Znaci ne e do aspirinot....vo sekoj slucaj fala ti mnogu za odgovorite, sega barem znam deka nemam samo jas vakov problem
Можно е да е од аспирин, знам девојки на кои им го прекинаа баш од тие причини. Најди соодветна храна, терапија не смееш за желудник сега. Другарка моја за жал цела бременост си ја пропати од желудник. Јадеше само на ручек , исто не повраќаше. Ќе се издржи се, слатки маки
Jas od prviot den pijam aspirin i nemam nikakvi macnini.Licno ne veruvam deka e od aspirinot. Moze se trudnicki macnini, sto mnogu zeni gi imaat, ili od nekoja hrana. So lesno neka ti e bremenosta i dobrodojde tuka
Ambra ako go pies aspirinot na gladno,probaj dva tri dena na jadeno pa vidi dali ke ti bide isto.Jas koga go prasav transfuziologot koga da pijam aspirin mi kaza ako osekas maka od zeludnikot pij go na jadeno.Jas si go piev na gladno,nemav nikakov problem.Ko so ti kaza Iki26 toa ke se macninite.I jas imam teskotii si zeludnikot a ne pijam aspirin.Inace srga doagam od lekar.Bev za krvna slika i tsh.Rezultat porucek a za tsh ke se javat koga ke bide gotov.Posle sum na Transfuziolog da mi prepise kleksan pa kaj maticen.Aman samo maltretiranje
@Ano sega se vrativ od transfuziologija. Sestrite ne sakaa da me primat, ama jas otidov kaj doktorkata i mi rece deka taa ke mi pusti prioriteten upat i zavrsiv rabota ae denes.
А нели е подобро сепак на гладно? Јас на гладно го пијам, па после пола час јадам. Чисто совет ако одите веќе на трансфузија, побарајте нека ви направат и крвна група. Се правела на почеток и мојата др. мислеле дека ми направиле ( со крвната група прават и некои др. анализи, што ти знам тестови) . Тебе мила кој те води на трансфузија?
I jas go piev na gladno,nemav nikakov problem.Ama taka mi kaza Transfuziologot koga prasav koga da pijam.Koga bev u sk koga praveb ispituvanja ne se ni sekavam kako sr vikasr Doktorkata.Postara bese.Nisto ni objasni ni terapija.Prv i posleden pat bese toa.A vo Strumica si odam od pozitiven test.Kaj Tanja Malinova.Prezadovolna sum.Ispituvam d dimeri i hemostaza.Za edna nedela treba i toa da proveram.Na 4 nedeli mi kaza.Imam ispitano krvna grupa
Јас имам мака од аспиринот. По долго земање имам како болка во желудник, ме кине. Ми ја снемува кога ќе престанам да го земам.
Sega se javiv vo bolnicata da prasam za skriningot.Mi se paga bas na veligden.Dr kazal za 3 nedeli.Racunajki od denes toa doaga na 17 april.Ponedelnik e najverojatno neraboten den.Treba da se javam da zakazam tocno koj den ke bide.Na 20 ke polnam 13 nedeli.Da ne e kasno?!
До 13+6 се прави не е касно. Од 11. до 14. гестациска недела се прави првиот ултразвучен скрининг со кој се одредува ризикот на плодот од хромозомски аномалии. При тоа ултразвучно се детектираат одредени делови на плодот кои можат да укажат на овие аномалии, а тие најчесто по 14. недела исчезнуваат.
Dobro e znaci da ne se grizam.Imam vreme.Za priska pak ne mi spomna dr.Sigurno nema da treba ni da praam.Fala ti mila
Обично ако има потреба за правење на приска ќе се види на скринингот. Ти кога ќе го правиш скринингот за секој случај прашај го дали ќе има потреба да правиш приска или пак ако и сама сакаш можеш да ја направиш макар што тоа е само статистичка пресметка и не е 100% па и затоа многу доктори не ја препорачуваат. Се што треба ќе се види на скринингот.
Кај матичната, она го прави првиот, ми спомна за приска, демек да напраиме тоа, скрининг и брисеви и после и приска, ама не нешо посебно. Ќе чекам во четврток што ќе каже. Врска неам ја многу сум неупатена. хахха
Jas neznam koga da pravam brisevi.Dali pred skriningot ili posle.Mi e strav da me cepkaat tamu dole.Toa zelezoto uf