Mila moja koleska od rabota do 13 nedela piese samo folna nisto drugo. Od 14 nedela i dale Premama bidejki imaat i Omega3. Podobro samo folna pi i taka sekakvi vitamini preku ishrana vnesuvas. Guskii
Пак јас Јас би требало да сум 7ма недела (по мое сметање) во понеделник имам контрола па ке знам по точно Дали имавте појачан исцедок во првите недели Некако целата сум во прашања
Здраво мешиња... ЕПА вака сега .. Бев на доктор ништо немаше од вонматерична бременост ... Знаци СЕ си е океј ... АМА само фолната ми ја дадија АМА мене мн ми СЕ лосе. Ми СЕ поврака И главата мн ме боле ... Некој лек за гадење И'ма ли ???
Повеќето трудници го минуваат ова низ кое ти поминуваш, не се грижи нормално е. Пиј си ја фолната, пиј повеќе течности, јади полека храна по малку, а почесто, јади си двопек и такви солени крекери, грицки. Избегнувај го она што мислиш дека ти смета. Напиј се парацетамол за главоболка, само тогаш кога имаш многу јака болка, избегнувај други апчиња против болка. Со лесно бременоста.
Moze li da se pijat ... nema nikakvo upatsvo vnatre a pise deka moze i za doencinja pa pretpostaviv deka mozeme i nie ama pak da prasam ????
Исцедокот е всушност заштитата што ја создава матката од инфекции и е сосема нормален. Еден совет од мене Никако не носите секојдневни влошки туку менувајте си гаки во ден по неколку пара. Така е најбезбедно и најдобро бидејки икс жени патеа од иритации и инфекции баш ради влошките.
Здраво девојки, ќе ви се приклучам и јас во темава Не сум многу активна на форумов, порано повеќе постирав во темите за храна, сега ќе се префрлам тука Ја терам 10та недела. Ќе кажам дека живеам во странство и приметувам дека тука некако поразличен е пристапот кон бременоста, општо и од докторите. Дел од работите што се пишуваат тука и во труднички муабети не ги испитуваат, барем досега не. Фолната киселина ми е задолжителна, а останатото да го внесувам преку здрава исхрана. Јас да бидам искрена си пијам комплет витамини за трудници со фолна, здрава храна пробувам што повеќе да конзумирам, ама си јадам и нездраво И до Мекдоналдс си бев Од симптомите мака мачам со мачнини, но без повраќање. Едноставно мачно ми е цел ден, не само наутро. И постојано ми се ждрига како гајба пиво да сум испила, имате ли и вие потреба за ждригање? И уморот ме утепува, цел ден би спиела. Инаку, иако помина повеќе од месец дена, уште не сум свесна дека сум бремена, сеуште ми е се некако нереално. Мм на шала често ми се обраќа во множина, демек како сте, добро утро златца, што ви се јаде, и така Срце
И мене не ми се верува, 20 недела сум веќе. Кога ме гледа на ехо не ми се верува дека тоа зверче е во мене. Кога мртка, мислам дека сонувам. Со никој не ми се збори, ни со моите..... Ни стомакот не ми се верува дека го имам.... Чудна сум
Бабушка најпрвин со среќа и со лесно. Овој е еден од најубавите периоди на една жена а воедно и баш месеците ти супер се одбрани . Поечена од бременост во странство само ќе ти кажам да не се грижиш. Докторите си ја знаат работата. Тие испитуваат се што треба да се испита а ако има нешто не дај боже се гледа и на најобичните прегледи. Да така тука не форсираат испитувања кои не се потребни за разлика од македонија. За гадењето и тоа е нормално, повеќе свеж воздух, луфтирање низ дома, поздрава храна без прженици и чадови низ дома па и некој сендвич нормално дека не е на одмет. Пиј си фолна до 4 ти месец потоа премини на витамини. Јас како најдобри витамини би ти ги препорачала mother care верувам ги има каде што си и се поскапи. Црвени таблети со жолти комбинација. Но жолтите не мораш да ги пиеш цела бременост доволно е во 5 6 и и месец односно неколку месеци. Твој е изборот сепак. Гадења?! Поминуваат во 4 ти месец исто и поспаноста, и јас многу спиев се утепував од спиење. Ако ти бара душата сега спиј си слободно и уживај си. После одминат 4 ти ќе имаш одлична енергија и супер расположение како никогаш претходно . Уживај и со лесно.
Dobredojde.Cestitki i so lesno.I jas sum 10+2.Spijam nenormano.Eve sega se budam.Do 8ma nedela imav mnogu macnini i nemozev nisto da jadam.Sega malku mi e podobro.Cel den sum ok nakaj 5,6 pocnuvaat glavobolki i macnini.Za stranstvo,neznam kade si,imam brat vo ch.Zena mu pravese isto se kako i ovde duri i mnogu poveke.Maz mi ima sve sestri vo germanija,isto i tamu.Od brisevi,skrininzi i se ostanato.Jas pijam femibion plus metilirana folna i magnezium.Pred nekoj den mi otkrija problem so tiroidna pa ne smeam da vnesuvam jod.A vo site vitamini ja ima.Mi kazaa mozam samo folna.Uste ne sum prekinala so femibion poso mi e strav da ne e malku samo folna.Se hranam zdravo isto i jas.Zdrigam i jas i cudno mi e, duri i koga sum gladna.Od 9ta nedela se osekam nekako poinaku.Mi se smirija bolkite vo stomakot koi gi imav pa odma panika me faka.Toa e,hormoni
Фала ви на сите на одговорите, честитките и советите. Ви посакувам и на вас лесна бременост Си го препрочитав постот и навистина звучи како да сум загрижена. А не сум баш, барем не од медицински причини, повеќе беше констатација дека тука е поразлично Немам нималку сомнеж дека и тука докторите се ја знаат работата, се раѓаат илјадници бебиња годишно, здрави прави Тестовите ќе се прават, но распоредот е некако различен. На пример првите тестови на крв се прават дури во 11-12 недела. А неверувањето дека сум бремена ми е... што знам, можеби некој психолошки страв од новата улога на мајка што ме очекува. Иако бременоста ни е и повеќе од планирана и пожелна, спремни сме за новата улога на родител, сепак се јавува таа несигурност во мене, дали ќе бидам добра мајка и слично. Си се тешам дека е нормално и сите поминувале низ истото, башка и хормониве прават каша попара
а зошто не пробате и плус магнезиум + б комплекс 400, и во него има витамини. јас пијам од него +фолна+ аспирин https://www.google.com/search?q=магнезиум 400&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjtpY7R2IPTAhXIHJoKHQVBBgQQ_AUIBigB&biw=1366&bih=662#imgrc=Hk_CqLM0_keQlM: во составот читам нема јод
Честитки и со лесно. Доколку си во Германија слободно прашај ме било што, доколку можам со задоволство би помогнала.
Значи сите сме исти. И јас така уште не се освестувам. Сите ми викаат меше имаш, јас ко даска да сум се осеќам. Кога видов дека мрда, си викам зар бебе имам внатре. Хахах, чудно чувство. Некад се заборавам дека сум трудна. Некогаш ќе ми дојде и ке ми се приплаче од среќа. Ќе се освестиме коа ќе ги гушкаме.