Sega doagam od eho.Go vidov moeto malecko bebce Presrekna sum. veke lici poleka poleka na bebe ne e tocka samo
Се радувам за тебе Stevemilla . Прекрасно е чуството... И јас бев вчера бев на контрола и се е во ред досега. Господ не благослови и дај Боже со лесно да си ја поминеме бременоста до крај Stevemilla душо, мене мојот гинеколог во Скопје (поради моите 43 години) ми го предложи Nifty тестот додека матичниот од Тетово некој Verifi тест, и двата теста по 750 евра. Не знам што да правам..... Вчера полнив 9 недели а тестот се правел од 9-та недела. Некое искуство од некоја од Вас ве молам?!
Of Neznam mila.Mene mi kaza Trajkovski samo za skrining vo 12 ili 13nedel.Najverojatno deka sum Mnogu mlada pa nema potreba.Neznam navistina.Ima mnogu zeni ovde so pravat skrining i priska.Za priska zimaat krv.I isto za daunov sindrom e toa.Na drzavma klinika e bez pari.Jas mislam deka ako se pravi toa nema potreba od Nifty i ostanatite testovi.Ne sum sigurna samo e moe mislenje.Kade pravese ivf?
Еве јас ќе ти одговорам. Обично, на оние што се над 35 години им препорачуваат амниоцентеза или тие тестови преку крв. Е сега овие преку крв што ти ги спомнале се побезбедни од амниоцентезата зашто амниото има и ризици како не дај боже спонтан зашто земаат од плодовата вода. Јас би ти препорачала овие преку крв ако веќе сакаш да правиш иако навистина се скапи, а имаш и друга опција, да си го почекаш скринингот да видиш што како зашто ако е се во ред со скринингот, нема потреба од тестови вакви зашто годините немаат баш врска со аномалии на плодот.
Инвитро правев во Ремедика во ноември но неуспешно беше. После 2 месеци останав спонтано бремена. Инаку забременив спонтано и во август 2015 година, се беше во ред се до 11 недела кога престана срцето на бебенцето.... но минато си е минато, сега одиме напред....
Superrr.Jas.mislev deka si bremena od in vitro.Mnogu sum srekna vaka koga ke procitam,posle neuspesno in vitro da nastane bremenost po priroden pat.So sreka mila i so lesno.Ke bide se dobro ovoj pat.Samo misli pozitivno i veruvaj vo Bog.Toj e edinstven i ni pomaga na siteSe soglasuvam potpolno so clenkata so ti odgovori pogore.Moe mislenje da ja poslusas
Ти благодарам за твоето мислење Black girl. Не ми е до парите навистина туку све е бизнис во денешно време и не знаеш кому да му веруваш...
Па и зошто да ги дадеш толку ако е на ехо се во ред. И друго да ти кажам, доколку на тие тестови преку крв излезе само 1% ризик за аномалија (а и тестовите не знам колку се најточни), пак ќе треба да правиш амниоцентеза, така што во тој случај џабе парите ќе ги дадеш. Јас сум за доколку е на скрининзите се во ред, нема потреба да правиш дополнителни такви испитувања зашто е и стресно да чекаш и резултати.
Истото и маж ми ми го зборува . Ти благодарам мила Така е душо. Само да го напоменам и тоа дека бројот на сперматозоидите на последниот спермограм на мм во ноември 2016 г. беше 1 милион и пол (а под 5 милиони нели се рачуна стерилитeт кај машките). Докторот ми вика само со инвитро нема шанси по природен пат.... Затоа сум тука да им пружам поддршка на сите девојки а особено на оние во поодминати години. Господ е голем, кога сака се е можно, само не треба да се губи верба, надеж и сила...
I kaj nas bese mnogu slab spermogramot, i doktorite mi rekoja so ovaj spermogram direkno na in vitro bez inseminaci, ama gospod e golem ostanav prirodno bremena, poradi nemanje vreme ne odevme po doktori - za sreka, ne zapocnavme postapka. I za 7 meseci ostanav prirodno sega eve terame 20 nedela. Nikogas ne treba da se gubi nadez
Обавезно да испиташ Stevemilla. Мене ми излезе висок па бев на ендокринолог и примам Еутирокс секој ден на гладно по 25 мг. Според трансфузиологот и ендокринологот, зголемениот хормон tsh можело да доведе и до абортус. Не сакам никого да исплашам но добро е да испиташ да си раат...
I jas nikogas sum nemala problem.Preeska citav i na mnogu zeni vo bremenosta se zabavuva rabotata ili se zabrzuva na tiroidnata.Ziv primer snaa mi.Nikogas nemase problem ,vo bremenosta recisi i da prestana da i funkcionira.Pa otkako se porodi primase mnogu jaka terapija pa imase nekoe snimanje.Nema nisto podobruvanje.Do zivotno ke e so lekovi a apten e mlada.Ke si ispitam i taka ke praam krvna slika.Tsh znae da napravi golem problem
Ako ti e misla ispitaj si, nema steta, no sekogas vikam deka premnogu citame se i sesto na internet pa posle tuka ni e pametot. Jas osven femina apsolutno nisto ne citam da si stvaram sama tenzija i nemir. Izivajte mili 1 ili 2 vo zivotot sme bremeni samo.
Ако немаш проблеми, не е задолжително испитување во бременоста. Јас испитував 5,6 месеци пред бременост ама чисто зошто си увртев во глава дека имам нешто
И јас како тебе неколку месеци пред да останам бремена си ја испитав тироидата и преку крв и на ехо, сега не би ја испитувала пак освен нели ако треба.