Pij si gi apcinjata,bockaj se i miruvaj.Mozda bi trebalo poveke utrogestan ama aj doktorot si znae.Najvetojatno ne slusnavte srceva reakcija poso rano e.Samo smireno i se ke bide vo red
Наместо утрогестан ми ги зголеми пролутексот.. Инаку не останува друго освен да лежам и да си почекам се додека намалува крварењето си мислам не е страшно. Ако се зголеми одма идам как др. Фала мила и поздрав
@Mala30 јас имам кафеаво веќе 9 дена, кој ден имам кој ден немам ама значи целосно никако да исчезне. Јас сеуште го пијам аспиринот, естрофенот и витамините, ставам утрогестан 2 по 1 и инекција прогестерон депо. И јас сум малку загрижена зошто не престанува а на контрола дури следната недела
Pa aspirin ne treba da pies stom krvaris, toa go zasiluva. Konsultiraj si se ginekologot za aspirinot.
pa doktor mi rece da go pijam, a vsusnost koja e ulogata na aspirinot vo celiot proces na inv i bremenosta?
Pa ne znam da ti kazam. Mene mi go prepisa kako prevencija zasto imav dve neuspesni bremenosti prethodno i do 20 nedela go primav. A za inv ne znam. Moze isto preventivno. Imaj si lesna bremenost.
Мислам дека аспиринот е за циркулација на крвта за да може да се движи и да доага полесно до матката. Ке си чекаме преглед до наредната недела и ќе видиме дали е се ок
Konzumurate li cimet?Sega pravev sutlijas i obozavam da go jadam so Cimet.No mi tekna deka imam procitqno negde deka e steten vo bremenosta.I sega neznam dali da jadam ili ne
Jas da sum konzumirala. Steten e vo pogolemi kolicini i pocesto ako se konzumira. Slobodno jadi si go so sutlijasot i nazdravje neka ti e
Fala mila.Znaci so nema da procitas na netov.Predizvikuval spontani,pamet da ti vadat.Poveli na sutlijasPocnav da se razmrduvam niz doma ama nekako tesko mi odi.Odma bolki vo stomakot i mnogu se izmoruvam.Samoto telo eve si kazuva deka uste ne sum za rabota
@Mala30 , @Zaljubena111 мамички чисто информативно јас крварев повеке од три недели, па еве супер сме. Ја ситниме 16 недела Организмот си се чисти од нешто. Само многу одмор и ќе си престане со тек на време. Инаку и мене кога почнав да крварам ми го прекинаа аспиринот. Не е лошо штом не ти престанува да си се консултираш уште. Аспиринот е за подобра циркулација и ја тенчи крвта, претпоставувам затоа ми го прекинаа. На некои им го даваат превентивно, на некои заради мутации на гени. Со лесно и без паника, ќе се смири.
Драги мои, ве читам веќе цел месец па дозволете ме и мене да ви се придружам. Скоро 43 годишна, 8 недела бремена (после еден missed abortion пред 1 година во 11 недела и неуспешно инвитро во ноември). Вчера ги зедов резултатите од некои анализи каде што све беше во ред освен Анти-бета2гп1 антитела ига Позитивни, кетони и бактерии во урината (+++), инсуфиција на д витамин, и висок ТСХ 3,66, па проф. Коцо Димитров ми предложи аспирин, клексан (4 недели едно на ден по 20 мг) витамин Д, К, зинк, еутирекс по 25 мг на ден и утрогестан по 1 на ден. Ве молам ваше мислење во врска со оваа терапија. Смее ли и аспирин и клексан да се примаат истовремено бидејќи нели имаат иста функција. Однапред благодарна...
Dobredojde i so lesno.Jas primav kleksan i aspirin se do pozitiven test.Aspirinot mi go prekina Dr sega samo kleksan se bockam.Kaj Koco znaci standard ova.I mene se ova mi bese kao pokaceno.I jas sum 8+1
Draga, Jas imav poslednite 3 dena ist problem,. Pred 3 dena fetusot go vidov, a krvarev po 2-3 kapki na sekoe odenje vo wc, I denes mi pravea vaginalno I potoa krv test I mi rekoa spontan (fakticki po dimenzii 5-6 nedeli, a od poleden ciklus 9ned.).... Vo prvata bremenost imav malku kafen iscedok na 5-6 nedela, no se bese super, fizicki bev apsolutno aktivna cela bremenost. Sega po vtor pat nemav sreka.... Go molam Boga kaj tebe se da e vo red.
Можеш мила имаат подобра улога. Само ако го пиеш аспиринот нели сабајле, боцкај се со клексан навечер ( мене така ми рекоа).
Девојки ај едно прашање. Ја со сметањево на неделиве уште сум скарана. Како се рачуна дека влагаш во 4 месец пример 13н+ или?
На овој линк http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci можеш да видиш како се поделини месеците и неделите. Незнам колку е точно, ама претпоставувам дека е. Ако некоја веке е влезена по 13 недела може повеке да ти каже
Vcera cel den nemav ic krvarenje, a isto i nokeska. Sega mislam deka e se OK, samo uste da pomine pregledot vo sreda. Neznam dali ke se slusne srce bidejki do sreda ke imam 6 polni nedeli, ama se nadevam