bremenost.Se gleda gestaciski sakus.Dobro e.Na 8 mi mart sum pqk na eho da vidime srcence.Inace sum 5 ned+3dena.Pijam femibion i magnezium 1×1.Utrogestqn 3×1,kleksan1×1,i progesteron depo na 4 dena po 1
Majki dali nekoja imala potreba da pravi tumor markeri vo bremenost i dali izleguvaat tocni rezultati?? ili bremenosta vlijae na niv? Znae li nekoja da mi kaze ?
Devojki jas sum vo 4ta nedela i vcera imav slabi bolki menstrualni a sabajle krv imav isto ksko da sum dobila..pa na doktor bev odma i gledase na eho seuste si stoj tockickata malecka no mi dade dabroston edno na den i mi rece ke se potrudime da go zacuvame ... imal nekoj iskustvo slicno?
Одмарај и побарај да те боцне прогестерон и мислам дека е малку дабростон по 1 обично се дава 3по 1 .... Ако не оди на дежурен да те видат заради терапијата
И јас крварев на почеток на бременост. Прво ставав утрогестан вагинално едно на ден, меѓутоа не ми престана па примав и 7 прогестерон инекции па се среди, а вагинално утрогестанот го ставав до 12 недела. И јас мислам да одиш на др доктор да ти даде појака терапија и многу мирување лежење исто така.
A za kolku vreme treba da prekine krvarenjeto od apceto? Go ispiv okolu dva i pol sati i bolka nemam i e namaleno krvarenjeto no ne prekina
Мене крварењето ми прекина после 3 инекции. Пред инекциите ставав секоја вечер вагинално утрогестан можеби две недели но крварењето не прекинуваше па затоа добив појака терапија со инекции. Инаку за дабростон не знам не сум ги примала. Немој да се плашиш кај сите е различно дај боже да нема потреба од инекции, само имај го како информација дека доколку не помине со апчиња има и појака терапија ќе се среди.Најбитно е сега да мируваш и биди позитивна.
Здраво девојки. Бремена сум според последна менструација 7+, а според гестациската кеса сум 6+. Ме загрижува тоа што уште нема плод, а ни срцева реакција. Бев на преглед кај матичниот и искрено не е многу добар и тој е стар и неговата опрема. Е сега прашањето ми е дали да одам некаде на приватно каде што имаат многу подобра опрема, дали е можно да е до тоа, до опрамата или ако има плод и срцева реакција ќе се види на било какво ехо.И какво е вашето искуство кога се појавува плодот кај вас?
Па можно е ако има постаро ехо. Кај мене во 6 недела се виде срцева акција, ама кај секој различно. А кога беше последен пат на преглед? И најубаво да си направиш тест преку крв за да видиш како се движи бетата.
Денес бев на преглед. Дали има искуство некоја да не се види плодот поради старо ехо или сепак е рано да почекам. Не знам што да мислам, докторот дури ми напомена дека е можно да не се појави плод. Многу сум вознемирена не знам што да правам, дали да одам некаде по приватниве?
Срцевата акција може и покасно да се јаве, дури и во 8 -9 недела кај некои. Во секој случај побарај и друго мислење, за да бидеш смирена.