Mislam deka e podobro da si zemes Femibion 1 poradi toa sto ima plus I drugi vitamini. Jas gi pijev I ne mi se losese od niv no kaj sekoj e razlicno. Mnogu feminki pijat I Pre Mama, tie po sostav se slicni so Femibion 1, I kaj niv ja imas I potrebnata folna kiselina, za niv ne ti treba preporaka od ginekolog no ako sakas konsultirajse. Jas od pocetok pijam I magnezium doktorot mi rece do kraj da gi pijam I za toa prasaj si
Jas od pozitiven test pijam femibion.Osven folna gi imas i site ostanati potrebni vitamini koi se najpotrebni sega vo pocetokot.
ova od internet.Staviv vaginaleta sega pa da ne stanuvam.Poposle ke proveram dali e isto i na moite.Znam deka i obicna i metilirana folna ima vo niv
Јас ги пиев фемибион уште пред бременост. Добро е да почнеш да пиеш вакви или некои слични зошто содржат и јод и други потребни витамини. Инаку во фемибион има 400мг фолна, 200 обична и 200 метилирана.
Веќе интензивно една недела повраќам, може некој ден помалку но вонглабно легнувам гладна. 7+2 сум, и ме плаши што секогаш последното апче го испивам и во истиот момент почнувам да повраќам. Не знам веќе што да јадам ни гасто гард помага ни овошје ни ништо. Веќе почнувам да се загрижувам
Kakvi apcinja pies?Jas vo cetvrtok praam 8nedeli.Pijam femibion1×1,magnezium 1×1,metilirana1×1.Nemozam da povrakam a mnogu imam macnini.Nemozam nisto da jadam.Posle 12 veke me faka.Umorna sum mnogu i samo spijam.Pisav prethodno za tableti za smukanje.Antimetil se vikaat.Mnogu pomagale za povrakanje i macnini
@stevemila estrofen3x2, aspirin 1x1. pregnacare plus omega i stavam vaginaleti utrogestan otkako prokrvariv i progesteron depo.
Jas estrofem ne piev voopsto.Vaginaleti stavam i jas zaboraiv da pisam,i kleksan 1×1,progesteron depo na 7dena.Stavav utrogestan 3×1,sega veke 2×1
Mene mi ja prekina cela terapija,samo utrogestan po 1 vaginaleta navecer mi rece da stavam i aspirin 100. Se poduvme od hormoni pienje vise.
Па не знам зошто ми рече уште да го пијам естрофемот, наредната недела ќе одам на контрола па ќе видам што ќе ми рече
Pocituvani, Jas sum vo rana faza na bremenost (9ta nedela, vtora bremenost, so prvata pominav odlicno), pred dve nedeli mi se pojavija 2-3 topcinja kolku grasok zlezdi na levata noga nad gluzdot I 10cm. nad gluzdot(imam mal otok I ima malku crvenilo nad niv kako da e udreno, ne me boli I ne cuvstvuvam bolka koga go dopiram). Pred 10dena bev na analiza na krv I mokraca, I rezultatite bea vo red, doktorot ne me informira za nekakva seriozna indikacija. Pred 4 dena pak bev kaj drug lekar I toj mi prepisa crema Hyderm 1%(hydrocortisone acetate), ja aplicirav po 2 pati , kako sto mi preporaca ama nema podobruvanje. Ve molam kazete mi vase iskreno mislenje dali e seriozno I da ste vo moja situacija kako bi deluvale. Beskrajno vi blagodaram.
Не би требало да е сериозно а може и не е поврзано со самата бременост воопшто. Не знам што точно може да биде само сакав да ти одговорам, ако имала некоја феминка случајно сличен проблем нека пише. Консултирај се повторно со докторот или и со друг доктор доколку имаш можност.
Здраво девојки, еве и јас да се префрлам на оваа тема. Јас сум бремена најверојатно 5 недели и 2 дена (денес ми е 22 ден од трансфер). Веќе неколку дена имам кафено крварење. Бев вчера на др. И ми го прекина Аспиринот а ми зголеми пролутекс. Плус ми препиша и Алметекс некои таблети за да прекине крварењето. Денес поднамали малку ама се уште имам. Ми треба некој совет од што може да се сопре ова. Инаку и веќе два дена сум дома и шо цел ден лежам
Zdravo mila,dobre ni dojde vo drustvoto.So sreka i so lesno.So imam citano vaka so pisa ti,im davaat i utrogestan vaginaleti.Ne mi se poznati ovie tableti,za Dabroston sum slusnala i sama sum gi piela.Vidi ako do utre ne prekine javise na dr pak i baraj pojaka terapija.Kade go pravese ivf?
Примам по едно утрогестан и по два пати пролутекс. А на таблетиѕе ваш пишува дека стопираат крварење. Инаку правев инф во Систина кај Поповиќ. Фала ти за брзиот одговор инаку ве читам цело време
Инаку не шишав дека др ме виде на ехо и го виде плодот и рече големината е супер ама неможеше да примети од шо е крварењето