Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.541
    Pij si gi apcinjata,bockaj se i miruvaj.Mozda bi trebalo poveke utrogestan ama aj doktorot si znae.Najvetojatno ne slusnavte srceva reakcija poso rano e.Samo smireno i se ke bide vo red

На Mala30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mala30

Mala30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    254
    Наместо утрогестан ми ги зголеми пролутексот.. Инаку не останува друго освен да лежам и да си почекам се додека намалува крварењето си мислам не е страшно. Ако се зголеми одма идам как др. Фала мила и поздрав

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    @Mala30 јас имам кафеаво веќе 9 дена, кој ден имам кој ден немам ама значи целосно никако да исчезне. Јас сеуште го пијам аспиринот, естрофенот и витамините, ставам утрогестан 2 по 1 и инекција прогестерон депо. И јас сум малку загрижена зошто не престанува а на контрола дури следната недела

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    14.363
    Pa aspirin ne treba da pies stom krvaris, toa go zasiluva. Konsultiraj si se ginekologot za aspirinot.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    pa doktor mi rece da go pijam, a vsusnost koja e ulogata na aspirinot vo celiot proces na inv i bremenosta?

Последна измена: 17 март 2017
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    14.363
    Pa ne znam da ti kazam. Mene mi go prepisa kako prevencija zasto imav dve neuspesni bremenosti prethodno i do 20 nedela go primav. A za inv ne znam. Moze isto preventivno. Imaj si lesna bremenost. :)

7. Mala30

Mala30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    254
    Мислам дека аспиринот е за циркулација на крвта за да може да се движи и да доага полесно до матката. Ке си чекаме преглед до наредната недела и ќе видиме дали е се ок

На Bebulleee и stevemila им се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.541
    Konzumurate li cimet?Sega pravev sutlijas i obozavam da go jadam so Cimet.No mi tekna deka imam procitqno negde deka e steten vo bremenosta.I sega neznam dali da jadam ili ne:?:

9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Jas da sum konzumirala. Steten e vo pogolemi kolicini i pocesto ako se konzumira. Slobodno jadi si go so sutlijasot i nazdravje neka ti e :)

10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.541
    Fala mila.Znaci so nema da procitas na netov.Predizvikuval spontani,pamet da ti vadat.Poveli na sutlijas:*Pocnav da se razmrduvam niz doma ama nekako tesko mi odi.Odma bolki vo stomakot i mnogu se izmoruvam.Samoto telo eve si kazuva deka uste ne sum za rabota:|

11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.206
    Допаѓања:
    40.582
    @Mala30 , @Zaljubena111 мамички чисто информативно јас крварев повеке од три недели, па еве супер сме. Ја ситниме 16 недела Организмот си се чисти од нешто. Само многу одмор и ќе си престане со тек на време.
    Инаку и мене кога почнав да крварам ми го прекинаа аспиринот. Не е лошо штом не ти престанува да си се консултираш уште. Аспиринот е за подобра циркулација и ја тенчи крвта, претпоставувам затоа ми го прекинаа.
    На некои им го даваат превентивно, на некои заради мутации на гени.

Со лесно и без паника, ќе се смири.

На sofi2107, Mala30 и Zaljubena111 им се допаѓа ова.
  12. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    Драги мои, ве читам веќе цел месец па дозволете ме и мене да ви се придружам. Скоро 43 годишна, 8 недела бремена (после еден missed abortion пред 1 година во 11 недела и неуспешно инвитро во ноември). Вчера ги зедов резултатите од некои анализи каде што све беше во ред освен Анти-бета2гп1 антитела ига Позитивни, кетони и бактерии во урината (+++), инсуфиција на д витамин, и висок ТСХ 3,66, па проф. Коцо Димитров ми предложи аспирин, клексан (4 недели едно на ден по 20 мг) витамин Д, К, зинк, еутирекс по 25 мг на ден и утрогестан по 1 на ден. Ве молам ваше мислење во врска со оваа терапија. Смее ли и аспирин и клексан да се примаат истовремено бидејќи нели имаат иста функција. Однапред благодарна...

На Stefanija80123, pikacu87 и stevemila им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.541
    Dobredojde i so lesno.Jas primav kleksan i aspirin se do pozitiven test.Aspirinot mi go prekina Dr sega samo kleksan se bockam.Kaj Koco znaci standard ova.I mene se ova mi bese kao pokaceno.I jas sum 8+1

14. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    Stevemila, ти благодарам душо. Од се срце ти посакувам се најдобро...

15. mamanaTijana

mamanaTijana Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

Draga,
    Jas imav poslednite 3 dena ist problem,. Pred 3 dena fetusot go vidov, a krvarev po 2-3 kapki na sekoe odenje vo wc, I denes mi pravea vaginalno I potoa krv test I mi rekoa spontan (fakticki po dimenzii 5-6 nedeli, a od poleden ciklus 9ned.)....
    Vo prvata bremenost imav malku kafen iscedok na 5-6 nedela, no se bese super, fizicki bev apsolutno aktivna cela bremenost. Sega po vtor pat nemav sreka....
    Go molam Boga kaj tebe se da e vo red.

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.301
    Допаѓања:
    125.667
    Можеш мила имаат подобра улога. Само ако го пиеш аспиринот нели сабајле, боцкај се со клексан навечер ( мене така ми рекоа).

На stevemila, Ano и Ressana им се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.165
    Девојки ај едно прашање. Ја со сметањево на неделиве уште сум скарана. Како се рачуна дека влагаш во 4 месец пример 13н+ или?

18. Mala30

Mala30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    254
    На овој линк http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci можеш да видиш како се поделини месеците и неделите. Незнам колку е точно, ама претпоставувам дека е. Ако некоја веке е влезена по 13 недела може повеке да ти каже :)

19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.541
    Kako si mila,prekina li krvarenjeto?

20. Mala30

Mala30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    254
    Vcera cel den nemav ic krvarenje, a isto i nokeska. Sega mislam deka e se OK, samo uste da pomine pregledot vo sreda. Neznam dali ke se slusne srce bidejki do sreda ke imam 6 polni nedeli, ama se nadevam