Да не си зачнала многу касно, јас бев на гинеколог пред една недела.. според менструација бев 5+1ден, а според тоа што се гледаше на ехо бев 3,4 недели едвај едно точкиче 2мм се гледаше (плод па ич, ептен рано бев), па ми закажа за три недели да одам зашто еееептен касна овулација сум имала.. имаш сликичка од ехото? Најдобро бета хцг преку крв да провериш... и тоа два пати за да видиш дали расте бетата..
Јас кога ми видоа срцева акција беше на едно старо ехо на дежурен на ГАК и се виде плод и срцева акција, ама бев полни 7 недели. Ако си многу нестрплива како што ти рече Black girl направи си бета. Ако можеш да издржиш, почекај уште една недела и оди на контрола. Ако ти е страв кај твојот закажи кај било кој приватен со подобро ехо. Најбитно сега е да не паничиш.
Jas devojki na svoja raka se napiv uste edno apce.. i krvarenjeto ne prestanuva ne e obilno ama kako parcinja se.. se pomiriv deka go nema veke se nadevam ke nema potreba od kiretaza
@Leonida2 оди утре уште сабајле на лекар и нека ти стават прогестерон инекција. И може нема да е една,гинекологот ќе ти каже колку и до кога да примаш,ама многу трудници ги примаат за да се зачува бебето. Се надевам дека се ќе биде во ред.
Фала ви девојки на советите. Решив да почекам уште една недела. На 9 јануари ми е последна менструација, па според мене некаде околу 20 е дојдено до оплодување. Затоа мислам дека уште е рано, а се водам и по тоа што немам редовни циклуси, ниту редовна овулација, па затоа мислам дека има шанси да е покасно. Секако ќе видиме што е наредната недела, што е тоа е, нема да може ништо да се промени
Здравоо девојкиии многуу сум среќнааа денес после една не преспиена неделаа слушнавме срценцее.. Чувството е прекрасноо по последната менс треба да сум 7+ а моето најмило е за 6+ има 6 мм и се е суперр.. Далии е 6 мм доволно за 6та неделА ?
Баш ми е мило Јас прв пат слушнав срце на првата контрола во 6+0 и беше измерено 3мм и си пишеше дека одговара според неделите. Сега сум 14та недела и засега супер напредуваме. Така да не се оптеретувај со тие раб. ако ти кажале дека се е супер значи така е. Уживај и гали меше
Devojki,ako imate macnini ili povrakate zemete gi ovie tableti Antimetil.Na baza na gjumbir.Ne se stetni voopsto i se za trudnici Snaa mi vo svajcarija gi koristese,bas vcera prasav dali gi ima vo apteka.Gi ima i se okolu 250,260den.Mnogu pomagale.Jas najverojatno ke moram da gi zemam poso denovive ne da mi e loso,nisto nemam jadeno
Ај ако некоја се разбира во крвна слика кај трудници.. јас сум 5та недела некаде, тек на 17ти ке одам на контрола.. Седиментација на ер: 10 (12-24), вкупен калциум: 3.87 (1.98-2.54), креатинин во серум: 47 (53-97), Ензимски статус: ASO: 207.2 (<200), Ferritin: 7 (10-160), хдл холестерол: 0.99 (1.16-1.68 ).. според крвнава слика како неухранета да сум овие ми се вредности кои се горе, доле... железото ниско ми е тоа само знам, а за другиве не знам баш што како се...
леле и јас, ама немам мачини сабајле, до 17 часот супер функционирам, леле после тоа не можам да станам од кревет. Вчера прв пат повратив од ништо нешто
И мене еве ми трае 3 недели, вчера и завчера намали, ама не ме прескокона. Денес нешто пак ми е тешко. Ништо не помага. Што и да кснам морам да извадам од мене. А ви олеснува ли откако ќе повратите?? Мене не, вчера само што ми беше така по ок.
Jas samo so se vrativ od Transfuziologija.Bev da ispitam d dimeri i faktori na hemostaza.Rezultati za 2sati.Se nadevam ok ke se.A za macninite umiram.Nemozam da povrakam.Teska sum od sekogas.Ama ne da mi e loso,jaka glavobolka,nisto nemozam da jadam.Pred pozitiven test piev metilirana folna.Posle toa samo femibion.Gledam ima vo nego i obicna i metilirana.Sega ja prasav doktorkata vika da ne e malku samo femibionot.I Sega neznam dali da pijam plus metilrana.Inace ne pisuvam poveke vo trudnicki.Mi stavija na znaenje deka nie so sme na pocetok sme za ovde.Tamu gi " voznemiruvame" so nasite stravovi i prasanja.Denes me boli i stomak mnogu dali od so se izmoriv po bolnicive natamu navamu pa bev i kaj kozmeticarkata da se sredam malku
Извини не сум баш у тек, која недела си?? Имене знае да ме боли стомак кога ќе се преморам, дури и ми се подувува.
9+3 ние бевме на ехо, сега тек во 12 недела за скрининг и приска. Те читам дека си била за д димери па не ми беше јасно зошто толку рано. Иначе и мене лошењето ми почна од 6та недела. И јас сум тешка на повраќање ама сеа од него сум -2кг скоро. И исто до ручек ок, но после тоа до легнување хорор. Ајде ќе издржиме ние сме силни.
Masala ti pred mene.Ama tuka sme,se brkame haha.Vo koja nedela slusna srcence?Pa taka mi kazaa srcka primam kleksan,zatoa da ispitam.Koga mi pisuvas mene odi na mojot post na odgovori.
Малце пред тебе Јас у принцип прво многу рано отидов бев 4+4 и нормално видовме точка. А срценце слушнавме 7+4 преубаво чувство, абе здив не можев да земам.
Кои мутации ги имаш? За мтхфр обично даваат по 2 фемибиона дневно , оти пола е метилирана пола обична. Ама сите си пиеме и метилирана таа како што знаеш нема прекинување. А трансфузиологот мора да знае. Они даваат метилирана. Кај кого одиш ?
Tie mthfr.Sea neznam koi tocno.Od denot na pozitivna beta prekinav so metilirana a prodolziv so femibion.Denes go prasav transfuziologot mi kaza vo femibionot ima mnogu malku metilirana i da zemam plus.D dimerite i hemostaza mi se ok.Trajkovski mi se javi sega kaza da gi primam tie 2 so mi se ostanati i da ne kupuvam poveke.Nitu aspirin da pijam.Strav me fati.Ni toa ni toa.Ok e toa?Transfuziolog mi e Malinova Tanja vo strumica
Слушај трансфузиолог. И јас сум со мтхфр и пијам и аспирин и се боцкам клексан. Метилирана фолна, б6,б12- за да се врзе фолната. Да можеш на клиника да закажеш или да ти дадат приоритетен кај Јани или Елена они се за терапии кај мутацииве прва лига.