денес повторно имам кафеаво, а вчера си примив прогестерон депо. Овие денови и ми идеше менструацијата дали е можно да е и до тоа. Две недели сум раат без кафено сега пак, аман више раат да се немало
Слушни се со доктор или појди најубаво на дежурен да те видат. Да бидеш мирна. Можно е да се исцедува и да е при крај од крварењето затоа. Јас имам и убаво и лошо искуство со овој кафен исцедок. Кај секого индивидуално . Јас би пошла на дежурен имаш и ремедика, систина ако си во можност . Со среќа не мисли на лошо само . А која недела си мила?
Jas imam veke 5den kako kafeni luspi ne mnogu ama sepak GI IMA deneska treba pak da stavam progesterone inekcija...
сабајле кога станав на гаките кафено помешано со бело (од утрогестанот), после тоа уште еднаш кога се избришав имав малку, сега нема ништо, но мирувам
Bas ke te prasuvav dali od utrogestanot ti se smiri krvarenjeto? jas sakam da go smenam krinone gelov so utrogestan na svoja raka...
Toq sakav da ve prasam i jas.Na kolku dena stavate progesteron?Jas stavav na 4 dena,sega dr mi smeni na edna nedela.I utrogestan od 3 pati smeniv na 2
Jas stavav na svoja raka progesteron na 5 dena. Posle srceva akcija doktorot cela terapija mi ja prekina osven aspirin i utrogestan, no jas ptodolziv da stavam progesteron. Uste ednas ce stavam i tolku.
јас ставав криноне гел од пункција до пред сигурно 10 дена, во меѓувреме прокрварив, па ставав од сабајле утрогестан, од вечер криноне. Последно кога бев на контрола бидејки и криноне ми заврши ми рекоа да продолжам со утрогестан 3 пати, а прогестерон депо да не ставам (го ставав на 4 дена, отккао се смири крварењето (кафеаво) на 7 дена), но јас си продолжив на своја рака и планирам уште минимум 5 пати да ставам.
Мамички без паника. Ви пишав дека јас повеќе од три недели секој ден имав кафеав исцедок. Се ќе се среди. Примајте си терапија и одмарајте повеќе. Мене почнаа да ми намалуваат терапија постепено дури откако ми се стабилизираше исцедокот.
Колку и да не се додржува одморот, на организмот запаметете дека во прво тримесечие треба ми треба максимален одмор, обврските да ги сведете на минимум. Сепак е ризично за сите додека плодот убаво се зацврсти за матката и треба да се одмора.
Zdravo devojki za prv pat i od mene i na site vi posakuvam lesna bremenost! Imam edno prasanje, jas sum sega 7+5 i gledam deka nekoi od vas vo ovoj period veke se soocile so macnini....jas seuste ne povrakam, no veke edna nedela imam postojani, nepodnoslivi bolki samo vo zeludnikot i normalno, nisto ne mozam da jadam. Sega ne sum sigurna dali se tie isti macnini povrzani so bremenosta ili mozebi imam nekoj drug problem so zeludnik (gastritis ili reakcija na nekoi od lekarstvata i sl).
Zdravo mila i so lesno bremenosta.Isto mi e i mene.Taka pocna se od zeludnikot.Bolka nekoja,nelagodnost neznam ni da ja opisam.I pona losenjeto.Uste ne sum povrakala.Epten sum teska vo toa.No imam strasni glavobolki,zuenje na usi.I postojano spijam.Nekogas mozam da jadam nekogas ne.Po cel den se slucuva da gladuvam.A zeludnik boli,korne.Jas sum9+4
A jas se nadevav deka za nekoj den se ke pomine A da te zamolam da mi kazes slucajno da ne si i ti na aspirinska terapija? Na nekolku mesta procitav deka aspirinot moze da dovede do vakvi simptomi...