Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Sega doagam od eho.Go vidov moeto malecko bebce:inlove: Presrekna sum. veke lici poleka poleka na bebe ne e tocka samo

Последна измена: 23 март 2017
    На Feminka minka, pikacu87, manako1 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    Се радувам за тебе Stevemilla :). Прекрасно е чуството... И јас бев вчера бев на контрола и се е во ред досега. Господ не благослови и дај Боже со лесно да си ја поминеме бременоста до крај :)
    Stevemilla душо, мене мојот гинеколог во Скопје (поради моите 43 години) ми го предложи Nifty тестот додека матичниот од Тетово некој Verifi тест, и двата теста по 750 евра. Не знам што да правам..... Вчера полнив 9 недели а тестот се правел од 9-та недела. Некое искуство од некоја од Вас ве молам?!

Последна измена од модератор: 1 април 2017
    На podravka и stevemila им се допаѓа ова.
  3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Of Neznam mila.Mene mi kaza Trajkovski samo za skrining vo 12 ili 13nedel.Najverojatno deka sum Mnogu mlada pa nema potreba.Neznam navistina.Ima mnogu zeni ovde so pravat skrining i priska.Za priska zimaat krv.I isto za daunov sindrom e toa.Na drzavma klinika e bez pari.Jas mislam deka ako se pravi toa nema potreba od Nifty i ostanatite testovi.Ne sum sigurna samo e moe mislenje.Kade pravese ivf?

Последна измена: 23 март 2017
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Еве јас ќе ти одговорам. Обично, на оние што се над 35 години им препорачуваат амниоцентеза или тие тестови преку крв. Е сега овие преку крв што ти ги спомнале се побезбедни од амниоцентезата зашто амниото има и ризици како не дај боже спонтан зашто земаат од плодовата вода. Јас би ти препорачала овие преку крв ако веќе сакаш да правиш иако навистина се скапи, а имаш и друга опција, да си го почекаш скринингот да видиш што како зашто ако е се во ред со скринингот, нема потреба од тестови вакви зашто годините немаат баш врска со аномалии на плодот.

На Ressana и stevemila им се допаѓа ова.
  5. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    Инвитро правев во Ремедика во ноември но неуспешно беше. После 2 месеци останав спонтано бремена. Инаку забременив спонтано и во август 2015 година, се беше во ред се до 11 недела кога престана срцето на бебенцето.... но минато си е минато, сега одиме напред....

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Superrr.Jas.mislev deka si bremena od in vitro.Mnogu sum srekna vaka koga ke procitam,posle neuspesno in vitro da nastane bremenost po priroden pat.So sreka mila i so lesno.Ke bide se dobro ovoj pat.Samo misli pozitivno i veruvaj vo Bog.Toj e edinstven i ni pomaga na site:hug:Se soglasuvam potpolno so clenkata so ti odgovori pogore.Moe mislenje da ja poslusas

На Luna91 и Ressana им се допаѓа ова.
  7. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    Ти благодарам за твоето мислење Black girl. Не ми е до парите навистина туку све е бизнис во денешно време и не знаеш кому да му веруваш...

8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Па и зошто да ги дадеш толку ако е на ехо се во ред. И друго да ти кажам, доколку на тие тестови преку крв излезе само 1% ризик за аномалија (а и тестовите не знам колку се најточни), пак ќе треба да правиш амниоцентеза, така што во тој случај џабе парите ќе ги дадеш. Јас сум за доколку е на скрининзите се во ред, нема потреба да правиш дополнителни такви испитувања зашто е и стресно да чекаш и резултати.

На stevemila и Ressana им се допаѓа ова.
  9. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    Истото и маж ми ми го зборува :). Ти благодарам мила

Така е душо. Само да го напоменам и тоа дека бројот на сперматозоидите на последниот спермограм на мм во ноември 2016 г. беше 1 милион и пол (а под 5 милиони нели се рачуна стерилитeт кај машките). Докторот ми вика само со инвитро нема шанси по природен пат....
    Затоа сум тука да им пружам поддршка на сите девојки а особено на оние во поодминати години. Господ е голем, кога сака се е можно, само не треба да се губи верба, надеж и сила... :)

Последна измена од модератор: 1 април 2017
    На Nadja_22, kukla21, orhideea и 4 други им се допаѓа ова.
  10. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    I kaj nas bese mnogu slab spermogramot, i doktorite mi rekoja so ovaj spermogram direkno na in vitro bez inseminaci, ama gospod e golem ostanav prirodno bremena,
    poradi nemanje vreme ne odevme po doktori - za sreka, ne zapocnavme postapka.
    I za 7 meseci ostanav prirodno sega eve terame 20 nedela.
    Nikogas ne treba da se gubi nadez :l:

На Ano, RedRevolution, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Devojki ste ispitale li tsh(tiroidna)?Sega vo bremenosta?

12. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    Обавезно да испиташ Stevemilla. Мене ми излезе висок па бев на ендокринолог и примам Еутирокс секој ден на гладно по 25 мг. Според трансфузиологот и ендокринологот, зголемениот хормон tsh можело да доведе и до абортус. Не сакам никого да исплашам но добро е да испиташ да си раат...

Последна измена: 24 март 2017
    На Lavica2602 и stevemila им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Koga se ispituva toa?Preku krv li?

14. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    Јас испитав пред 10 дена (сега сум 9+2 недели). Инаку да, преку крв се испитува.

15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Epa zdravje ponedelnik sum za krvna slika pa ke go ispitam i toa

Последна измена: 24 март 2017
    На Lavica2602 и Ressana им се допаѓа ова.
  16. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Jas deka nemav problem so TSH ne ispituvav ni vo prvata bremenlst, nitu sega planiram da ispitam

17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas nikogas sum nemala problem.Preeska citav i na mnogu zeni vo bremenosta se zabavuva rabotata ili se zabrzuva na tiroidnata.Ziv primer snaa mi.Nikogas nemase problem ,vo bremenosta recisi i da prestana da i funkcionira.Pa otkako se porodi primase mnogu jaka terapija pa imase nekoe snimanje.Nema nisto podobruvanje.Do zivotno ke e so lekovi a apten e mlada.Ke si ispitam i taka ke praam krvna slika.Tsh znae da napravi golem problem

18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Ako ti e misla ispitaj si, nema steta, no sekogas vikam deka premnogu citame se i sesto na internet pa posle tuka ni e pametot. Jas osven femina apsolutno nisto ne citam da si stvaram sama tenzija i nemir.
    Izivajte mili 1 ili 2 vo zivotot sme bremeni samo.

На Mala30 и stevemila им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.152
    Допаѓања:
    124.524
    Ако немаш проблеми, не е задолжително испитување во бременоста. Јас испитував 5,6 месеци пред бременост ама чисто зошто си увртев во глава дека имам нешто (facepalm)

20. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    И јас како тебе неколку месеци пред да останам бремена си ја испитав тироидата и преку крв и на ехо, сега не би ја испитувала пак освен нели ако треба.

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.