Brisevi mislam pred skriningot. Okolu 11-12 nedela se pravat. Prasaj ja za sekoj slicaj maticnata ama mislam togas.
И мене али ај ваљда има некоја посебна техника за во бременост. Ќе ти кажам за некој ден што и како поминало.
Rano e uste ama brat mi i snaata nestrplivi se.Vo Ch se pa sea smo toa gledaat.Za bebeto.I mnogu ubav relaksator.I uste edni cucki.Fosforni da ni svetat navecer
Девојки јас сега си ги земав резултатите од трансфузиологија, и не ми се баш добри. Мислење: Хиперкоагубилна состојба со лесно активирана секундарна фибринолиза. И трансфузиологот ми пишала терапија со 10 инекции Еноксапарин 1х1. Јас сеуште имам бледо кафено крварење (не е често и обилно, ама го имам) ,се јавив на д-р шо ми правеше ИНФ и рече дека нема да имам проблем и дека можам слободно да почнам со боцкање на овие инекции. Има некој искуство со ваква дијагноза, и заборавив да пишам дека Д-димери ми се 928,34 дали ова е ОК за 7ма недела.
Ќе се боцкаш и ќе се среди. Д-димери пишува до 500 за 1 тромесечие, ама матичната ми рече дека до 1200 се толерира( тебе затоа и ти дале терапија) . Со среќа, ќе се среди
Ete od ova bilo krvarenjeto.Se otkri pricinata sega se ke bide dobro.Da si se bockas.Enoksaparin?So ke zemes ti Kleksan ili Fraksipirin?Jas primam kleksan.Sega doagam od tranafuzilogot.Bev da mi prepise uste 30.Go vide rezultatot od d dimeri i hemostaza so go pravev pred 3 nedeli rece super e.Togas mi bea 620.Malku ti se pokaceni ama ne e strasno.Moze da bidat i epten visoki.Naredna nedela ke ispitam pqkke vidime kako ke bidat.Ke se sredi sega se. Mene zelezoto mi se pokacilo.Od 9 Na 15,6.Koj znae od so.Ni jadev ni niev nesto posebno.Bitno dobar e rezultatot .
Ова може да предизвикува крварење? некако овие д-димери не ми се баш јасни. А за хемостазата како да знам како е, д-р вика не е многу покачена меѓутоа за седма недела не треба да биде толку. Таа ги гледаше времињата. Јас имам слушнато дека од овие може да дојде поголемо крварење и затоа ми е малку страв, иначе ќе ги земам Клексанот, јас секако и три месеци пред ИВФ примав клексан. Ке почнам од утре.
Ne se plasi.Stom dr ti gi videl rezultatite.Stom e na vreme spreceno ne e strasno.Mene mi pisuvase deka d dimeri odgovara na gestaciska vozrast,potocno na nedelite.Okolu 5 ipol 6 nedeli Bev togas.A za aspirinot so ti kaza?Da pies ili ne?
Аспиринот ми го прекинаа уште првиот пат кога прокрварев, и оттогаш немам пиено, а сега не ми го ни спомна др. а и јас не си прашав . Нема да го пијам
@stevemila клексанот како ги боскаш во рака или во стомак. Незнам дали може во рака да ги боцкам, дека стомакот веке ми е решето од пролутексот шо го ставам цел месец.
Можеш мила. Мене ми рече трансфузиологот може и во нога, ама поезиво и од стомак ми е. Јас во стомак ги ставав до некаде 14 недела.
Sega go zemav rezultatot od tiroidna.Ft 1,7(0,8-2,0)mg/dl.Tsh 14,9(0,3-6,2)mg. Ova ne e ok.ste imale li vakvo iskustvo?
Sigurno ke ti dadat eutiroks,tsh e mnogu visoko.ne e steten za bebeto i ke si go pies cela bremenost.jas pijam po 1/4 od 50mg zasto mi se kacuva do 5 a za bremenost e najdobro da e 2-2,5. bez nervozi se sreduva @stevemila bi te sovetuvala da si proveris zelezo,visoka vrednost na tsh nekogas znaci nisko zelezo.
Dr so mi pravese in vitro kaza da povtoram vo druga labaratorija.Ke odam uste utre.Ako e visok ke moram na endokrinolog.A vo Strumica nemame.Ke moram vo sk.Vcera pravev krvna slika.Dobro e zelezoto se kacilo na 15,5.Vo bremenost ti se kaci tebe?Jas ispituvav pred in vitro ok bese
Ne se sekiraj Stevemilla qe bide se vo red. Dobro e da odis na endokrinolog pa da ti ja dadat soodvetnata terapija. I mene mi dadoa eutiroks po 25 mg na den. Se se sreduva mila samo bez stres i nervozi...